Featured Posts

1/9/11

"Κόκκινο" από το υπουργείο Άμυνας στα ΕΝΑΕ για όλα τα προγράμματα πλην απ'ευθείας αναθέσεων!

ImageAποκλείστηκαν τα ΕΝΑΕ με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον ανοικτό διαγωνισμό για την εργολαβία εκτέλεσης εργασιών γενικής επισκευής Πλωτών Δεξαμενών Νο. 2 (Π.Δ. Νο. 2) του Ν.Σ (Ναυστάθμου Σαλαμίνας) και Νο. 1 (Π.Δ. Νο. 1) του Ν.Κ. (Ναυστάθμου Κρήτης), συνολικού προϋπολογιζόμενου κόστους 10 εκατ. ευρώ, καθώς το υπουργείο αποδέχθηκε αυτό που πρώτο έχει αποκαλύψει το defencenet.gr: Ότι με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. δεν μπορεί να αναλάβει καμία εργασία και κανένα πρόγραμμα πέραν των απ'ευθείας αναθέσεων του Πολεμικού Ναυτικού. Ούτε καν πρόγραμμα Ναυτικού ξένης χώρας!
Σύμφωνα με τα γραφόμενα στη σχετική ανακοίνωση, ο αποκλεισμός της προσφοράς των ΕΝΑΕ από το συγκεκριμένο πρόγραμμα προέκυψε μετά από σχετική ένσταση που κατέθεσε η «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Σύρου Ανώνυμη Εταιρία», και η οποία έγινε αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Μάλιστα το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι η ένσταση γίνεται αποδεκτή «καθόσον η επισκευή των πλωτών δεξαμενών Νο. 2 του Ν.Σ. και Νο. 1 του Ν.Κ. αποτελεί εμπορική και μη στρατιωτική δραστηριότητα, με συνέπεια την παραβίαση της σχετικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: