Featured Posts

18/7/11

B' κύκλος θεωρητικών και πρακτικών αναζητήσεων



"Καρπός συλλογής αρθρογραφίας για περισσότερο από έναν χρόνο, το βιβλίο αυτό έρχεται όχι μονάχα να καλύψει κάποιο κενό στα πλαίσια των όποιων θεωρητικών αναζητήσεων, αλλά επιπρόσθετα να δώσει νέα ώθηση για το μέλλον, αποτυπώνοντας και αναδεικνύοντας μια νέα τάση για τον ελληνικό Εθνικισμό. Σε αυτό το μικρό μα τόσο σημαντικό για εμάς βιβλίο αποτυπώνονται καταθέσεις ψυχής κάποιων νέων ανθρώπων που θέλουν να προβάλλουν μια νέα, εναλλακτική θεώρηση τόσο της ιδεολογίας τους, όσο και της πρακτικής της εφαρμογής στην Ελλάδα του σήμερα. Το μικρό αυτό πόνημα αποτελεί τυπικά μια συλλογή κειμένων Αυτόνομων Εθνικιστών, όμως ουσιαστικά φιλοδοξούμε να καταστεί κάτι πολύ πιο σημαντικό: ένα εργαλείο για την ανάπτυξη ενός νέου ρεύματος, ένα σημείο αναφοράς σε κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο για τη νέα γενιά Εθνικιστών, μακρυά από τη στασιμότητα και τη σαπίλα του μορφώματος που καλείται "χώρος" και καταστρέφει μαζί με το σύστημα καθημερινά την Πατρίδα μας. Ευχόμαστε λοιπόν, ο πρώτος κύκλος της εκδοτικής μας προσπάθειας να αποτελέσει ένα χρήσιμο εφόδιο για την ενσυνείδητη σκέψη και δραστηριότητά μας."
Κάπως έτσι ξεκινούσε το μικρό μας ταξίδι μέσα από την πρώτη αυτόνομη εκδοτική προσπάθειά μας, η οποία βγήκε στο φως τον περασμένο Φεβρουάριο. Επρόκειτο για το βιβλίο "Νοσταλγοί του Μέλλοντος". Έκτοτε μεσολάβησαν πέντε μήνες, στη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν οκτώ εκδηλώσεις παρουσίασής του, με συνολικό απολογισμό μέχρι σήμερα δύο πολύ επιτυχημένες ανατυπώσεις και το σημαντικότερο, αρκετή τροφή για σκέψη σε πολλούς νέους Εθνικιστές και όχι μόνο.

Με χαρά και ενθουσιασμό ανακοινώνουμε πως η προετοιμασία για τον β' κύκλο θεωρητικών και πρακτικών αναζητήσεων ξεκινάει. Πρόκειται για ακόμα ένα προϊόν της συνεργασίας Αυτόνομων συντρόφων σε μορφή βιβλίου και θα πραγματεύεται ζητήματα από το σημείο που σταμάτησε ο αντίστοιχος πρώτος. Όσοι σύντροφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο, μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας μέσω email, ώστε να τους κοινοποιηθούν κάποιες κατευθύνσεις, καθώς και το θεματολόγιο. Στόχος μας είναι η αυγή του 2012 να μας βρει στα χέρια με ένα ακόμα ενδιαφέρον πόνημα...

Email επικοινωνίας: ediktyo@hotmail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: