Featured Posts

15/12/11

Εκλογική αποχή - Αντιεκλογική συνείδηση



Ελλάδα του 2012. Στην αυγή μιας ακόμα χρονιάς - μαρτύριο για τους Έλληνες, όπου τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, όπου η ευτυχία κάποιου τείνει να ισοδυναμεί με τη δυνατότητα να αποπληρώνει στην ώρα του όλες τις οικονομικές του υποχρεώσεις, όπου η ηθική κατάπτωση φέρνει στο μηδέν τις ανθρώπινες σχέσεις, υπάρχει κόσμος εκεί έξω, που ναι, ακόμα και σήμερα, μετράει τον διπλανό του σαν αριθμό. Σαν ποσοστό. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι συμπατριώτες μας; Όχι. Είναι λίγοι αριθμητικά σε σχέση με όλους εμάς, όμως η αριθμολαγνεία, στο όνομα της "κοπαδοποίησης", ανέκαθεν λειτουργούσε υπέρ των λίγων. Και το παραμύθι "στο όνομα της Πατρίδας" καλά κρατεί μέχρι και σήμερα. Σήμερα, που κανείς θα πίστευε πως ο κόσμος ξυπνάει, υπάρχουν "κοπαδοποιημένοι" Έλληνες που χρειάζονται το βοσκό τους. Όσο όμως υπάρχουν πρόβατα που θα μασάνε υπομονετικά το χορταράκι, τόσο η "πολιτική τέχνη του ψεύδους" θα επιβιώνει, και όχι μόνον αυτό, θα επιβιώνει και μαζί με αυτήν και ένα ολόκληρο Καθεστώς.
Έτσι λοιπόν η εκλογική διαδικασία, στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωνε την καταγραφή των συμπατριωτών μας στα πλαίσια μιας "κομμένης πίτας", γαλάζιων, μπλε, πράσινων, κόκκινων και πάει λέγοντας. Κάποτε η πίτα χωριζόταν σε μεγάλα κομμάτια, και "έτρωγαν" λίγοι, τώρα ίσως σε περισσότερα και μικρότερα, και θα τρώνε κι άλλοι. Νιώθεις ευχαριστημένος; Σίγουρα όχι. Γιατί αυτό που σίγουρα δεν αλλάζει είναι η δική σου κατάσταση. Δέχεσαι την αυταπάτη των εκλογών; Δέχεσαι να είσαι ένα απρόσωπο, αναλώσιμο, μηδαμινό 0,000000000000001; Δέχεσαι να παίρνεις μέρος σε μια διαδικασία που βγάζει το σύστημα πιο δυνατό, την αστική δημοκρατία ενισχυμένη, τα "μεγάλα κεφάλια" ήσυχα, και την εξουσιαστική σχέση των κρατικών μηχανισμών ολοένα και πιο πιεστική πάνω σου; Δέχεσαι τον άνθρωπο - ψήφο; Αν ναι, δέξου και την υποταγή σου, δέξου ότι πάντα θα συντηρείς και ποτέ δε θα ανατρέπεις. Και μην πεις πως δεν στο είπαμε...
Η μόνη ειλικρινής στάση σου, είτε είσαι Εθνικιστής, είτε όχι, είναι η καθολική σου άρνηση στις εργασίες του καθεστώτος. Η άρνηση που σημαίνει τη μη νομιμοποίηση της διαδικασίας, τη μη νομιμοποίηση της μειοψηφικής εξουσίας πάνω στο λαό.
Εκλογική αποχή - Αντιεκλογική συνείδηση
http://www.ediktyo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: