Featured Posts

11/6/11

Συνεργασίες: “ΑΚΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΕ”



Απευθύνομαι σ’ εσένα που επιχειρείς μια περισσότερο ιστορική και ολιγότερο υστερική θεώρηση του φασισμού. Σ’ εσένα δηλαδή που ο έμφυτος έρωτας του ερωτάν αναδεικνύει τον υποψιασμό της αγνοίας σου. Οι απολιθωμένοι στην άγνοια της αγνοίας τους ομοϊδεάτες σου δεν με αφορούν. Αυτοί, όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου θα γίνουν η φασιστική πρωτοπορία, όπως έγιναν και στο παρελθόν, δίχως να χρειαστεί να καταλάβουν. Γι’ αυτούς και τώρα όπως και τότε, αρκεί η ασίγαστη φλόγα της εξέγερσης, αν καίει μέσα τους. Εσύ όμως πρέπει να καταλάβεις. Γιατί ο προορισμός σου είναι να γίνεις ταγός της αρίας επανάστασης κι όχι ουραγός της. Η ανίατη νόσος σου, ονομάζεται ιδεολογία. Θα σου μιλήσω για το σύμπτωμα, τη διάγνωση και τη θεραπεία της.

Ας ξεκινήσουμε με το σύμπτωμα. Γράφεις:
“Είναι φανερό πως είτε οι υπεύθυνοι του καταστατικού της Χρυσής Αυγής δεν μπορούν ούτε να ξεχωρίσουν τις τεράστιες διαφορές μεταξύ νεο-φιλελευθερισμού, σοσιαλ-φιλελευθερισμού, αναρχισμού, αναρχο-κομμουνισμού, σοσιαλ-δημοκρατίας, συντηρητισμού, τρίτου δρόμου, Μαρξισμού, Σταλινισμού… είτε για μια ακόμη φορά επενδύουν πάνω στην άγνοια και ημιμάθεια των αποχαυνωμένων μαζών!!!”
Οι “τεράστιες διαφορές” που επικαλείσαι υπάρχουν μόνον στον ιδεολογικά πυρακτωμένο εγκέφαλό σου. Θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση τετριμμένη αλλά πάντοτε ανάγλυφη. Επειδή δεν μπορείς να αντικρίσεις τον ήλιο, βλέπεις το δάχτυλο που σου τον δείχνει. Ή όπερ το αυτό, μια οξιά, ένα έλατο κι ένα πουρνάρι βρίσκονται όλα μαζί στο ίδιο δάσος, αλλά το μόνο που έχει σημασία είναι η υψομετρική ζώνη που ευδοκιμούν. Κοντολογής, ο κόσμος και η ζωή διόλου δεν ενδιαφέρονται για τις “τεράστιες διαφορές σου”. Κρύβεσαι με παρωπίδα την ιδεολογία σε ένα ταπεινό ξέφτι πάνω στον καμβά του γήινου χρόνου, λιγότερο από δύο αιώνες αστικής νεωτερικότητας και βαυκαλίζεσαι με την ψευδαίσθηση, ότι κατέχεις την απάντηση για την ερμηνεία της ιστορίας.
Οι “υπεύθυνοι του καταστατικού της Χρυσής Αυγής” αντικρίζουν το παρόν και εσένα από το ιστορικό βεληνεκές τουλάχιστον τεσσάρων χιλιετιών. Γι’ αυτό γνωρίζουν ότι οι “τεράστιες διαφορές” που επικαλείσαι και πλήθος άλλες είναι απολύτως ασήμαντες, γιατί έχουν παραχθεί και αναπαραχθεί πολλές φορές στο κυκλοτερές ιστορικό γίγνεσθαι, ως φαινόμενα της ίδιας πάντοτε μήτρας.
Ας πάμε στη διάγνωση.
Ιδεολόγος ή διανοούμενος -η νόσος έχει πολλά ονόματα- είναι εκείνος που όταν σταθεί εμπρός σε δυο πύλες που έχουν επιγραφές “κόλαση” και “περί κολάσεως” ανοίγει την δεύτερη με απόλυτη σιγουριά και απέραντη ευτυχία. Είναι η περίπτωσή σου, αλλά δεν θα πλήξεις από μοναξιά. Σου συμπαρίσταται ολόκληρη στρατιά. Ο Ρόμπερτ Πάξτον, ο Προυντόν και ο Μάρξ είναι μόνο μερικά παραδείγματα.
Ο ιδεολόγος αρκείται στην ιδέα και αρνείται το βίωμα. Αρκείται στην μελέτη των βιβλίων και των φαινομένων, αλλά αρνείται να ψηλαφίσει την ιστορία με το αίμα. Ξέρεις τι είναι ο Προυντόν, ο Μάρξ, ο Στίρνερ, η αναρχία, ο Τρότσκυ, ο Μαρκούζε, ο Πουλατζάς και σύνολη η αριστερή ιδεολογία και διανόηση της αστικής νεωτερικότητας πάνω στο Δένδρο της ανθρώπινης ύπαρξης και του στοχασμού; Ασήμαντα ξερόκλαδα, δίχως καν φύλλωμα και ανθοφορία. Για να βρείς τα νέα βλαστάρια, το δρόμο για το μέλλον, πρέπει πρώτα να ανακαλύψεις τα χονδρά κλαδιά, τον γερό κορμό και τις ρίζες. Για να υψωθείς ως την ανθοφορία πρέπει να καταδυθείς ως τις πηγές που την τρέφουν. Εκεί θα ανταμώσεις τη Χρυσή Αυγή.
Από την αξιοθρήνητη, παραληρηματική και πλήρως διαψευσμένη από τα ιστορικά γεγονότα ανάλυση του ανυποψίαστου Τρότσκυ το 34 μέχρι εκείνη του υποψιασμένου αλλά εξ’ ίσου νοσηρού ιδεολόγου Πουλατζά, διαμέσου των ψελλισμάτων του σκοτωμένου πισώπλατα από σταλινική σφαίρα αφελούς Ντουρούτι, η ιδεολογία επιμένει στη φενάκη “του μικροαστικού χαρακτήρα και την οικονομική ερμηνεία” του φασισμού και του ναζισμού, ως “ακραίας έκφανσης του αυταρχικού, μονοπωλιακού καπιταλισμού, ιμπεριαλισμού κλπ κλπ”. Βαρύγδουμπη κι ανόητη φλυαρία που ωστόσο δεν μας εξηγεί τα γεγονότα. Διότι πάνω στα καπνισμένα ερείπια του Βερολίνου, νικητήρια χειραψία αντάλλαξαν –ω του θαύματος!- οι ομογάλακτοι σύμμαχοι, μετέπειτα δήθεν εχθροί: Ο ατλαντικός καπιταλιστής και ο σοβιετικός μπολσεβίκος. Αν υπήρχε ίχνος αλήθειας στην ανόητη φλυαρία, ποια θα όφειλαν να είναι τα στρατόπεδα στον μεγάλο αυτό πόλεμο των πολιτισμών; Αυτό που αδυνατεί να εξηγήσει η αριστερή ιδεολογία κάθε απόχρωσης, μας το αποκαλύπτει αδρά η βιβλική ιστορία δυόμιση χιλιάδες χρόνια τώρα.
Δεν μας εξηγεί επίσης η αριστερή ιδεολογία γιατί και σήμερα, συλλήβδην ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, απ’ άκρου εις άκρο, αριστερά, δεξιά, καπιταλιστές, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, αναρχικοί, αστοί και μικροαστοί, δήθεν αντίπαλοι και εχθροί, ξεχνούν τις διαφορές τους και συνασπίζονται σαν γροθιά ενώπιον του μόνου αληθινού κινδύνου, του φασισμού.
Τι είναι το κυκλωμένο άλφα της αναρχίας και το σφυροδρέπανο; Δυο κακότροπα νεωτερικά ιδεοσχήματα στριμωγμένα στο παρόν, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναχαιτίσουν την επιβολή των αιώνιων συμβόλων. ‘Όμως, το αρχετυπικό βλέμμα της σβάστικα μας κοιτάζει από τις αρχέγονες καταβολές της ύπαρξης. Είκοσι χιλιάδες χρόνια πίσω, θα το βρείς στα θραύσματα των κυλίκων και τις μετώπες των ναών, όπου γης, ως δημιούργημα του αρίου ανθρώπου. Αν σηκώσεις το βλέμμα στον ουρανό και παρατηρήσεις την περιστροφή της Μικρής Άρκτου και του Πολικού, θα την δεις ξανά να μας κοιτάζει. Η σβάστικα είναι η αλήθεια του ναζισμού. Το άλφα, της αναρχίας και το σφυροδρέπανο, του μπολσεβικισμού. Ζύγισε στην πλάστιγγα της ιστορίας και του κόσμου τον βιωματικό τους συμβολισμό κι αν έχεις τη δύναμη, γράψε το αποτέλεσμα.
Τι είναι ο Μάρξ και ο Προυντόν ενώπιον του Φύρερ που με την επίγειά του παρουσία ανέτρεψε την έως σήμερα ερμηνεία του ανθρώπου, που αναποδογύρισε την ιστορία του κόσμου; Μια ιδεολογική φούσκα, δηλαδή ένα τίποτα. Μεγάλος είναι εκείνος που σφυρηλατεί ένα πεπρωμένο για ένα λαό, εκείνος που με την παρουσία του δίνει νόημα ζωής και θανάτου στα άτομα. Απέναντι στους μπολσεβίκους κομμισαρίους που ρωτούσαν γιατί πολεμάτε; οι αιχμάλωτοι SS απαντούσαν: “για τον Φύρερ! ”. Όχι για την πατρίδα, τον λαό, τον πολιτισμό, την Ευρώπη. “Για τον Φύρερ!” Και εκτελούντο αμέσως. Ποιος άλλος θνητός στην ιστορία αξιώθηκε τέτοιο περιεχόμενο ύπαρξης;
Ο Φύρερ, υπήρξε ο δημοφιλέστερος λαϊκός επαναστατικός ηγέτης της ιστορίας. Είναι λοιπόν γελοίο, το ανερμήνευτο από συμβατικούς κοινωνικούς και οικονομικούς όρους φαινόμενο του ναζισμού να αποκαλείται από τη στείρα ιδεολογία “ακραία έκφανση του αυταρχικού, μονοπωλιακού καπιταλισμού και επίταση του μικροαστισμού με αυταρχικό προσωπείο”, γιατί η μονομανής παράθεση τέτοιων αφελών “επιχειρημάτων”, ενώ δεν ερμηνεύει ούτε κατ’ ελάχιστο την ιστορία, εκθέτει ανεπανόρθωτα τους ιδεολόγους που τα διατύπωσαν. Συμπέρασμα: Η ιδεολογία στέκει μακράν της πηγής της ζωής και της αυθεντικής ερμηνείας του κόσμου. Αιχμαλωτίζει μόνο στα πλοκάμια της δυνατούς αλλά εμπαθείς και προκατειλημμένους διανοούμενους και τους ευνουχίζει, αποκόβοντάς τους από το ζωτικό βίωμα.
Και τώρα η θεραπεία.
Αν η κόλαση είναι ο ναζισμός, κλείσε πίσω σου την δεύτερη πύλη κι άνοιξε με τόλμη την πύλη της κόλασης. Ρίξε το βλέμμα σου αχόρταγα σε κάθε τι, ζήσε με όλη τη δύναμη της ύπαρξης σου τον παλμό του. Νιώσε το αίμα σου να εξακοντίζεται στα άστρα, κλείσε ολόκληρο τον κόσμο σε ένα αιμοσφαίριο, ζήσε τον μύθο του αιωνίου Αίματος. Αντίκρισε τον χρυσό ήλιο κατάματα και χαιρέτισέ τον περήφανα με υψωμένο χέρι, την αιώνια στιγμή που ανατέλλει, δηλαδή την στιγμή της χρυσής αυγής. Ό, τι δεν απαντά σε όλα, δεν απαντά σε τίποτα. Η σβάστικα απαντά σε όλα. Νιώσε τη σβάστικα, σήκωσε την σβάστικα και κάρφωσέ τη στον Πόλο, ζήσε και πέθανε για τον Φύρερ και τότε πια θα έχεις καταλάβει: Το πεπρωμένο σου δεν είναι χθόνιο αλλά ουράνιο. Κι αφού καταλάβεις, στρέψε για λίγο πίσω το βλέμμα και δες την πρότερη ζωή και τη μίζερη ιδεολογία σου. Και θα γελάσεις με συγκατάβαση, όπως τώρα με αθώα συγκατάβαση γελώ εγώ.
Τότε πια θα ξέρεις, ότι ο ναζισμός δεν είναι ούτε ιδεολογία ούτε “μικροαστικό φαινόμενο” ούτε “αυταρχικός μονοπωλιακός καπιταλισμός” και άλλα τέτοια φαιδρά. Ο ναζισμός είναι κοσμικό πεπρωμένο, όπως η άνοιξη και ο σεισμός.
ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

http://xryshaygh.wordpress.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξενικά σκουπίδια..
Μολύνετε με το ξένο "Φύρερ" σας την ελληνική εθνικιστική κοσμοαντίληψη... μακριά λοιπόν από τους Έλληνες Εθνικιστές και ιδίως από την νεολαία ή οποία ξέρει και θα υποστηρίξει τα Ελληνικά αυθεντικά πρότυπα του εθνικισμού, όσοι φιλοναζιστές και φίλοι των λοιπών ανθελληνικών ξενικών-καρκινικών στοιχείων κάντε ένα βήμα από μόνοι σας και πέστε στον Καιάδα, σαν γνήσιοι προδότες του ελληνικού έθνους, θα αφανιστήτε.-