Featured Posts

23/2/12

Η συνταγματική αναθεώρηση και ο φόβος του καθεστώτος

http://xryshaygh.files.wordpress.com/2012/02/xa12bl-12.jpg 
Πολλά από τα σχέδια των τροϊκανών και των ντόπιων λακέδων τους απαιτούν την αναθεώρηση του συντάγματος. Ένα, σχετικό, παράδειγμα είναι η πρώτη προτεραιότητα που απαιτούν για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους, έναντι ακόμα και τους συμφέροντος της Ελλάδος. Η τελευταία αναθεώρηση του συντάγματος είχε γίνει το 2008 και συνεπώς, βάσει του συντάγματος, πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2013 ώστε να κάνουν την πολυπόθητη συνταγματική αναθεώρηση και να περάσουν αυτά που θέλουν. Συγκεκριμένα στο άρθρο 110, παράγραφος 6 του συντάγματος, που ορίζει το ελάχιστο χρονικό διάστημα μεταξύ δύο αναθεωρήσεων λέει: «Δεν επιτρέπεται αναθεώρηση του Συντάγματος πριν περάσει πενταετία από την περάτωση της προηγούμενης».



Στο ίδιο άρθρο του συντάγματος, η παράγραφος 2 γράφει: «H ανάγκη της αναθεώρησης του Συντάγματος διαπιστώνεται με απόφαση της Bουλής που λαμβάνεται, ύστερα από πρόταση πενήντα τουλάχιστον βουλευτών, με πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των μελών της σε δύο ψηφοφορίες που απέχουν μεταξύ τους έναν τουλάχιστον μήνα. Mε την απόφαση αυτή καθορίζονται ειδικά οι διατάξεις που πρέπει να αναθεωρηθούν.». Δηλαδή για να αναθεωρηθεί μία διάταξη του συντάγματος απαιτούνται 180 ψήφοι βουλευτών.
Οπότε δύο τα κρατούμενα! Για να περάσουν τα πράγματα που θέλουν εντός του συντάγματος πρέπει, πρώτον, να περιμένουν μέχρι το 2013 και, δεύτερον, να βρουν 180 βουλευτές για να ψηφίσουν θετικά. Φαινομενικά αυτό δεν θα ήταν ζήτημα αν το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας ήταν “φυσιολογικό”. Με δεδομένους τους 50 «μπόνους» βουλευτές που λαμβάνει το πρώτο κόμμα και το γεγονός ότι όλοι τους εκεί μέσα νοιάζονται πρωτίστως για την τσέπη τους και ύστερα για όλα τα άλλα, οι 180 βουλευτές θα βρίσκονταν άνετα.
Όμως, όπως προειδοποιούν αριστερά, ΜΜΕ και καθεστωτικοί, ο μεγάλος φόβος τους είναι η επερχόμενη «βουλή Βαϊμάρης», δηλαδή η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο με πολλούς βουλευτές (όπως προειδοποιούσε ο Βερναρδάκης στον Κούλογλου). Το γεγονός αυτό μαζί με την, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, άνοδο της αριστεράς θα έχει ως συνεπαγώμενο το οριστικό «ξεβράκωμα» της αριστεράς και την περαιτέρω πόλωση του πολιτικού σκηνικού, που θα οδηγήσει σε «ντόμινο».
Συνεπώς, μπορούμε, να καταλάβουμε πως έχει η κατάσταση στην σκέψη των καθεστωτικών. Μετράνε τα «κουκιά» για να δούν αν τους βγαίνουν! Γι’ αυτό τα «πατριωτικά» «νέα» κόμματα, δημιουργημένα από «παλιά» υλικά ξεπετιούνται το ένα μετά το άλλο. Γι’ αυτό και οι συνεχείς μεταθέσεις των εκλογών σε ύστερες ημερομηνίες. Θέλουν να δούν αν μπορούν να κάνουν την αναθεώρηση μετά τις εκλογές ή αν πρέπει να περιμένουν για να την κάνουν πριν από τις εκλογές, με πρόσχημα την «κρίσιμη» κατάσταση της χώρας. Φοβούνται επειδή η μοναδική πραγματικά αντιμνημονιακή και αντισυστημική δύναμη ανεβαίνει. Ας κάνουμε τον φόβο τους πραγματικότητα!

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: