Featured Posts

22/8/11

ΠΡΟΚΛΗΣΗ στην ακριτική Ξάνθη από “προοδευτικούς”



Στην ακριτική Ξάνθη περιοδεύει αυτές τις ημέρες ο θεατρικός θίασος των γνωστών «προοδευτικών» και «ανοιχτόμυαλων» σκηνοθετών Ρήγα-Αποστόλου, ανεβάζοντας την βλάσφημη παράσταση «Τα κορίτσια με τα μαύρα», στην οποία εξευτελίζονται οι μοναχές. Μάλιστα, στην αφίσα που διαφημίζει την παράσταση, εμφανίζονται τέσσερις από τις ηθοποιούς σε προκλητική στάση, ντυμένες καλόγριες και με κόκκινα παπούτσια.
Η εμφανέστατη πρόκληση προκάλεσε την αντίδραση της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Εάν στην Ελλάδα παρουσιάζονται τέτοιου είδους έργα που ειρωνεύονται τα όσια και τα ιερά της πίστεως μας και υπάρχουν χριστιανοί Έλληνες που πληρώνουν για να χειροκροτήσουν, να ψυχαγωγηθούν, αυτό νομίζω ότι είναι κατάντημα. Εδώ είναι Θράκη, είναι Ξάνθη, εδώ είναι σύνορα, όρια μιας περιοχής με ιδιαιτερότητες και για τον λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας. Η τοπική Εκκλησία απευθύνεται με αγάπη προς τους αρμόδιους φορείς και προς τον ευλογημένο λαό και καλεί τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του».
Εμείς θα εκφράσουμε την εξής απορία: θα τολμούσαν ποτέ οι «προοδευτικοί» συντελεστές της παράστασης να παρουσιάσουν -στην Ξάνθη ή αλλού- ένα θεατρικό έργο που να διακωμωδεί τους λειτουργούς της θρησκείας των μουσουλμάνων; Πως, λοιπόν, τους επιτρέπεται να το κάνουν αυτό με την Ορθοδοξία, που σύμφωνα με το ισχύον σύνταγμα της Ελλάδος είναι η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα; Ή μήπως σήμερα, στην εποχή του ΔΝΤ και της τρόϊκας δεν ισχύει το ελληνικό σύνταγμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: