Featured Posts

10/7/11

Επίσημη επίσκεψη Παπούλια στο Ισραήλ


ImageΤριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή Αρχή πραγματοποιεί από αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο της πολιτικής στρατηγικής συμμαχίας με την μοναδική δημοκρατία της Μέσης Ανατολής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Παπούλιας θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σίμον Πέρες, ενώ θα μεταβεί στην Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο κ. Παπούλιας θα επισκεφθεί ακόμη το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο και θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον Πρόεδρο της Βουλής Ρέβεν Ρίβλιν, τον υπουργό Εξωτερικών Αμπιγκντορ Λίμπερμαν και την Αρχηγό της Αντιπολίτευσης Τζίπι Λίβνι.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος, θα συμμετάσχει σε συμβολική δενδροφύτευση στο Δάσος των Εθνών, θα δεχθεί Έλληνες επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, ενώ στην Ραμάλα θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Γιασέρ Αραφάτ και θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία Συνδέσμου Ελληνίδων της Παλαιστίνης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τρίτης, με τον χαιρετισμό που θα απευθύνει ο κ. Παπούλιας στο Ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό Φόρουμ για Επενδύσεις και Εμπόριο.

Τον Πρόεδρο θα συνοδεύσουν ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος είχε επισκεφθεί την περασμένη εβδομάδα τον κ. Παπούλια προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων αλλά και την πρόοδο της συνεργασίας με το Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: