Featured Posts

14/3/12

Οι Αυτόνομοι Εθνικιστές στο πλευρό των Ελλήνων αγροτώνΟμάδα Αυτόνομων συναγωνιστών του «Μαύρου Κρίνου» για άλλη μια φορά βρέθηκε στο πλευρό των Ελλήνων αγροτών και βοήθησε στο να μοιράσουν πατάτες σε περιοχή των Αθηνών. Την στιγμή που κάποιοι στήνουν αντικαπιταλιστικά «πανηγύρια» στις γειτονιές της Αθήνας, εμείς  προσπαθούμε να αντισταθούμε στο τέρας του καπιταλισμού. Σαν τα μυρμήγκια σκάβουμε τον τάφο του συστήματος μέρα με την μέρα. Χτυπήσαμε τα κωλόπαιδα της σχολής του Chicago εκεί που πονάνε, στην παραγωγική οικονομία. Τις προηγούμενες ημέρες επισκεφτήκαμε ελληνικά χωριά  και καταφέραμε να πείσουμε Έλληνες αγρότες να προχωρήσουν στην άμεση διάθεση των προϊόντων τους απευθείας στον λαό. Χτυπάμε το καρτέλ των μεσαζόντων και τους κερδοσκόπους της «πατάτας». Προσπαθούμε να πείσουμε τους αγρότες ότι οι απάτριδες αντιρατσιστές «διεθνιστές» δεν νοιάζονται για την παραγωγή τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πλουτίσει ο αγρότης της Αφρικής ή της Ασίας και δεν νοιάζονται ούτε στο ελάχιστο για τον Έλληνα αγρότη. Αλλά και οι αγρότες βλέποντας τη φτώχεια των Ελλήνων πολιτών αποφάσισαν να μην θάψουν την παραγωγή τους.

Κάποιοι «κύριοι» με τις μεγάλες κοιλιές και τις Mercedes αποφάσισαν να αφανίσουν τους παραγωγούς του Κάτω Νευροκοπίου, επειδή «σήκωσαν κεφάλι» και τόλμησαν να ζητήσουν να πληρωθούν τον ιδρώτα τους. Οι έμποροι  τους έδιναν 10 λεπτά το κιλό (!) όταν το κόστος παραγωγής ήταν το διπλάσιο και οι αγρότες δεν το δέχτηκαν.  Έτσι οι έμποροι συμφώνησαν να μην αγοράσουν τις πατάτες τους και να τους αφανίσουν οικονομικά. Και όχι μόνο αυτό. Θέλησαν να σταματήσει εντελώς η καλλιέργεια πατάτας στην περιοχή της Δράμας - μια περιοχή με έντονο το εθνικιστικό στοιχείο για όσους το ξεχνούν - όμως χωρίς να καταφέρουν να πουλήσουν την παραγωγή τους οι αγρότες σε μια αξιόλογη τιμή δεν θα είχαν χρήματα να σπείρουν τα χωράφια τους. 

Η παραγωγή 100.000 τόνων ελληνικής πατάτας άριστης ποιότητας θα σταματούσε και οι μεγαλοεισαγωγείς θα έφερναν πατάτα αφρικάνικη, αμφιβόλου ποιότητας μάλιστα και μετά  θα την πωλούσαν πανάκριβα στον μικροαστό και θα έβγαζαν τεράστια κέρδη πάνω στην πλάτη του λαού. 

Εμείς βρεθήκαμε στο πλευρό των Ελλήνων αγροτών και κάνουμε πράξη αυτό που ούτε οι μπολσεβίκοι δεν κατάφεραν στην Οκτωβριανή επανάσταση. Δηλαδή να αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά ο αγρότης και να πουλήσει χωρίς μεσάζοντες το προϊόν του κατευθείαν στον προλετάριο και μάλιστα στην τιμή του κόστους. Απίστευτη η οργή των αγροτών ενάντια στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Μας δήλωσαν τα εξής: «Ο κοινοβουλευτισμός μας έφερε χρέη και καρτέλ που μας πνίγουν. Η μεταπολίτευση μας απαξίωσε σαν επάγγελμα. Οι Ευρωπαίοι διέλυσαν την αγροτική μας οικονομία. Βαρεθήκαμε να ακούμε τους βουλευτές να μας δίνουν υποσχέσεις. Δεν έχουμε χρήματα να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Η γη μας είναι υποθηκευμένη στην Αγροτική τράπεζα. Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΥ (του ΚΚΕ) γυρνούσαν στα χωριά μας και μας έλεγαν να προσλάβουμε λαθρομετανάστες στα χωράφια για να μπορέσουμε να ρίξουμε το κόστος και να πουλήσουμε τα προϊόντα μας αλλά μας είπαν ψέματα. Τα κόμματα εξουσίας άλλα λένε σε μας και άλλα αποφασίζουν στις Βρυξέλλες. Δεν υπάρχει κανένας να ενδιαφερθεί για τους Έλληνες αγρότες. Τώρα είδαμε για πρώτη φορά τους Έλληνες πολίτες να στέκονται δίπλα μας στον πόλεμο που μας κήρυξαν οι μεγαλέμποροι και οι εισαγωγείς».

Χαιρόμαστε που η προσπάθεια πετυχαίνει μέρα με την μέρα. Έτσι και οι εργατικές συνοικίες θα φάνε φτηνή πατάτα και οι αγρότες θα βγάλουν κάποιο εισόδημα που θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν την καλλιέργεια τους. Τους αντιρατσιστές «διεθνιστές» τους αφήνουμε να οργανώνουν τα φεστιβάλ τους και τους καπιταλιστές να κλαίνε τη χασούρα τους. Καλούμε τους Έλληνες  να βάλουν τον «ρατσισμό» στη διατροφή τους και να καταναλώνουν μόνο ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Καλούμε τους αγρότες να πάψουν να πωλούν στους έμπορους την παραγωγή τους και να την διαθέτουν σε δίκτυα διανομής απευθείας στους πολίτες όλης της χώρας. Καλούμε  τους Αυτόνομους  Εθνικιστές / Εθνικοσοσιαλιστές να οργανώσουν εθελοντικές ομάδες και να στήσουν δίκτυα πώλησης σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, ώστε να μπορούν να πουλάνε οι αγρότες τα προϊόντα τους και να αγοράζουν οι προλετάριοι φτηνά τρόφιμα και μάλιστα άριστης ποιότητας.

Eδώ στη χώρα των κυκλώπων
στη γη που θέλουνε τσιφλίκια,
ποτέ μη γίνεσαι τσανάκι.
Δείξε τη δύναμη που έχεις,
αλλιώς τη γη σου δεν τη βλέπεις.
ποτέ δικιά σου.
Είλωτας θα΄ σαι μια ζωή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: