Featured Posts

13/10/11

Η Θράκη μπορεί να γίνει ανεξάρτητο κράτος" παραληρεί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης! (βίντεο) "Η Θράκη μπορεί να γίνει ανεξάρτητο κράτος" παραληρεί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης! (βίντεο)

Image
Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ισχυρίστηκε ότι η Θράκη μπορεί να σταθεί και ως ανεξάρτητο κράτος, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες! «Γιατί η Θράκη είναι ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Γιατί η Θράκη βρίσκεται ταυτόχρονα ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες έχουν διαφορετικούς πολιτισμούς και βέβαια η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος», ανέφερε ο δήμαρχος, μπροστά σε ένα εμβρόντητο κοινό.
Στη συνέχεια, προειδοποίησε την Αθήνα να μην κάνει κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών γιατί τότε θα «χάσει» τη Θράκη. «Εσείς, εκεί στην Αθήνα, να μην σκέφτεστε να κάνετε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών όλο τον Έβρο, γιατί αν γίνει αυτό, θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι της Ελλάδας που λέγεται Θράκη, που λέγεται Έβρος. Γιατί αν συμβεί αυτό, εμείς εδώ στη Θράκη θα αρχίσουμε να βλέπουμε πράγματι ως μόνη οντότητα και δυναμική ανάπτυξης μόνη τη Θράκη και μόνους τους Θρακιώτες και αυτό είναι παρά πολύ κακό γενικότερα για την Ελλάδα», δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
Ο Ευάγγελος Λαμπάκης έδωσε επίσης... ρεσιτάλ γεωγραφικών γνώσεων, καθώς πιστεύει ότι η Θράκη κάποτε έφτανε μέχρι το Μόναχο: «Αυτή η Θράκη, η οποία κάποτε έφτανε από την Κωνσταντινούπολη, μέχρι το Μόναχο, κάπου εκεί στη Βαυαρία. Σήμερα είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και σε τρεις πόλεις. Βέβαια, και μην το θεωρήσετε αυτό ως απειλή, αν τη δείτε στο χάρτη αυτή τη Θράκη, θα δείτε ότι είναι μία ολοκληρωμένη μονάδα ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία και μία δυναμική σε πάρα πολλά πεδία. Αν καθίσουμε και τα αναπτύξουμε ένα προς ένα, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα τρομάξουν»!
Οι παρευρισκόμενοι τρόμαξαν σίγουρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: