Featured Posts

11/9/11

Αγώνας ενάντια στην πλέμπα





Ο αγώνας που πρέπει να διεξάγουμε αυτή τη στιγμή, σαν άμεσο εχθρό δεν έχει το κράτος. Αν αναλογιστούμε την ιστορία του κινήματος, στα χρόνια της μεταπολίτευσης άμεσος εχθρός ήταν το κράτος. Δεκαετία ’90 και ύστερα έγινε το παρακράτος και σήμερα φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε άμεσο εχθρό την παρακμή που μας περιτριγυρίζει. Άτομα ανίδεα από εθνικισμό. Τακτικές παλαιολιθικές, χοντροκομμένες που μόνο κακό κάνουν στην ιδέα. Το ίντερνετ επηρέασε αρνητικά το κίνημά μας. Κάποιοι θεώρησαν πως ανακάλυψαν τον θησαυρό του Μπαρμπαρόσα. Εικόνες, κείμενα, βίντεο και πλέον οι περισσότεροι ζουν σε έναν εικονικό κόσμο. Μάγκες όχι, το κίνημα δεν είναι στο διαδίκτυο, βρίσκεται στον δρόμο. Και όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν, κανείς δεν συμβάλλει στην κοινωνία. Κανείς δεν την επηρεάζει και καθόλου. Ούτε εκλογικά, ούτε πεζοδρομιακά ούτε πολιτισμικά, καθόλου.
Γιατί δεν υπάρχουν μορφωμένοι άνθρωποι (εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις), να περάσουν την κουλτούρα μας. Η κουλτούρα μας φαίνεται στην αισθητική μας, στις δράσεις μας στις εκδόσεις μας κ.ο.κ. Από αυτή την άποψη είμαστε ένα μηδέν. Το θέμα μας είναι προς τα που κατευθυνόμαστε. Και δυστυχώς οδεύουμε προς τον όλεθρο. Μόνο αν χτίσουμε κάστρα επίθεσης και όχι αντίστασης θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε. Βαρεθήκαμε την αντίσταση. Σιχαθήκαμε τη νοοτροπία των φυρερίσκων. Η νεολαία βράζει και ο καθένας κοιτάει το μαγαζί του. Μαζεύοντας όλη τη σαβούρα, το περιθώριο, την πλέμπα. Βγάζουν βίντεο στο youtube, μας ρεζιλεύουν όταν ανοίγουν το στόμα τους. Σε κάθε σοβαρό γεγονός βλέπουμε σχόλια από καθυστερημένους μαλάκες οι οποίοι δηλώνουν εθνικιστές. Εθνικιστές γιατί; Επειδή μαζεύονται σε κάτι μνημόσυνα; Πού είναι η δημιουργικότητα; Πού είναι η ιδεολογία, η αναζήτηση, η καινοτομία; Αντί να γεμίσουμε κάθε γειτονιά βιβλιοθήκες, αντί να αντρειωθούν στέκια με εκδηλώσεις ουσίας, με νεολαία που έχει εφευρετικό μυαλό βλέπουμε πλέμπα, πλέμπα, πλέμπα. Και είναι παντού ρε πούστη μου. Γύρω μας, σε κάθε γωνιά, σε κάθε στενό, σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε χώρο.

Ο πιτσιρικάς που δεν γουστάρει τους μαύρους στη γειτονιά του είναι ένας ακατέργαστος φυλετιστής. Δεν μου αρκεί αυτό. Θέλω να τον εξελίξω σε έναν ριζοσπάστη, επαναστάτη εθνικιστή. Αυτό γίνεται μόνο μέσω της Σκέψης και της Δράσης. Δύο βαρυσήμαντες λέξεις που έχουν χάσει την ουσία. Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο βλέπεις διαφόρους να γράφουν, ΑΙΜΑ – ΤΙΜΗ – ΦΥΛΗ – ΕΘΝΟΣ. Λέξεις που γι αυτούς είναι κενές νοήματος όπως ακριβώς η σκέψη και η δράση. Η θεία που δεν μπορεί να πάει στην πλατεία να πιει καφέ μην τη ληστέψουν, δεν με ενδιαφέρει αυτή τη χρονική στιγμή. Δεν θα της δώσω τη λύση εγώ όταν δεν έχω άλλες σοβαρότερες υποδομές. Με ενδιαφέρει ο Εθνικιστής. Το συμφέρον του συναγωνιστή. Και αντί να στραφούμε όλοι προς το κοινό καλό, ο καθένας κοιτάει να ικανοποιήσει το υπερεγώ του. Στα τσακίδια αυτές οι νοοτροπίες. Στα τσακίδια και όσοι τις υποστηρίζουν. Πάρτε μαζί σας και την πλέμπα και βουλώστε το στόμα σας γιατί μας κάνετε ζημία. Σε αυτή την τιτανοτεράστια κοσμοθεωρία, που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, μπροστά στα μεγαλόπρεπα κινήματα που δημιουργούνται και που υπήρξαν είστε ένα τίποτα και κάνετε κακό. Πάρτε την πλέμπα σας και δρόμο.

Το πρόβλημα είναι πως το κίνημα στη χώρα μας έχασε τον ιστορικό συνδετικό του κρίκο. Υπήρξαν διανοητές που τόσα χρόνια κανείς δεν τους ξέρει από τα νέα παιδιά του χώρου. Υπήρξαν επαναστάτες, αγωνιστές που εσκεμμένα αποσιωπήθηκαν από συγκεκριμένους. Που μπήκαν φυλακή για αρκετά χρόνια, γαζωμένοι από σφαίρες μπάτσων. Υπήρξαν μπάτσοι που βασάνιζαν εθνικιστές πιτσιρικάδες και κανείς δεν μίλησε ποτέ γι αυτούς. Υπήρξαν Έλληνες εθνικιστές, προσωπικότητες όπου σε όλη την Ευρώπη χαίρουν σεβασμού και εκτίμησης και στην Ελλάδα δεν τους γνωρίζουμε καν. Υπήρξαν, κινήσεις και προσωπικότητες αλλά προδόθηκαν, αποσιωπήθηκαν και αηδιασμένοι και κατατρεγμένοι κλείστηκαν στον εαυτό τους ειδικά μετά από μια 15ετία φυλακής.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι συναγωνιστές. Οι πνευματικοί πρόγονοί μας. Αυτόν τον κρίκο πρέπει να ενώσουμε και σαν νέοι εθνικιστές να δημιουργήσουμε πάνω σε κάτι το υγιές και το σωστό και όχι σε άρρωστα και λάθος θεμέλια. Έτσι θα νικήσουμε την πλέμπα. Γιατί όπως λέει και ένα φασιστικό ρητό "siamo quello che facciamo" δηλαδή "είμαστε ό,τι κάνουμε". Ας κάνουμε λοιπόν το σωστό και τα καλά έπονται…

Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία,
Νίκος Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: