Featured Posts

30/12/11

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ 2011 ΣΤΑ "ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ".

ΔΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.

 

ΔΟΣΙΣ ΕΚΤΗ












Εκ των δεινών της έκτης δόσης
ομοιάζει αδύνατον το να γλιτώσεις
μας λέγουν άπαντες εστί αναγκαίος
λόγος υφίσταται τάχα σπουδαίος



Πέραν της έκτης,θα υπάρξει εβδόμη ;
σαφώς θα υπάρξει,δια όσο σηκώνει
μα δεν δυνάμεθα απο καιρού
θα καταλήξωμεν είς την ψειρού !

Λαέ αυθάδη πως το τολμάς
δίχως εμάς δεν θα χες να φάς
δεν θα ερωτάσαι δια τα σπουδαία
η γνώμη σου ταύτη εστί τελευταία

Γνωρίζεις άραγε πόσο μεγάλο
να ζείς στο πλάι σου με αγγλογάλλο ;
μονάχα εψήφιζε είς τας εκλογάς
ημείς μαχόμεθα δια την Ελλάς

Νικηφόρος Βυζαντινός
http://efimeridanix.blogspot.com/ 

Η Κυανόλευκη Μεραρχία

 Το πρώτο καλοκαίρι της Κατοχής, το 1941, προέκυψε ένα σοβαρό πολιτικοστρατιωτικό θέμα που ταλάνισε την τότε κυβέρνηση Τσολάκογλου. Αυτό είχε να κάνει με την συγκρότηση μίας ελληνικής λεγεώνας εθελοντών που θα πολεμούσε στο πλευρό των Γερμανών στο ανατολικό μέτωπο κατά των σοβιετικών.
  Αυτό ήταν ιδέα του υποστράτηγου Γεώργιου Μπάκου, που ήταν υπουργός Εθνικής Αμύνης στην κυβέρνηση Τσολάκογλου. Ο Μπάκος ήταν σίγουρος για την γερμανική νίκη και θεωρούσε ότι η συγκρότηση του ελληνικού εθελοντικού σχηματισμού θα ήταν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο για την Ελλάδα μεταπολεμικά, όταν πλέον θα είχε επικράτησει η Γερμανία. Επίσης πίστευε ότι θα βοηθούσε στο να γίνει ηπιότερη η γερμανική κατοχή.
  Ο πρωθυπουργός Τσολάκογλου δεν ήταν καθόλου θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο και ήταν εξαρχής αντίθετος. Αντίθετα, άλλοι υπουργοί όπως π.χ. ο μετέπειτα πρωθυπουργός Λογοθετόπουλος, ή στρατιωτικοί όπως ο συνταγματάρχης Κουρκουλάκος ήταν υποστηρικτές της συγκρότησης της Κυανόλευκης Μεραρχίας.
Η ιδέα της ελληνικής μεραρχίας ενθουσίασε τους Γερμανούς, οι οποίοι με καταχωρήσεις στον κατοχικό Τύπο άφηναν να εννοηθεί πως η λεγεώνα μετά τη “σίγουρη γερμανική νίκη” θα ήταν ένα σοβαρότατο επιχείρημα υπέρ της Ελλάδας. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονταν και φιλογερμανικές οργανώσεις της Αθήνας και της συμπρωτεύουσας, τα κατοχικά Τρία Έψιλον και η ΕΣΠΟ. Συνήγορος στην προσπάθεια αυτή ήταν και ο ελληνομαθής Γερμανός στρατιωτικός ακόλουθος φον Κλεμ, ο οποίος είχε αγαστή συνεργασία με τον Μπάκο.

Έτσι,  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει ο Τσολάκογλου τουλάχιστον 2.000 άνδρες είχαν εγγραφεί εθελοντές στη Θεσσαλονίκη για το Ανατολικό Μέτωπο, ενώ στην Αθήνα είχαν ετοιμασθεί 200 αιτήσεις για τη συγκρότηση της λεγεώνας.
Τα περισσότερα ξενοδοχεία της περιοχής Ομονοίας στην Αθήνα ήταν τότε κατειλημμένα από εθελοντές που περίμεναν να εγγραφούν στους καταλόγους της ελληνικής λεγεώνας, ενώ υπήρχε ένα συγκροτημένο σώμα από φοιτητές και νεολαίους της Κρήτης που ανέμενε να αποσταλεί στο Ανατολικό Μέτωπο. Τα γραφεία ”εθελοντών ρωσικού Μετώπου” βρίσκονταν στο Σύνταγμα, στην οδό Φιλελλήνων.
 Η ανταπόκριση λοιπόν, δεδομένων των συνθηκών, δεν ήταν καθόλου κακή και η προσπάθεια έδειχνε να καρποφορεί, αλλά η δεδομένη αντίθεση του Τσολάκογλου ήταν καταλυτική.  Ήταν αποφασισμένος να ματαιώσει με οποιοδήποτε τίμημα την δημιουργία και την αποστολή της ελληνικής λεγεώνας. Γενικότερα, ο Τσολάκογλου δεν επιθυμούσε να μπλέξει την Ελλάδα σε περαιτέρω στρατιωτικές περιπέτειες. Παράλληλα είχε αρνηθεί να κυρήξει , έστω και για καθαρά τυπικούς λόγους, τον πόλεμο κατά της ΕΣΣΔ μετά την γερμανική εισβολή.
 Έτσι, έβαλε ανθρώπους του και διοχέτευσαν στους Ιταλούς την "πληροφορία" ότι "οι προθυμοποιούμενοι δια να ενδυθούν και να εξοπλισθούν (σ.σ. της λεγεώνας) προτίθενται να λιποτακτήσουν εις τα βουνά δια να κτυπούν εκείθεν τους Ιταλούς κυρίως και δευτερευόντως τους Γερμανούς".
 Ο Ιταλός πρεσβευτής έντρομος έσπευσε να μεταβεί στη γερμανική πρεσβεία για να συζητήσει την αναβολή της αποστολής. 
Στις 12 Αυγούστου 1941 ο Αλτενμπουργκ τηλεγράφησε στο Βερολίνο για να πάρει τις τελικές οδηγίες σχετικά με τη συγκρότηση της Ελληνικής Λεγεώνας. Ανέφερε στους προϊσταμένους του στο Υπουργείο Εξωτερικών ότι “η Ελληνική Κυβέρνησις είχε προχωρήσει στις προετοιμασίες της τόσο, που μένει πλέον να κάνει την πρέπουσα διαφήμισιν μέσω του Τύπου για την δημιουργίαν της Λεγεώνας”.

Την ίδια ημέρα που το τηλεγράφημα έφθανε στη γερμανική πρωτεύουσα ο εκεί Ιταλός επιτετραμμένος Κοσμέλι επέδιδε διάβημα εκ μέρους της Ρώμης στον Ρίμπεντροπ ζητώντας να μην επιτραπεί η αποστολή Ελλήνων εθελοντών στο Ανατολικό Μέτωπο, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. 
Ο Ρίμπεντροπ  θέλοντας να ικανοποιήσει  -κατά την σύνηθη τακτική του- την ιταλική πλευρά ενημέρωσε τον Άλτενμπουργκ στην Αθήνα ότι η οριστική απόφαση του Βερολίνου στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι να μην επιτραπεί η συγκρότηση της Ελληνικής Λεγεώνας.

Δυο μέρες αργότερα ο πληρεξούσιος του Ράιχ στην Ελλάδα, κόμης  Άλτενμπουργκ, απάντησε στον στρατηγό Τσολάκογλου πως “επειδή συγκεντρώθηκαν πολλές λεγεώνες στη Ρωσία, δημιουργήθηκε θέμα ανεφοδιασμού και προς το παρόν δεν τίθεται θέμα”. Η επίσημη ανακοίνωση των Αρχών Κατοχής έλεγε πως για “λόγους τεχνικούς δεν είναι δυνατόν να σταλεί η Λεγεών εις την Ρωσίαν”.

  Κάπως έτσι έληξε άδοξα η υπόθεση της Κυανόλευκης Μεραρχίας. Η αρνητική θέση του Τσολάκογλου ήταν σίγουρα κομβική, όπως εξίσου μεγάλο ρόλο έπαιξε και η δεδομένη ανασφάλεια των Ιταλών απέναντι στο ενδεχόμενο του εξοπλισμού Ελλήνων (μία αντίστοιχη αρνητικότητα επέδειξαν οι Ιταλοί και δύο χρόνια αργότερα για τα Τάγματα Ασφαλείας που ήταν βέβαια τελείως διαφορετική περίπτωση απ'την κυανόλευκη μεραρχία). Είναι προφανές ότι οι Ιταλοί δεν ήθελαν με τίποτα να διακινδυνεύσουν την πιθανότητα ελληνικών στρατιωτικών επιτυχιών στο ανατολικό μέτωπο, διότι αυτό θα ενίσχυε την θέση της Ελλάδας.
 Το εντυπωσιακό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως αν και εφόσον υλοποιείτο αυτή η ιδέα και αποστελλόταν η Κυανόλευκη Μεραρχία στο ανατολικό μέτωπο, τότε θα ήταν η δεύτερη -χρονολογικά- εθελοντική μονάδα στο πλευρό του Γ’ Ράιχ. Οι πρώτοι εθελοντές ήταν οι της 5ης Μεραρχίας SS Viking που προέρχονταν από στην Σκανδιναβία και τις Κάτω Χώρες. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων εθελοντών στον γερμανικό στρατό προσήλθε απ’ το 1943 και μετά.

 Τα κυριότερα στοιχεία για την ανάρτηση είναι από την μονογραφία του Ιάκωβου Χονδροματίδη "Η μαύρη σκιά στην Ελλάδα".
http://istoriakatoxis.blogspot.com/ 

Το ψευδοκράτος και τα παπαγαλάκια του συστήματος.



undefined
Παρακολουθούμε εδώ και χρόνια τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και έτσι είμαστε εις θέσιν να γνωρίζουμε αρκετά από αυτά που συμβαίνουν στα κατεχόμενα. Δεν μας εξέπληξε καθόλου η ενασχόληση του «Υπουργικού Συμβουλίου» των κατεχομένων στις 23 Νοεμβρίου 2011 με τους Αυτόνομους Εθνικιστές Κύπρου, μια σημαντική απόφαση που τέθηκε σε ισχύ με την δημοσίευση της στην «εφημερίδα της κυβερνήσεως» των κατεχομένων.

Σύμφωνα με την απόφαση 154,  άρθρο 63 του κεφαλαίου  του Ποινικού Κώδικα αναφορικά με την δημιουργία και λειτουργία «παράνομων τρομοκρατικών οργανώσεων» στην  «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείας Κύπρου» ανακηρύχθηκαν και παρουσιάστηκαν 10 οργανώσεις.
Οι οργανώσεις αυτές είναι :

Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), η Χεζμπολλάχ (Hizbullah), το Επαναστατικό Λαικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μαρξιστικό-Λεννινιστικό (DHKP/C), οι Μαχητές Μουσουλάνοι (IBDA/C), η Αλ-Γκάιντα (ΕL KAIDE), η Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων, αυτόνομη μαθητική οργάνωση (ΕΦΕΝ), η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το ΕΛΑΜ, το ΚΕΑ και οι ΜΑΥΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ.
Δεν μας εξέπληξε η αναφορά των ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ-ΜΑΥΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ στις εφημερίδες των κατεχομένων. Κara Tugaylar ÖrgütüΟργάνωση των Μαύρων Ταξιαρχιών . Μας εξέπληξε η ανικανότητα των εντεταλμένων δημοσιογράφων του ΠΟΛΙΤΗ και η αναφορά των ΜΑΥΡΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ ως τουρκική οργάνωση.

Η εσκεμμένη πραπληροφόρηση συγκεκριμένων ιστολογίων και της εφημερίδας Πολίτης η οποία στον παρελθόν αναφέρθηκε αρνητικά στο κίνημα μας χρεώνοντας τον εμπρησμό του γραφείου των παλαιστινίων στην Λάρνακα και δυσφημίζοντας την αντιμεταναστευτική μας δράση στην πόλη της Λεμεσού. Όσο για τα συγκεκριμένα ιστολόγια απλά να πούμε ότι "εκτελούν διαταγές ανωτέρων".

Καθόλου δεν μας ξένισε η αναφορά των Αυτόνομων Εθνικιστών Κύπρου ΜΑΥΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ στο υπουργικό συμβούλιο του ψευδοκράτους. Γνωρίζουμε την δράση μας χωρίς τυμπανοκρουσίες, όπως την γνωρίζουν καλά οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες εξ’ου και η αναφορά τους σε μας. Γνωρίζουν την ύπαρξη της Αυτόνομης Δράσις μας, την παρουσία Αυτόνομων Εθνικιστών, την παρουσία Εθνικοσοσιαλιστών και Εθνικοκοινωνιστών στις τάξεις μας.  

Η στοχοποίηση σας δεν θα περάσει. Γνωρίζουν ότι ο σπόρος μεγαλώνει και θα έρθει η μέρα που θα φυτρώσει, ενάντια στην κατοχή, για την αυτοδιάθεση, για τον Εθνικισμό και τον Σοσιαλισμό. 

ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
http://www.autonomoi-cy.gr/ 

Γιατί τόση αναλγησία plus κα Διαμαντοπούλου;

Από e-mail που μας εστάλη

undefined
"Με την 24η πράξη του ΚΥΣΔΕ εγκρίνονται νέες αποσπάσεις και γίνονται αποδεκτές ενστάσεις σχετικά με λάθη στη διαδικασία των αποσπάσεων εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης. Όμως, η πράξη αυτή έχει καταλήξει στα αζήτητα του Γραφείο της Υπουργού, τη στιγμή που εν μέσω κρίσης προσελήφθησαν αναπληρωτές για τις περιοχές που μόνιμοι εκπαιδευτικοί ζητούν απόσπαση!!! (Αποφάσεις 13/10/11, 4/11/11, 9/12/11 κ.α.)

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με το Γραφείο της Υπουργού πάντα επέστρεφαν την ίδια απάντηση: «Η Υπουργός δεν θα υπογράψει άλλες αποσπάσεις»!  Έτσι απλά, κυνικά και, φυσικά, χωρίς καμία δικαιολογία. Δηλαδή, οι Διευθύνσεις εισηγήθηκαν θετικά, το ΚΥΣΔΕ επικύρωσε κι η Υπουργός δεν υπογράφει. Αναρωτιέται ο καθείς εύλογα: Ποιος ο ρόλος των Δ/νσεων και των Συμβουλίων; Δικαιούται η Υπουργός κι ο κάθε Υπουργός να αγνοεί τις αποφάσεις αυτές, έτσι απλά με τον τόσο αυταρχικό τρόπο; Μόνο οι κομματικές εισηγήσεις για απόσπαση υπογράφονται; Μήπως η κα Διαμαντοπούλου είναι απασχολημένη με τις εσωκομματικές διεργασίες και τις αρχηγικές φιλοδοξίες της;

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις υπάρχουν δεκάδες εκπαιδευτικοί που, ενώ δικαιούνται απόσπασης βάσει οικογενειακών ή άλλων κριτηρίων ή επειδή αδικήθηκαν από λάθη στη διαδικασία, πληρώνουν διπλά ενοίκια, στερούνται τα παιδιά τους και αντιμετωπίζουν εν γένει πολλαπλά προβλήματα εν μέσω της απάνθρωπης οικονομικής κρίσης.

Γιατί τόση αναλγησία plus κα Διαμαντοπούλου;"
http://ethniki-paideia.blogspot.com/ 


ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστο Παπουτσή


undefined
''Επανακρίσεις – αντίποινα'' στον απόηχο νέων αποκαλύψεων για την υπόθεση των Ε/Π.
Κύριε Υπουργέ,

Συνέχεια της εμπάθειας που βίωσα, επί υπουργίας σας, εν γνώσει σας και υπό την ανοχή σας, από την προηγούμενη (φυσική) Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως θα πρέπει να θυμάστε, με αφορμή υπηρεσιακή μου υπόθεση σχετικά με την μη επαναφορά μου στην ενεργό υπηρεσία, σε εκτέλεση απόφασης της Επιτροπής Αναστολών / ΣτΕ, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, το αρμόδιο για την επανάκρισή μου Συμβούλιο Κρίσεων, για ακόμη μία φορά, και στην ίδια γραμμή πλεύσης με αυτήν του έτους 2010, όχι μόνον δεν με δικαίωσε τουλάχιστον έστω διοικητικά, με αποστράτευσε παρανόμως εκ νέου.

Για το σκοπό αυτόν λοιπόν, καταγγέλλω ενώπιόν σας, για σκοπιμότητες, τον Αρχηγό Π.Σ, κ. Παναγιώτη Μπονάτσο. Συγκεκριμένα, ως εισηγητής-μέλος του εν λόγω Συμβουλίου Επανακρίσεων, σκόπιμα και σε μια προσπάθεια επιχείρησης φίμωσής μου, προκειμένου να με εκδικηθεί, επειδή είχα το θάρρος και τη δύναμη να καταγγείλω, με μηνυτήρια αναφορά μου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την προηγούμενη Ηγεσία για υπερτιμολογημένες και ζημιογόνες για το Δημόσιο Συμβάσεις και Διακηρύξεις κ.α κακουργηματικές αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις, σχετικά με τα ελικόπτερα του Π.Σ (ιδιόκτητα και μισθωμένα), αποφάσισε τη μη δικαίωσή μου και συνακόλουθα την αποστρατεία μου, και με τον τρόπο αυτόν με ζημίωσε υπηρεσιακά, οικονομικά και ηθικά.

Ως φαίνεται, κάποιες αρχές και αξίες των αξιωματικών, όπως ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, η προσήλωση και εφαρμογή της αρχής της νομιμότητας στη διοικητική (υπηρεσιακή) δράση, η εντιμότητα κ.α, στο Π.Σ σήμερα, την κρίσιμη αυτήν περίοδο για τη χώρα μας και τους πολίτες της, υπό την δική σας ανοχή, αντί να αποτελούν προτέρημα για έναν αξιωματικό, ''τιμωρούνται'' από το σύστημα διαχείρισης της εξουσίας, γιατί, ως φαίνεται, δεν υπηρετούν ''άνομα συμφέροντα'' και δεν τα προάγουν.

Οι ανωτέρω διοικητικές μέθοδοι και πρακτικές και όποιες άλλες όμοιες διαχρονικά ακολούθησε σε βάρος μου – και όχι μόνον - η Ηγεσία του Π.Σ και όσοι άλλοι θεσμικά συνέβαλαν και συνέπραξαν στην αποστρατεία μου, την μη επαναφορά μου στην ενεργό υπηρεσία και τουλάχιστον την μη διοικητική δικαίωσή μου, πέραν του ότι είναι προδήλως έκνομες και βέβαια παραπέμπουν σε άλλες εποχές και πολιτεύματα, είναι ύποπτες και εξυπηρετούν δόλιες σκοπιμότητες.

Όμως για την προσωπική μου υπηρεσιακή υπόθεση της μη δικαίωσής μου, έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Και τα πρώτα σημάδια της δικαίωσης μου έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και επιβεβαιώνουν τα ως άνω καταγγελόμενα, όπως με την έκδοση πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης 17/μηνης φυλάκισης για τους υπαίτιους της αποστρατείας μου, και την 3916/2010 απόφαση ΣτΕ, με την οποία έχει κριθεί μη νόμιμη η αποστρατεία μου.

Κύριε Υπουργέ,

Σας διαβεβαιώ, ότι η ανωτέρω καταγγελλόμενη συμπεριφορά του Αρχηγού Π.Σ και όσων άλλων θεσμικά συνέπραξαν στο να επιτευχθεί ο δόλιος στόχος του – αντίποινα και εκδίκηση σε βάρος μου, για τις καταγγελίες μου, σχετικά με τα ελικόπτερα -, καθόλου δεν με πτοεί, ούτε είναι ικανή να κάμψει το ηθικό και την ψυχολογία μου, να με τρομοκρατήσει, εκφοβίσει, και φιμώσει και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να επηρεάσει τη βούληση μου, να συνεχίσω με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο, προκειμένου να αποκαλύψω όλους εκείνους, που με τις πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με τα εγκλήματα που φέρεται, ότι τελέσθηκαν με τα Ε/Π του Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο επί των ημερών σας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέχρι σήμερα, όσο και κατά το παρελθόν ή όσα επιπλέον έχουν καταγγελθεί, ότι φέρεται πως τελέσθηκαν το ίδιο ως άνω διάστημα ή εφεξής τυχόν τελεσθούν, και έχουν ζημιώσει ή μέλλει να ζημιώσουν το Ελληνικό Δημόσιο και τους φορολογούμενους πολίτες, με πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Κ ο ι ν ο π ο ι ε ί τ α ι:
1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλη Όθωνα
2) Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Αντεισαγγελέα κ. Α. Ελευθεριάνο
3) Πρωτοδικείο Αθηνών
3ο Τακτικό Ανακριτή, κ. Δ. Φούκα
4) Μ.Μ.Ε.
undefined

Ανδριανός Γκουρμπάτσης
Αντιστράτηγος Π.Σ, ε.α.

ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστο Παπουτσή
http://www.epirus-ellas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: