Featured Posts

18/9/11

Από τη συναυλία των Kategorie C στο Skinhouse Hellas




Μια ακόμα συναυλία στο ελληνικό Skinhouse, μια από τις καλές συναυλίες, με φιλοξενούμενους της βραδυάς τους θρυλικούς Kategorie C. Η στιγμή όμως υπήρξε χτες και για άλλους λόγους ξεχωριστή. Αποδεικνύει πως αυτό που κάνουμε, βαδίζει ποιοτικά σε σωστό μονοπάτι. Ειλικρινά υπήρξε τιμή για εμάς αυτός ο περίεργος "συνωστισμός" εκδηλώσεων στην περιζήτητη όπως αποδείχτηκε 17η Σεπτεμβρίου, μια ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί για τη συγκεκριμένη συναυλία 3 ολόκληρους μήνες πριν. Αφήνοντας όμως τα προκαταρκτικά και περνώντας στο κυρίως θέμα, χτες είδαμε μια δυναμική και επαγγελματική εμφάνιση από μια μπάντα που γράφει σιγά σιγά τη δική της μικρή ιστορία στα μουσικά πράγματα της ευρύτερης πατριωτικής και hooligan σκηνής.
Χαρακτηριστικά της χτεσινής βραδυάς όσον αφορά την εμφάνισή τους, ο πολύ καλός ήχος καθ' όλη τη διάρκεια του σετ τους (νομίζω ο καλύτερος που έχει βγει ποτέ τα τελευταία χρόνια), το φανταστικό δέσιμο της μπάντας (λογικό μετά από το πλήθος των συναυλιών που έχουν πραγματοποιήσει), η καλή σκηνική παρουσία και φυσικά τα τραγούδια που επέλεξαν να παίξουν. Μπήκαν με το "Frei wie ein Vogel!", για να συνεχίσουν με κομμάτια από το "Deutsche Jungs", όπως το "Die letzte Kugel bleibt" και "Antifa Halts Maul", τα οποία έτυχαν θερμής ανταπόκρισης από τους 100 και πλέον παρευρισκόμενους που γέμισαν τον χώρο. Ένα μικρό διάλειμμα και "In Flammen", "Ruhm und Ehre" από παλαιότερες δουλειές τους και μέσα σε κλίμα αποθέωσης τα "Ha Ho He" και So Sind Wir", τα οποία όλοι περίμεναν να ακούσουν. Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται πραγματικά. "Bengalische Lichter", "Kampf", "G-Sport", "Gute Reise", η μπάντα έπαιξε όλα τα αγαπημένα κομμάτια μέσα από τη δισκογραφία της, ολοκληρώνοντας με ένα σετ μιάμισης ώρας, με τελικό απολογισμό 18 κομμάτια και 2 encore.

Μια ακόμα υπέροχη βραδυά, με συγκροτήματα τα οποία πριν μερικά χρόνια κάποιοι δεν έβλεπαν ούτε στον ύπνο τους... Το ραντεβού έχει ανανεωθεί με ένα εξίσου δυναμικό line up στις 22 Οκτωβρίου! Timebombs, The 4 Aces και Straightline! Θα είμαστε όλοι εκεί!

Skinhouse Hellas: www.skinhouse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: