Featured Posts

1/12/11

Η Ελλάδα ή θα είναι Μεγάλη ή δεν θα είναι καθόλου Ελλάδα



«ΕΛΛΗΝΑΔΕΣ Μπακαλευόμενοι παντού της Γης, αν δεν ξαναβρεθείτε γρήγορα σε ανάλογον υψηλή με τη Βυζαντινή Θέσι: ΕΙΣΘΕ ΧΑΜΕΝΟΙ. Δεν είνε στο χέρι Σας να εκλέξετε τίποτα. Ή θα είσθε εις την πρώτην Γραμμή του Πολιτισμού, μεταξύ των Πρώτων Πρωταγωνιστών ή στον ΠΑΤΟ της Οικουμένης».
Περικλής Γιαννόπουλος
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ – Κάποτε Έλληνες… Πάντοτε Έλληνες!
“Η Γεωπολιτική εξετάζει τις σχέσεις εδάφους – Κράτους – Λαού, συνδυασμένες με τις έννοιες: πηγές πλούτου, συγκοινωνίες, στρατηγικές συνθήκες, κλιματολογικοί όροι. Με λίγα λόγια, αντικείμενό της είναι η γεωγραφική έκταση, ως υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης κρατικής υπόστασης ενός Λαού. Όπως είναι γνωστό και πρόδηλο, η ύπαρξη ενός κράτους προσδιορίζεται απαραίτητα από τρία συστατικά στοιχεία: α) τον Χώρο β) τον Λαό και γ) την Κυριαρχία…
Εφ’ όσον λείπει το τρίτο στοιχείο, υφίσταται μεν τυπικά Κράτος, χωρίς όμως κυρίαρχη εξουσία, μερικά ή ολότελα υποταγμένο σε άλλο Κράτος. Οι άλλες δύο παράμετροι της ύπαρξης του Κράτους, είναι αναγκαίες και “πυρηνικές” για την κρατική υπόσταση. Ο Χώρος και ο Λαός, είναι αντίστοιχα για το Κράτος ότι το σώμα και η ψυχή για κάθε έμβιο όν.
Η μελέτη των νόμων της επιστήμης της γεωπολιτικής καθίσταται απαραίτητο εφόδιο για την Ελλάδα του 21ου αιώνος, προκειμένου να αντιληφθούμε την κατάσταση στην οποία ευρίσκεται σήμερα η Πατρίδα μας και να αντιληφθούμε τους αντικειμενικούς κινδύνους, που την απειλούν. Ήδη από την δεκαετία του 1990 βρισκόμαστε ενώπιον σημαντικών γεωπολιτικών ανακατατάξεων και δυστυχώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις σαν απαθείς θεατές. Η στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στα γεγονότα την τελευταία δεκαετία, δυστυχώς, δεν οδηγούν πουθενά ή μάλλον οδηγούν στην συρρίκνωση του έθνους μας σύμφωνα με τους νόμους της γεωπολιτικής.”


http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: