Featured Posts

6/7/11

ΠΟΛΕΜΑ : Ο Αγών, η Σημαία, το Έθνος.

Όπως καταλαβαίνει κάποιος που απλά διαβάζει τον τίτλο του άρθρου, φαντάζεται και τι θα διαβάσει στο εν λόγο άρθρο η' τουλάχιστον έχει σφαιρική εικόνα για το τι θα ήθελε αυτός να διαβάσει.
"Οδηγώ και σε σκέφτομαι", πόυ λέει και το άσμα και σκέφτομαι μόνον εσένα.
Ούτε την κοπέλα μου σκέφτομαι,ούτε την γιαγιά μου που πεθαίνει,ούτε τα 200ευρώ που χρωστάω για το σέρβις, ούτε μπορώ να σκεφτώ αν θα καταφέρω να πάω διακοπές σαν κλασσικός "ελληνάρας", ούτε ότι δεν έχω τσιγάρα σκέφτομαι,ούτε πόσα λεφτά ΜΑΣ, κλέψανε τα λαμόγια της βουλής των απατεώνων, ούτε μπορώ να σκεφτώ πως και που στο διάλο θα βρω δουλειά πλέον.
Σκέφτομαι μόνον εσένα. Εσένα που με αγαπάς και που με ταίζεις τόσα χρόνια και τάιζες και τόσους αιώνες τα  παιδιά Σου.
Σκέφτομαι εσένα Πατρίδα μου και μέσα μου χαμογελώ,γιατί με έμαθες γράμματα, με δίδαξες Ιστορία και ας μου την κρύβουν επιμελώς κάποιοι ΟΛΗΝ την Ιστορία του Έθνους μας, σκέφτομαι τη Σημαία να κυμματίζει περήφανη σε μια βεράντα από ένα σπίτι και να καμαρώνω για Αυτήν.
Σκέφτομαι ότι μου έμαθες να τρέχω στα βουνά και να αναπνέω καθαρό και ΕΛΕΥΘΕΡΟ αέρα εκεί πάνω,μακρυά από τις άθλιες αστικούπολεις που ζούνε μερικοί θλιμένοι και μίζεροι τύποι,που απαρνήθηκαν στο τέλος-τέλος, την ίδια τη ΖΩΗ και τρέχουν...να προλάβουν....τρέχουν.....
Μόλις έρθεις εσύ στο μυαλό μου Πατρίδα μου, ακούω τον κυρ Γιώργη να μου λέει, αν θέλω τζατζίκι στο γύρο μου και ακούω τη μητέρα μου από πίσω να μου λέει ότι θα γίνει χαμός στο σπίτι μόλις πάμε γιατί της είπα ψέματα ότι διάβασα,για να βγω να παίξω μπάλα και εγώ όπως όλα τα παιδιά στη γειτονιά.(που κανένα δεν είχε διαβάσει!)

Θυμάμαι κάποτε, ήταν ένα σπίτι, με πράσσινο πολύ γύρω του, κότες και είχε πιο κει και παρά πέρα ήταν κ ένας γάιδαρος, που πάντα στις 05,00 το ξημέρωμα τρελαινότανε και γινόταν χαλασμός από τις φωνές του.
Είχε και μια πηγή πιο δίπλα και άνθρωποι και ζώα πίνανε νερό από εκεί και το καλοκαίρι, την προσέχαν σαν κόρη οφθαλμού την πηγή αυτή και εγώ πήγαινα και έβαζα μέσα τα πόδια μου να δροσιστώ και η γιαγιά μου με κυνηγούσε με βροντερή φωνή.......

Κ κάπως έτσι ήρθα στο Σήμερα , όμορφη και πολυαγαπημένη μου Πατρίδα, εσύ που με μεγάλωσες με χιόνια το χειμώνα και ζέστες πολλές το καλοκαίρι και με έκανες μεγάλο άντρα τώρα και δουλεύω,πληρώνω τους λογαριασμούς μου στη ΔΕΗ,συντηρώ τον εαυτό μου και κάνω περήφανο τον πατέρα μου που για την ώρα τον έφτασα, μα έχω σκοπό να τον ξεπεράσω.
Έτσι μας μάθαν στο σχολείο εμάς. Να ξεπεράσουμε τους γονείς μας και να γίνουμε καλύτεροι από αυτούς.
Δες πως σε κάνανε Πατρίδα μου, άνθρωποι πραγαμτικά ρηχοί, άνθρωποι πραγματικά μικροί.
Δες πως κάνανε το Έθνος όλο όπου και αν βρίσκεται ανά Γης αυτό, να ντρέπεται που λέγεται "Έλλην", διότι κάποιοι βρήκαν χώρο και προχώρησαν σε κινήσεις πραγματικά ακατανόητες...για τη γιαγιά μου, που είναι 78 ετών.....

Δες Πατρίδα μου, τώρα που σε καλώ.
Σήκω Πατρίδα μου και έλα μαζί μου τώρα για αυτό
 που κανείς τους δεν τολμάει να πει.
Έλα Πατρίδα μου κοντά μου πάλι, όπως τότε που ήμουν μικρός.
Νοίωσε τον σπαραγμό μου για Σένα, Πατρίδα μου που νοιώθω,
τώρα που βλέπω ότι οι Κίονες μας κείτονται Νεκροί....

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΣΗΚΩ ΕΠΑΝΩ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΦΩΝΗ !
ΠΟΛΕΜΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΟΠΟΥ ΓΗΣ.
ΝΙΚΗΣΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΠΑΛΙ ,ΟΠΩΣ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΞΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ ΝΑ ΝΙΚΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ !
ΠΟΛΕΜΑ !
ΠΟΛΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ.
ΠΟΛΕΜΑ !


Ευάγγελος Dexter

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο βγαλμένο απο το εσωτερικό σου γιαυτό και ειναι τόσο ευχάριστο στην αφήγηση του. Καλή σου μέρα