Featured Posts

11/9/11

Διάγγελμα Νετανιάχου με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά...


ImageΟ πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, θα απευθύνει μέσα στις επόμενες ώρες τηλεοπτικό διάγγελμα, με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, μετά και την επίθεση που δέχθηκε η ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο.
Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Russia Today». Στο Ισραήλ οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας και ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην μεθόριο με την Αίγυπτο και γύρω από την Γάζα.
Η ειρήνευση με την Αίγυπτο κρέμεται από μια κλωστή και αν ο Netanyahu ζητήσει "ικανοποίηση" (αν και οι Αιγύπτιοι έχουν συλλάβει αρκετούς από τους εισβολείς στην πρεσβεία) τότε τα πράγματα θα πάρουν επικίνδυνη τροπή.
Αιγύπτιοι κομάντος διέσωσαν έξι Ισραηλινούς οι οποίοι είχαν αποκλειστεί μέσα στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο, την ώρα που οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο και πέταξαν διπλωματικά έγγραφα από τα παράθυρα, ανέφερε Ισραηλινός αξιωματούχος.
«Εξι άτομα είχαν παγιδευτεί στην πρεσβεία και υπήρχε πραγματική ανησυχία για την ζωή τους. Τελικά, διασώθηκαν με επιτυχία από Αιγύπτιους κομάντος» δήλωσε ο αξιωματούχος, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.
Σύμφωνα με το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο του ήταν μέλη του προσωπικού ασφαλείας και έχουν επιστρέψει στο Ισραήλ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: