Featured Posts

18/11/11

Μανώλης Κοττάκης: «…Η Χρυσή Αυγή αυξάνει τα ποσοστά της»


 
Από την ραδιοφωνική συζήτηση στον “Παρατηρητή της Θράκης” του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Δημοκρατία» Μανώλη Κοττάκη: «…Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αυξάνουν τα ποσοστά τους ραγδαία και πρέπει να σας πω ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό αυξάνει και η Χρυσή Αυγή, όχι ο ΛΑΟΣ αλλά η Χρυσή Αυγή, και το ερώτημα είναι αν πάμε σε μια εκλογή μετά την οποία μας προκύψει μια βουλή των άκρων, μια «κόκκινη και μαύρη βουλή»…»«…Αν πάτε σε αριστερόστροφες περιοχές του πέμπτου διαμερίσματος στην Αθήνα, θα δείτε το υψηλότερο ποσοστό της Χρυσής Αυγής.»
 ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ;
 ”Μανώλης Κοττάκης, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Δημοκρατία» «Οι τραπεζίτες τα θέλουν όλα δικά τους»: Την πολιτική επικαιρότητα των τελευταίων ημερών σχολίασε στο ραδιόφωνο του Παρατηρητή ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Δημοκρατία» Μανώλης Κοττάκης.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ:
«Μεγάλος ο κίνδυνος να διολισθήσουμε στα άκρα
ΠτΘ: Μήπως τελικά ο κόσμος ζητά να πάνε οι εκλογές πίσω προκειμένου να ορθοποδήσει η χώρα ώστε να βρεθεί μια προοπτική και για τα νοικοκυριά και για την οικονομία;
Μ.Κ.: Θα ήταν αυτό μια λογική σκέψη αν κανείς δεν αντιλαμβανόταν από πρώτο χέρι κυρίως στα αστικά κέντρα, η περιφέρεια σε μεγάλο βαθμό ζει από τις δυνάμεις της, αλλά στα αστικά κέντρα υποβόσκει το κλίμα της κοινωνικής έντασης και είναι μεγάλος ο κίνδυνος να διολισθήσουμε στα άκρα. Αυτή τη στιγμή δηλαδή ο κόσμος επειδή δεν έχει εκφρασθεί, το έδειξε και στις παρελάσεις, έχει την τάση να αυτονομείται και από τους θεσμούς και από το πολιτικό σύστημα. Όταν λοιπόν ο κόσμος αισθάνεται ότι για την τελική λύση που αποφασίζουν άλλοι πριν από αυτόν για αυτόν, δεν ακούνε την γνώμη του ή εν πάση περιπτώσει δεν του ζητάνε λογαριασμό και οδηγούμαστε σε ένα ιδιότυπο καθεστώς θα παρατηρηθεί το φαινόμενο να έχουμε εκτίναξη των άκρων. Βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αυξάνουν τα ποσοστά τους ραγδαία και πρέπει να σας πω ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό αυξάνει και η Χρυσή Αυγή, όχι ο ΛΑΟΣ αλλά η Χρυσή Αυγή, και το ερώτημα είναι αν πάμε σε μια εκλογή μετά την οποία μας προκύψει μια βουλή των άκρων, μια «κόκκινη και μαύρη βουλή» ποια θα είναι η επόμενη ημέρα…»
 «Ο ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα οπορτουνιστών
ΠτΘ: Ο ΛΑΟΣ γιατί μπήκε μέσα και μάλιστα με τέσσερις υπουργούς; Αυτό προκαλεί τριβές στην Ευρώπη οι Γάλλοι σοσιαλιστές μίλησαν όπως και οι Γερμανοί για επικίνδυνη εξέλιξη…
Μ.Κ.: Γιατί τους περνούν για ακροδεξιά.
ΠτΘ: Δεν είναι;
Μ.Κ.: Έχοντας παρατηρήσει προσεκτικά την πορεία αυτού του κόμματος θα σου πω καταρχήν ότι ακροδεξιά στην Ελλάδα είναι η Χρυσή Αυγή. Ο ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα οπορτουνιστών κατά την άποψή μου, το οποίο λαμβάνει θέσεις κατά καιρούς για να επιβιώνει και μετά τις πετάει. Διακρινόταν από ένα αντισημιτισμό τα χρόνια που προσπαθούσε να μπει στη Βουλή για να συσπειρώσει ορφανές ακροδεξιές ψήφους και μόλις βγήκε στη Βουλή ο κ. Καρατζαφέρης άρχισε να μας λέει ότι αγαπά τον Τσε Γκεβάρα. Βρίσκεις άκρη; Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…»
 «Η παλιά διαχωριστική γραμμή δεξιάς και αριστεράς δεν υπάρχει
«ΠτΘ: Καταλαβαίνω εξ όσων λέτε ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να είναι το ΛΑΟΣ μέσα στο σύστημα…
Μ.Κ.: Αυτά δεν γίνονται έτσι. Είπα και πριν ότι ο κόσμος στα αστικά κέντρα κινείται διαφορετικά από ό,τι στην περιφέρεια. Όλοι μπορούν ψηφίσουν όλα, τα πάντα. Η παλιά διαχωριστική γραμμή δεξιάς και αριστεράς δεν υπάρχει. Αν πάτε σε αριστερόστροφες περιοχές του πέμπτου διαμερίσματος στην Αθήνα, θα δείτε το υψηλότερο ποσοστό της Χρυσής Αυγής.»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=148914&categoryid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: