Featured Posts

16/7/11

METAΞΥ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ...

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ

Η ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΗ ΕΚΔΟΧΗ : ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ
Οι 13 Τούρκοι στρατιώτες πέθαναν από βομβες τουρκικών αεροπλάνων
  
ΑΜΕΝΤ- Φύλακας χωριού που παρακολούθησε από κοντά την σύγκρουση στην οποία σκοτώθηκαν 13 στρατιώτες και δύο αντάρτες του HRG, ανέφερε ότι οι θάνατοι προήλθαν από βομβαρδισμό που έκαναν 2 τουρκικά αεροπλάνα σε περιοχή όπου στρατιώτες και αντάρτες ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο.
 Ο φύλακας που δεν θέλει να κοινοποιήσει το όνομα του, μιλώντας στο ANF δήλωσε : ¨Η σύγκρουση έγινε σε δύο μέρη. Σε περιοχή κοντά στην Σελίμα πέθανε ένας στρατιώτης. Αργότερα μεταφέρθηκαν μονάδες. Μετά το μεσημέρι δύο πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν περιοχές όπου βρισκόταν στρατιώτες και αντάρτες και προκλήθηκε πυρκαγιά. Πάτε να δείτε το μέρος που κάηκε, η χειροβομβίδα δεν προκαλεί τέτοια πυρκαγιά¨.
 Στην γραπτή ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου αναφέρεται ότι σε αγροτική περιοχή του χωριού Ντολάπντερέ κοντά στο Σίλβαν έλαβε χώρα σύγκρουση με αντάρτες, οι οποίοι πετώντας χειροβομβίδες προκάλεσαν πυρκαγιά με αποτέλεσμα να σκοτωθούνε 13 στρατιώτες, να τραυματιστούνε 7, ενώ αναφέρεται πως έχασαν τη ζωή τους και 7 αντάρτες.
Παρά την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου που μιλά για θάνατο 13 στρατιωτών ως αποτέλεσμα πυρκαγιάς που προήλθε από χειροβομβίδες, ο φύλακας του χωριού περιγράφει πως υπήρξαν δύο συγκρούσεις και ότι και στις δύο αντάρτες και στρατιώτες ήταν πολύ κοντά. Αναφέρει πως μετά την πρώτη σύγκρουση μεταφέρθηκαν μονάδες στην περιοχή και λέει : ¨Οι επιχειρήσεις συνεχιζόταν για 3-4 μέρες. Από τον ασύρματο ακούσαμε ότι υπήρξε σύγκρουση σε περιοχή κοντά στην Σελίμα.
……………….
Μετά την πρώτη σύγκρουση έγιναν μεταφορές ειδικών δυνάμεων και στρατιωτών στην περιοχή, ενώ τοποθετήθηκαν σε αγροτικούς δρόμους στρατιώτες που δεν επέτρεπαν την πρόσβαση στην περιοχή. Μια περιοχή 15-20 χιλιόμετρα. Στον ασύρματο μιλούσαν για ομάδα 20 και παραπάνω ατόμων¨.
Ο φύλακας αναφέρει πως περίπου 2-2,5 ώρες μετά την πρώτη σύγκρουση άρχισαν να φτάνουν στην περιοχή πολεμικά αεροπλάνα : ¨Μετά την σύγκρουση στην Σελίμα ήρθαν ειδικές δυνάμεις στην περιοχή που ενεπλάκησαν στην σύγκρουση. Θόρυβος από όπλα ακουγόταν παντού. Επίσης ελικόπτερα κατέβασαν στρατιώτες στην περιοχή. Αντάρτες και στρατιώτες ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Αργότερα δύο πολεμικά αεροπλάνα έκαναν κύκλο στην περιοχή. Έκαναν έναν γύρο προς το Σίλβαν και γύρισαν ξανά και βομβάρδισαν. Μετά το βομβαρδισμό ακούγαμε στον ασύρματο τους αξιωματικούς να βρίζουν. Αργότερα είδαμε μεγάλη πυρκαγιά.¨
Ο φύλακας σχολιάζοντας την εκδοχή οι 13 στρατιώτες να πέθαναν από χειροβομβίδα λέει πως θα έπρεπε να ήταν και οι 13 στο ίδιο σημείο. Λέει : ¨Στις επιχειρήσεις οι στρατιώτες ή οι φύλακες δεν περπατάνε δίπλα δίπλα. Περπατάνε με ένα διάστημα τουλάχιστον 20 μέτρων ανάμεσα τους. Ούτε η χειροβομβίδα ούτε η πυρκαγιά θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο 13 στρατιωτών¨.
Ζητά την δημοσιοποίηση των συνομιλιών που έγιναν από τους αξιωματικούς στον ασύρματο και κάνοντας έκκληση στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών λέει : ¨ Και αυτοί είχαν μανάδες, πατεράδες, αγαπημένους, ίσως και παιδιά. Όποιος και να είναι ο υπεύθυνος να δικαστεί. Αν χρειαστεί και εμείς οι φύλακες μπορούμε να καταθέσουμε¨.


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/07/meta.html#ixzz1SD6VOws9

Δεν υπάρχουν σχόλια: