Featured Posts

31/8/11

ΧΡΕΩΣΤΑΣΙΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ
Χρεωστάσιο σημαίνει σύμφωνα με τα λεξικά «παύση της δίωξης κάποιου για χρέη». Χρεωστάσιο συνειδήσεων δεν είναι τίποτε άλλο από την παύση της δίωξης κάποιων για χρέη, τα οποία έχουν οι ίδιοι προς τον ίδιο τον εαυτό τους, δηλαδή, στην συνείδησή τους και το χρεωστάσιο αυτό των συνειδήσεων κυριαρχεί στην Πατρίδα μας εδώ και πολλά-πολλά χρόνια.
Ας μη αναζητούν, λοιπόν, οι σοφοί αναλυτές τις αιτίες της οικονομικής χρεωκοπίας στην οικονομία. Προηγήθηκαν άλλα… Προηγήθηκε ο ηθικός ξεπεσμός, η πολιτική παρακμή, η βουλευτική ασυλία, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος ακόμη ισχύει και τον οποίον θα τον αλλάξουν, εάν τον αλλάξουν και να δούμε πως θα τον αλλάξουν το 2013, προηγήθηκε η πνευματική και πολιτιστική χρεωκοπία, προηγήθηκε η έκπτωση κάθε Ιδανικού και Αξίας σε αυτήν την χώρα!
Δεν πάνε πολλ
ά χρόνια που όλοι οι νεοέλληνες, με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, καμάρωναν ωσάν σκερπάνια από Ρομά για τον “παγκόσμιο θρίαμβο”, για την… δόξα(!) του 2004, όταν στο όνομα του αρχαίου κλέους η Μαρινέλλα τραγουδούσε στην λήξη των λεγόμενων ολυμπιακών αγώνων, το «άναψε το τσιγάρο, δως μου φωτιά, έχω μεγάλο ντέρτι μες την καρδιά», ενώ την ίδια ώρα κάποιοι τύποι περνούσαν με Datsun γεμάτα καρπούζια, αφού προηγουμένως κάποιοι «κουνιστοί» παρίσταναν τους… αρχαίους Έλληνες(!) και οι βλάκες χειροκροτούσαν…, ενώ οι εργολάβοι έτριβαν τα χέρια τους και τώρα που ήρθε η ώρα του λογαριασμού κλαίνε.
“Έρχεται μαύρος Σεπτέμβρης”
Έρχεται μαύρος Σεπτέμβρης φωνάζουν στα κανάλια και δεν έχουν αρχίσει ακόμη για τα καλά να φωνάζουν, αφού δεν έχουν επιστρέψει όλοι οι γνωστοί “ντελάληδες” από τα διάφορα εξωτικά μέρη, όπου παραθερίζουν και ο μαύρος αυτός Σεπτέμβρης δεν είναι η γνωστή από το παρελθόν τρομοκρατική οργάνωση των Παλαιστινίων, αλλά των… λαμογίων. Κάποτε για όλα τους έφταιγε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τώρα το καλοκαίρι που πέρασε τους έφταιγαν οι ταξιτζήδες, οι οποίοι δήθεν έπληξαν τον τουρισμό μας, στις οποίες όμως τουριστικές μονάδες, στις περισσότερες, η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν ήταν Έλληνες, αλλά αρχίζανε από Πακιστανούς και Αφρικανούς και στην καλλίτερη περίπτωση ήταν Ρουμάνοι και Βούλγαροι με 300 ευρώ μηνιαίο μισθό.
Το οικονομικό πάρε δώσε, το τι θα μπει στο ταμείο και τι θα βγει δεν είναι εθνική οικονομία, είναι ένα απλό νταραβέρι χρήματος, άνευ ουσιαστικής αξίας. Όσο δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα Εθνική παραγωγή, αγροτική και βιομηχανική τίποτε δεν πρόκειται να πάει μπροστά και πάντοτε η χώρα θα βρίσκεται στο έλεος των διεθνών τοκογλύφων των εμπόρων του χρήματος, των οποίων εμπόρων του χρήματος παράρτημα στην πατρίδα μας είναι τα “ευαγή ιδρύματα”, τα οποία λέγονται τράπεζες και δίπλα σε αυτά οι Ηρακλείς της ψευτοδημοκρατίας τους, τα κανάλια και από κοντά οι ακόλουθοί τους, οι θλιβεροί Σάντσο της όλης ιστορίας, οι πολιτικοί, που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι άμεσα εξαρτώμενοι από τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία ασφυκτικά ελέγχουν τα ΜΜΕ.
 Κάτω ο καπιταλισμός, ζήτω το χρήμα! 
Τα νεανικά του χρόνια στην κομμουνιστική αριστερά θυμήθηκε και ο Παντελής Καψής και στο «Βήμα της Κυριακής» της 21ης Αυγούστου 2011 έγραψε βαρυσήμαντο άρθρο με τίτλο «Μήπως είχε δίκιο ο Μαρξ;» και απορούσε στην συνέχεια για το εάν έφθασε το τέλος του καπιταλισμού, αφού η παγκόσμια οικονομία οδηγείται σταθερά σε αδιέξοδο. Επισήμαινε δε ότι η κατάρρευση των Χρηματιστηρίων είναι απλώς το σύμπτωμα αυτής της ανασφάλειας, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τις μετοχές τόσο οι πολίτες, όσο και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και να στρέφονται σε ασφαλείς τοποθετήσεις όπως είναι ο χρυσός. Έχει χάσει επεισόδια ο Παντελής Καψής, αφού είναι γνωστό ότι τα τελευταία έτη ακόμη περισσότερο και από τον χρυσό οι παγκόσμιοι κερδοσκόποι αγοράζουν γη! Αυτό για να θυμηθούμε πότε, πως και γιατί ήρθε το μνημόνιο και η «φαεινή» ιδέα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, ξεπουλήματος στο οποίο συμφωνεί και υπερθεματίζει βεβαίως και ο Καρατζαφέρης των «εθνικιστών», αλλά και η Νέα Δημοκρατία.
Πράγματι, το τέλος του καπιταλισμού, όπως τον ξέρουμε, έχει φτάσει και περνάμε σε μία νέα εποχή για την οποία ο Όσβαλντ Σπένγκλερ στο περίφημο έργο του «Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ» μας δίδει στοιχεία χαρακτηριστικά του καιρού που ζούμε. Την εποχή “της νίκης της πόλεως επί της υπαίθρου” και του χρήματος επί της πολιτικής. Εποχής κατά την οποία περνάμε σιγά-σιγά προς την διάλυση των συγκεντρωμένων στις μεγαλουπόλεις λαϊκών στρωμάτων σε άμορφες μάζες με χαρακτήρα πλέον εντελώς κοσμοπολίτικο, χωρίς κανένα εθνικό χαρακτηριστικό. Είναι η εποχή της κυριαρχίας του χρήματος και της δημοκρατίας, στην οποία οι οικονομικές δυνάμεις διαπερνούν κάθε μορφή πολιτικής εξουσίας. Είναι η εποχή της παγκοσμιοποίησης.
Ζητείται επειγόντως “επανάσταση”… Στο πλευρό του Τζωρτζ ο “πνευματικός πατέρας” των αγανακτισμένων. 
Η βίαιη, όμως, αυτή μεταμόρφωση της κοινωνίας και ιδιαίτερα λαών με ισχυρούς εθνικούς δεσμούς, όπως ο Ελληνικός, εμπεριέχει για τους παγκόσμιους εξουσιαστές τον κίνδυνο μίας σφοδρής και δυναμικής αντιδράσεως και γι’ αυτό χρειάζεται επειγόντως μία επανάσταση-μαϊμού, ούτως ώστε και τα σχέδιά τους να προχωρήσουν και ο λαός να νομίσει πως αντέδρασε… Κάθε αντίπαλο δέος πιστεύουν πως το έχουν εξαφανίσει και ότι το έπραξαν αυτό κυρίως μέσα στον εικοστό αιώνα δια πυρός και σιδήρου. Ακόμη και τον μπολσεβικισμό, ο οποίος δικό τους έργο ήταν, με την σκέψη και μόνον ότι μπορεί να καταστεί στο μέλλον επικίνδυνος για τα σχέδιά τους, τον εξαφάνισαν μέσα σε μία νύχτα, αποδεικνύοντας αφ’ ενός μεν την ισχύ τους, αφ’ ετέρου το πόσο σαθρό ήταν το οικοδόμημα της περίφημης σοβιετικής επανάστασης.
Τον ρόλο αυτό της επαναστάσεως μαϊμού, της “ανώδυνης εκτόνωσης”, παίζουν αφελείς μάζες, καθοδηγούμενες όμως πάντοτε και ελεγχόμενες από δοκιμασμένους “αγκιτάτορες” της παγκοσμιοποίησης. Εμπνευστής του Κινήματος ένας Εβραίος από την Γαλλία ο Εσέλ, ο οποίος πρόσφατα έδωσε και συνέντευξη σε μεγάλη ελληνική εφημερίδα, στην οποία εξύμνησε τον… Ντομινίκ Στρος Καν, ενώ είπε τα καλύτερα λόγια για το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο είπε ότι έχει εμπιστοσύνη και ότι πιστεύει ότι “θα προσφέρει στην Ελλάδα τον ανοικτό ορίζοντα που χρειάζεται”… Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι πιστεύει στην μεταρρυθμιστική θέληση του Μπαράκ Ομπάμα και της ελληνικής κυβερνήσεως, για την οποία είπε ότι τρέφει μεγάλη συμπάθεια… Όλα αυτά τα είπε ο Εσέλ, ο πνευματικός πατέρας των αγανακτισμένων. Μιας πολύ βολικής αντιδράσεως για το παγκόσμιο σύστημα, την οποία κάποιοι με πολύ θράσος αποκαλούν εξέγερση.
 Το “χρεωστάσιο συνειδήσεων” και η λύση
Απέναντι σε αριθμούς και στατιστικές, σε οικονομικές αναλύσεις και λόγια σκοπίμως πολύπλοκα, τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν καταλαβαίνει, υπάρχει μια αλήθεια ακατάλυτη, η αλήθεια αυτή λέγεται Πατρίδα, λέγεται Έθνος, Τιμή, Υπερηφάνεια, Αξιοπρέπεια. Πριν, λοιπόν, από το οποιοδήποτε σχέδιο και την οποιαδήποτε κίνηση οικονομικού χαρακτήρα, αυτό το οποίο πρέπει να τελειώσει είναι το “χρεωστάσιο συνειδήσεων”.
Να αποκτήσουν και πάλι οι Έλληνες Αποστολή, Φιλότιμο, Ήθος. Να σταματήσουν να είναι γραικύλοι. Όλα τα άλλα έρχονται μετά… Η οικονομία είναι ένα τίποτε. Γιατί όπως λέει και ο ποιητής ”Χαρές και πλούτη κι αν χαθούν, και τα βασίλεια κι όλα, τίποτα δεν είναι σαν στητή, μένει η ψυχή κι ολόρθη.”
———-
«Λευτεριά, Λευτεριά σχίζει, δαγκάνει
τους ουρανούς το στέμμα σου. Το φως σου,
χωρίς να καίει, τυφλώνει το λαό σου.
Πεταλούδες χρυσές οι Αμερικάνοι,
λογαριάζουν, πόσα δολάρια κάνει
σήμερα το υπερούσιο μέταλλό σου.
Λευτεριά, Λευτεριά, θα σ’ αγοράσουν
έμποροι και κονσόρτια κι εβραίοι.
Είναι πολλά του αιώνος μας τα χρέη,
πολλές οι αμαρτίες, που θα διαβάσουν
οι γενεές, όταν σε παρομοιάσουν
με το πορτραίτο του Dorian Gray…»
 Κ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ - Στο Άγαλμα της Ελευθερίας που φωτίζει τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: