Featured Posts

11/10/11

Προσεχείς εκδηλώσεις για τον Νοέμβριο στο Skinhouse Hellas


Η πραγματοποίηση μιας ακόμα κλειστής εκδήλωσης μεταξύ συναγωνιστών στο ελληνικό Skinhouse ανέδειξε το δημιουργικό πνεύμα και την ανανεωτική μέθοδο, στοιχεία με τα οποία εργάζονται βήμα-βήμα Αυτόνομοι σύντροφοι στον Αγώνα που διεξάγουν στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας. Μέσα από την πρόσφατη παρουσίαση του cd rom και τη συζήτηση που ακολούθησε βγήκαν αρκετά συμπεράσματα σχετικά με πιθανούς τρόπους προσέγγισης της νεολαίας. Αναλύθηκε το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία ενός cd rom και η χρησιμότητα που μπορεί να έχει αυτό στους νέους. Στην ουσία, όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για ένα χρήσιμο "πολυεργαλείο", το οποίο συνδυάζει και συνθέτει με τον καλύτερο τρόπο τη θεωρία με την πράξη, την ιδεολογική με την ακτιβιστική επιμόρφωση. Έτσι λοιπόν, το τέλος της μικρής αυτής σεμιναριακού τύπου παρουσίασης μας βρήκε έτοιμους να οργανώνουμε τα επόμενα βήματά μας στην περιοχή και να συντονίζουμε τις προσεχείς μικρές μας δραστηριότητες. Εκτός λοιπόν από τη συναυλία του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο δύο ακόμα εκδηλώσεις:

- την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, η προβολή της ταινίας "V for Vendetta", μιας ταινίας που μπορεί πλέον να πέρασε μια πενταετία από την πρώτη της προβολή, εντούτοις παραμένει ιδιαίτερα επίκαιρη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τη σημερινή ελληνική πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

- την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, μια συνάντηση ανταλλαγής ρούχων μεταξύ των συναγωνιστών, με κεντρικό σύνθημα "Ανταλλάζουμε, αντί να ψωνίζουμε". Στην περίοδο της κρίσης, για αρκετούς μπορεί να φαντάζει δύσκολο να διαχειριστούν έξοδα ρουχισμού, και σε συνδυασμό με το ότι όλοι μας έχουμε ρούχα που μπορεί να μη φοράμε πια, θεωρήθηκε μια καλή ιδέα να διοργανωθεί μια τέτοια εκδήλωση που θα συνοδεύεται από μια μικρή εισήγηση σχετικά με το θεωρητικό υπόβαθρο τέτοιων ενεργειών, στα πλαίσια του αντικαταναλωτισμού και της αντιμετώπισης διαφόρων νέων ζητημάτων που ανακύπτουν, με μια εναλλακτική και σύγχρονη προσέγγιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: