Featured Posts

18/8/11

Μilliyet : « Εορταστική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα»


Eπανέρχεται μερίδα του τουρκικού τύπου στον ισχυρισμό οτι ο μηδενισμός φέτος των αερομαχιών στο Αιγαίο είναι, δήθεν, αποτέλεσμα μυστικής συμφωνίας. Και αποκρύπτουν ότι τόσο φέτος όσο και πέρυσι ( που οι αερομαχίες ήταν ελάχιστες) η κατάσταση διαμορφώθηκε από την στάση των Τούρκων πιλότων και συγκεκριμένα ότι «αδιαφορούν» για το ότι  «χάνουν» τη διαδικασία αναγνώρισης -αναχαίτισης   και συνεχίζουν την αποστολή τους. Συγκεκριμένα η  Μilliyet δημοσιεύει ανταπόκριση
από την Αθήνα με τον τίτλο « Εορταστική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα» όπου  γράφει ότι για πρώτη φορά φέτος δεν έγιναν πολλές αερομαχίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Ισχυρίζεται δε ότι ο ελληνικός τύπος γράφει ότι τα αεροσκάφη ήρθαν αντιμέτωπα αλλά δεν υπήρξε άσκηση πίεσης – χωρίς να εξηγεί όμως ότι οι Τούρκοι πιλότοι δεν αντιδρούν πια στη αναχαίτιση, οπότε δεν υπάρχει …εμπλοκή.
Οι αερομαχίες στο Αιγαίο είχαν φθάσει τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο ρεκόρ, αλλά το 2011, γραφεί, κόπηκαν σχεδόν με το μαχαίρι. Οι αερομαχίες είχαν φθάσει στο αποκορύφωμά τους το 2009 φθάνοντας τις 237(σ.σ.  κάθετη μείωση έγινε από το 2010).

Μilliyet 

Δεν υπάρχουν σχόλια: