Featured Posts

6/7/11

Η βαναυσότητα της αριστεράς.


Μακριά από κάθε είδους φοβίες, εντοπίζω μια φοβερή βαναυσότητα εκ μέρους της αριστεράς. Λέω μακριά από φοβίες, διότι δεν θα ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία μου το παραπονιάρικο και φοβητσιάρικο, σε σχέση με την βία της αριστεράς. Όχι μόνο σε εμένα, σε κάθε εθνικιστή.


Η βαναυσότητα της αριστεράς είναι κάτι που εντοπίζω στην ηθική, κατά κάποιο τρόπο, των γεγονότων της Αθήνας. Δίχως ίχνος σεβασμού, στην απολίτικη, ακομμάτιστη και συναισθηματικά πατριωτική, συγκέντρωση των διαφόρων αγανακτισμένων, ανθρώπων τους οποίους χαρακτήρισαν ως άσχετους, απολίτικους, αστούς, μεσοαστούς, πρώην ΠΑΣΟΚους κλπ, η αριστερά ανέπτυξε τους μηχανισμούς της.

Στο πρώτο σκέλος η αριστερά καπέλωσε το κάτω μέρος της πλατείας και μη σεβόμενη το αίτημα των συγκεντρωμένων, μοίρασε τα φυλλάδια της και ανέμισε, με περισσή άνεση, τα σημαιάκια της. Με τσαμπουκαλίστικο ύφος, διάφορα γκρουπούσκουλα έκαναν την εμφάνιση τους. Όποιος έφερε Ελληνική σημαία, έμπαινε στο στόχαστρο τους.

Στο δεύτερο σκέλος, επέβαλε την ροπή των συνθημάτων, σε τέτοια κατεύθυνση ώστε η ρητορική να είναι μόνο αντί-μνημονιακή. Η προσπάθεια εκδήλωσης συνθημάτων και θέσεων, αντί-κομματικών και ενάντια στο πολιτικό σύστημα, πολεμήθηκε εντέχνως. Σε μία κατά τα άλλα, εκδήλωση λαϊκής συμπαράστασης, τα αντί-κομματικά συνθήματα, αντικαταστάθηκαν σε έναν βαθμό, από διεθνιστικά και κομμουνιστικά!

Σε τρίτη φάση, έχοντας πλέον ελέγξει τις βασικότερες οργανωτικές δομές της εκδήλωσης, σε αγαστή συνεργασία με τους αναρχικούς, προκαλεί συγκρούσεις για τις οποίες στην συνέχεια παραπονέθηκε.

Δίχως ίχνος σεβασμού στους διαδηλωτές, έγινε με κάθε τρόπο καπηλεία των συγκεντρώσεων. Ακόμα και με την βία, στην περίπτωση πχ της επίθεσης σε συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ. Σε ένδειξη ισχύος, επιστράτευσε και τα λεγόμενα ιστορικά στελέχη της όπως ο Γλέζος, μοίρασε οδηγίες για τις διαδηλώσεις, έβαλε φοιτητές και άεργους συνδικαλιστές να μένουν σε σκηνές, πάνω στην πλατεία, έβγαλε χιλιάδες αφίσες, άσκησε πίεση μέσω των δικών της ΜΜΕ και εν τέλει, δίδαξε όλους τους υπόλοιπους τακτικές προπαγάνδας και πολιτικής καπηλείας.

Η ανηθικότητα της, η βαναυσότητας της εκεί εντοπίζεται. Στο ότι τα έπραξε ενάντια σε μη-οργανωμένους, μη-πολιτικοποιημένους, μη-κομματικοποιημένους, κυριολεκτικά αγανακτισμένους διαδηλωτές. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: