Featured Posts

19/9/11

Δ. Χριστόφιας, Λονδίνο: Με την Ελλάδα έχουμε προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο...


ImageΜιλώντας σε εκδήλωση της κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας, αναφερόμενος στις έρευνες για τον εντοπισμό φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, διευκρίνισε ότι οι περισσότερες δυνατότητες που έχουν οι δύο χώρες είναι πολιτικές. «Ετοιμαζόμαστε και επί του εδάφους με πολλή σοβαρότητα ώσπου φθάνουν οι δυνάμεις μας σε πλήρη συνεργασία με την Ελλάδα. Η Kυπριακή Κυβέρνηση έχει βάλει κάτω όλα τα σενάρια, μαζί με την Ελλάδα και όλους τους παράγοντες, που μπορούν να εμπλακούν σε μια κρίση, με σκοπό την προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε ο πρόεδρος.
Επίσης, ο Κύπριος πρόεδρος ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συμβολή της σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα που χειρίζεται η Κύπρος, αφήνοντας αιχμές για τη στάση των κομμάτων στο εσωτερικό της χώρας του.
Παράλληλα, ο κ. Χριστόφιας επεσήμανε ότι εφόσον λυθεί το Κυπριακό, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα μοιρασθεί «τους καρπούς του δώρου της μάνας φύσης» με την τουρκοκυπριακή πλευρά. Σε κάθε περίπτωση όμως, ξεκαθάρισε, ότι οι Τουρκοκύπριοι «δεν μπορεί όταν παρανομούν σκαιώς με την ίδρυση του ψευδοκράτους, που καταδικάσθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας ως ενέργεια παράνομη, να μιλούν για δικαιώματα του ψευδοκράτους».
«Αν θέλουν να συνεκμεταλλευθούμε το θαλάσσιο πλούτο, θα πρέπει να καθίσουν στα σοβαρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να δώσει η Τουρκία το πράσινο φως στον κ. Έρογλου, ώστε να διαπραγματευθεί με καλή θέληση», πρόσθεσε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: