Featured Posts

31/8/11

Χρυσή Αυγή παντού: κατακλύστηκε το Βίτσι από ελληνικές σημαίες, με θέρμη η υποδοχή των εθνικιστών στα Γρεβενά




Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση στο Βίτσι για τους πεσόντες του εθνικού στρατού ενάντια στους μπολσεβίκους. Εντούτοις, η εκδήλωση αυτή είναι ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις, καθώς τα πολιτικά συμπεράσματα που προκύπτουν είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Πρωτίστως, η εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής ήταν μαζική, ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, αφού από νωρίς το πρωί το μνημείο των πεσόντων κατακλύστηκε από εκατοντάδες ελληνικές σημαίες και λάβαρα του Λαϊκού Συνδέσμου. Κατά το διάστημα που ακολούθησε μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης μοιράστηκαν χιλιάδες έντυπα της εφημερίδος μας, με την αποδοχή του κόσμου να είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, γεγονός που αποδεικνύεται και λίγο αργότερα, όταν κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνου εκ μέρους του Κινήματος ακούστηκαν δυνατά χειροκροτήματα και επευφημίες.

Αντιθέτως, ουδείς άλλος πολιτικός φορέας έτυχε τέτοιας αντιμετώπισης. Το ενθαρρυντικό στοιχείο όμως έγκειται στο γεγονός ότι ουδέν πολιτικό πρόσωπο εμφανίστηκε φέτος στο Βίτσι. Κανένας βουλευτής δεν πήρε το ρίσκο να εμφανιστεί δημοσίως ενωπίον του ελληνικού λαού, είτε αυτός εκπροσωπεί τη “νέα” Νέα Δημοκρατία, είτε το μνημονιακό ΛΑΟΣ. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο απλός κόσμος τους επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για το κατάντημα της πατρίδος, όσο κι αν προσπαθούν να καλύψουν τα εγκλήματα τους με “πατριωτικές” προθέσεις και επιχειρήματα του τύπου ότι για το καλό της πατρίδας...ξεπουλάνε την πατρίδα.
Αλλά και για τους λίγους τολμηρούς που απεστάλησαν ως εκπρόσωποι πολιτικών, η μοίρα τους επιφύλασσε άσχημο τέλος, με αποκορύφωμα τη στιγμή κατά την οποία έγινε κατάθεση στεφάνου από το ΛΑΟΣ και συγκεκριμένα εκ μέρους του κ. Αϊβαλιώτη. Τέτοιο είναι το θράσος ορισμένων που αν και υπηρέτησαν στον ελληνικό στρατό για 45 ημέρες (ευρισκόμενοι στις Βρυξέλλες) κατέθεταν στο όνομα τους στεφάνι για τους νεκρούς που υπηρέτησαν αιώνια την πατρίδα, δίνοντας τη ζωή τους για ελευθερία και όχι για μνημόνιο και εξάρτηση σε ξένες δυνάμεις. Οι αποδοκιμασίες που ακολούθησαν από όλους τους παρευρισκόμενους δείχνουν ότι το ΛΑΟΣ έχει χάσει δια παντός το πατριωτικό του προφίλ, καθώς η αμέριστη στήριξη του στην ψήφιση του μνημονίου έχει χαρακτεί στη συνείδηση των Ελλήνων, που πλέον το αντιμετωπίζουν σαν ένα κόμμα που δε διαφέρει σε τίποτα από όλα τα υπόλοιπα. Η εκδήλωσε έληξε χωρίς απρόοπτα με τα χειροκροτήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής να κλείνουν μια ακόμη εκδήλωση κατά την οποία φανερώνεται για ακόμη μία φορά η θεαματική μας άνοδος σε όλα τα επίπεδα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι ανάλογη αντιμετώπιση είχαμε και το προηγούμενο βράδυ, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συγκέντρωσης στο κέντρο της Καστοριάς για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Συναγωνιστές από τον Τοπικό Πυρήνα, αλλά και από τους γύρω νομούς μοίρασαν έντυπο υλικό και ανάρτησαν πανό σε κεντρικό σημείο, κερδίζοντας τα ενθαρρυντικά σχόλια των περαστικών.

Με το πέρας της εκδήλωσης στο Βίτσι εκατοντάδες συναγωνιστές παρευρέθησαν στην πόλη των Γρεβενών. Η αυθόρμητη πορεία που ακολούθησε συνοδεύτηκε με επευφημίες και ενθουσιασμό από την τοπική κοινωνία, που με ανυπομονησία προμηθεύτηκε έντυπα της εφημερίδος μας κι άλλο υλικό. Η πορεία κινήθηκε επί των κεντρικών οδών της πόλης και κατέληξε στην πλατεία, όπου κι έγινε κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Θεόδωρου Ζιάκα, τοπικού ήρωα και οπλαρχηγού της επανάστασης του '21. Από εκεί έγινε από τα μεγάφωνα μία σύντομη ενημέρωση στους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους έγιναν ένα με την πορεία που ακολούθησε κατά την επιστροφή.


Μέσα σε κάτι λιγότερο από εικοσιτέσσερις ώρες η Χρυσή Αυγή έδωσε το δυναμικό παρόν σε Καστοριά, Βίτσι και Γρεβενά. Το μήνυμα της εθνικής αντίστασης διαδόθηκε σε όλες τις ακριτικές περιοχές. Απ' όπου κι αν περάσαμε το μόνο που συναντήσαμε ήταν ο ενθουσιασμός του απλού κόσμου και η δίψα για ανάλογες συγκεντρώσεις και σε άλλες περιοχές, οπουδήποτε υπάρχουν Έλληνες αμόλυντοι από το παράσιτο του αισχρού κομματισμού που έφερε σε αυτά τα χάλια την Ελλάδα. Από αυτό το βήμα δίνουμε την υπόσχεση μας ότι ο αγώνας για ελεύθερη Ελλάδα θα είναι αδιάκοπος. Χρυσή Αυγή παντού για να ξεβρωμίσει ο τόπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: