Featured Posts

10/3/12

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!


 
Ζούμε το «1984» για όσους έχουν διαβάσει Όργουελ. Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι εδώ και παντού! Πόσο δυνατός όμως είναι; Εάν πιστέψουμε ότι είναι παντοδύναμος, αυτή είναι και η πρώτη νίκη των εξουσιαστών των λαών στον κρίσιμο τομέα του ψυχολογικού πολέμου.
Ζούμε στην εποχή του απόλυτου παραλόγου. Η πολιτική δειλία και η άτακτη υποχώρηση απέναντι στην Ιστορία ονομάζεται σωφροσύνη, σύνεση και λογική επιλογή. Οι εκμεταλλευτές του λαού έχουν γίνει ξάφνου οι ευεργέτες του, που χωρίς αυτούς, δήθεν, ο λαός θα πεινούσε(…), που χωρίς τις απάτες τους, με τις οποίες θησαυρίζουν εις βάρος του εθνικού πλούτου, το Έθνος θα βρισκόταν σε ανέχεια και βαριά φτώχεια!
Την ίδια ώρα που ο λαός υποφέρει με μεροκάματα πείνας, που όλο και γίνονται μικρότερα χάρις στα εκατομμύρια των πρόθυμων ξένων που έφεραν εδώ σαν φθηνό εργατικό δυναμικό, την ίδια ώρα η επίσημη και νόμιμη τοκογλυφία και απάτη(βλέπε εμπόριο χρήματος και άυλων τίτλων) φέρνει στους επιτήδειους και πονηρούς δισεκατομμύρια μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Μας είπαν ότι το ’99 έγινε ληστεία στο Χρηματιστήριο. Έχουν άδικο λοιπόν οι μπολσεβίκοι, που ονομάζουν το Χρηματιστήριο πορνείο του καπιταλισμού; Όμως το ίδιο είχαν πει και οι εθνικοσοσιαλιστές, αλλά αυτό δεν το θυμάται κανείς…

Ζούμε στην εποχή του «θαυμαστού καινούργιου κόσμου», για όσους έχουν διαβάσει Χάξλεϋ. Το μόνο που λείπει είναι να ακούγεται παντού το περίφημο «χόκους, πόκους, στρεπτοκόκους»! Ζούμε το «1984» για όσους έχουν διαβάσει Όργουελ. Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι εδώ και παντού! Πόσο δυνατός όμως είναι; Εάν πιστέψουμε ότι είναι παντοδύναμος, αυτή είναι και η πρώτη νίκη των εξουσιαστών των λαών στον κρίσιμο τομέα του ψυχολογικού πολέμου. Τίποτε δεν έχει τελειώσει και τίποτε δεν έχει αρχίσει και η περίφημη τεχνολογία τους μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη, από μία παραξενιά της φύσεως, από ένα παιχνίδι της μοίρας ή εάν θέλετε από ένα νεύμα του Θεού να γίνει στάχτη!
Ζούμε στην εποχή των «κοσμοπόλεων» της παρακμής της Δύσεως για όσους έχουν διαβάσει Σπένγκλερ, στην εποχή του μεγάλου τίποτε και της καταστροφής των εθνικών πολιτισμών.
Οι επικυρίαρχοι κρατούν στα χέρια τους τα πάντα: όπλα, τεχνολογία και χρήμα. Οι μεγάλοι αλαζόνες πιστεύουν πως έφθασε η στιγμή της τελικής τους νίκης. Κρατούν στα χέρια τους τα πάντα, δεν μπορούν όμως να κρατήσουν και δεν θα κρατήσουν ποτέ στα χέρια τους τις ψυχές μας και το απρόοπτο. Το απρόοπτο, που προβάλει μέσα στην Ιστορία άλλοτε σαν συγκυρία, άλλοτε σαν επανάσταση, άλλοτε σαν φυσική καταστροφή ή όλεθρος.

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: