Featured Posts

22/8/11

Στο γάμο του Μεμέτη βομβαρδίζουν οι Τούρκοι ...Φαντάσου να υπήρχαν και και αντιαεροπορικά




Τουρκικά μαχητικά F-4 2020 Terminator και F-16, αλλά και μονάδες πυροβολικού των 155 χλστ, έβαλλαν κατά θέσεων Κούρδων αγωνιστών του ΡΚΚ στο Ιράκ από τη νύχτα ως το πρωί την Παρασκευή, μερικές ώρες αφότου οι αντάρτες εξαπέλυσαν τις νέες επιθέσεις εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία.Το PKK στο Ιράκ ανέφερε ότι δεν υπέστη απώλειες. "Δεν υπήρξαν απώλειες του PKK στο βομβαρδισμό που συνεχίσθηκε χθες τη νύχτα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης οργάνωσης Ροτζ Ουελάτ στο Ρόιτερς

(σχόλιο : Φαντάσου να είχανε οι Κούρδοι έναν ουλαμό  ''ΧΩΚ ΄΄  σαν μπεκάτσες θα πέφτανε τα τούρκικα )

Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, μαχητικά έπληξαν 28 στόχους του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στο βουνό Καντίλ και στις περιοχές Χακούρκ, Αβασίν-Μπασιάν και Ζαπ. "Σε συντονισμό με την αεροπορική επιχείρηση εντατικά πυρά πυροβολικού έπληξαν 96 στόχους στις ίδιες περιοχές", ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο. "Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στην μάχη κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστούν αποφασιστικά εντός της χώρας και στο εξωτερικό", πρόσθεσε.
Ο στρατός της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα μαγνητοσκοπημένο υλικό από τα HUD των μαχητικών, που δείχνει εκρήξεις και σύννεφα καπνού από πλήγματα βομβών GBU που έπλητταν στο Β.Ιράκ. στόχους. Οι στόχοι αυτοί, σύμφωνα με τους Τούρκους ήταν καταφύγια, αποθήκες και θέσεις με αντιαεροπορικά του PKK. Η επιχείρηση, ωστόσο, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς του Ιράκ, ενώ είναι σαφές ότι εξυπηρετούσε περισσότερο επικοινωνιακούς στόχους της τουρκικής κυβέρνησης, παρά ουσιαστικά αποτελέσματα.
Ο Λαμπίντ Αμπάουι, υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράκ δήλωσε ότι "Η θέση μας είναι σαφής: απορρίπτουμε τις παραβιάσεις και τις υπερβάσεις των συνόρων. Αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω στρατιωτικής δράσης", δήλωσε  "Το Ιράκ θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί ώστε να βρεθούν άλλοι τρόποι να αντιμετωπιστεί αυτή η κλιμάκωση".


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/08/blog-post_3617.html#ixzz1VhSReXOt

Δεν υπάρχουν σχόλια: