Featured Posts

20/7/11

Σπάστε το “μπλακ-άουτ” της Εξουσίας


Το περασμένο Σάββατο βρέθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής οι ανταποκριτές της εφημερίδας “New York Times”. Μιλάμε για μία… “ασήμαντη φυλλάδα”, που πουλάει μόνο ένα εκατομμύριο φύλλα ημερησίως και σε τίποτα δε συγκρίνεται με τα μεγαθήρια του Μπόμπολα, του συγκροτήματος Λαμπράκη κ.ο.κ. Ο εις εκ των δύο ανταποκριτών αναφερόμενος στο θέμα της προβολής της Χρυσής Αυγής από τα ελλαδικά ΜΜΕ, χρησιμοποίησε την φράση: “there is a total blackout”.
Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν παρελάσει από τα κεντρικά μας γραφεία ανταποκριτές και απεσταλμένοι των κορυφαίων διεθνών μέσων ενημέρωσης. Ενδεικτικά αναφέρω την γερμανική κρατική ραδιοφωνία, το μεγαλύτερο αγλλόφωνο ρωσσικό δίκτυο “Russia Today”, τηλεοπτικούς σταθμούς από Γαλλία και Φινλανδία, τους “New York Times”, το “Euronews” κ.ά. Μέχρι και το… Αλ Τζαζίρα επιχειρούσε επί ένα μήνα να λάβει κάποιες δηλώσεις από στελέχη της Χρυσής Αυγής, συνάντησε όμως την άρνησή μας για ευνόητους λόγους.
Παρ’ όλα αυτά ο συγκεκριμένος Άραβας ανταποκριτής επέμεινε ιδιαίτερα, σε σημείο να ζητήσει τη βοήθεια ελληνοαμερικανού ρεπόρτερ για να… μας αλλάξει μυαλά. Η παραπάνω αναφορά γίνεται με μοναδικό σκοπό να περιγραφεί μέσα σε λίγες γραμμές η αίσθηση που έχει προκαλέσει σε διεθνές επίπεδο η άνοδος του Κινήματός μας.
Την ίδια ώρα το γελοίο και διεφθαρμένο σύμπλεγμα καναλιών και εφημερίδων της χώρας μας σιωπά. Όπως εξήγησα και στον ανταποκριτή της New York Times, το απόλυτο “μαύρισμα” επήλθε αμέσως μετά το 5,3% του Δήμου Αθηναίων. Κάπου εκεί η Εξουσία αντελήφθη προς τα πού οδεύει η κατάσταση, συνειδητοποίησε πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά η ανερχόμενη πολιτική δύναμη, αλλά το βασικό εμπόδιο για την εκπλήρωση ενός αντεθνικού σχεδίου δεκαετιών. Πριν την επιτυχία των Αθηνών, κάποιοι σταθμοί τοπικής εμβέλειας μας έδιναν – αραιά και που – βήμα. Τώρα πια μας έχουν κόψει και την καλημέρα ή για να είμαστε πιο ακριβείς “δε θέλουν ούτε τα λεφτά μας”. Ακόμα και η πληρωμένη διαφήμιση της εφημερίδας μας σε κάποιο από τα λεγόμενα μικρά κανάλια (αυτά που παρακαλάνε για ένα ευρώ) είναι αδύνατη κατόπιν άνωθεν εντολών. Η κατάσταση αυτή περιγράφεται από εμάς με τον όρο “συνωμοσία σιωπής”. Η φράση που χρησιμοποίησε ο ανταποκριτής της NYT “total blackout” (“απόλυτη συσκότιση”) είναι εξίσου ενδεικτική.
Το φαινόμενο αυτό είναι από τη μία πλευρά ενθαρρυντικό, καθώς φανερώνει πως βρισκόμαστε στον απόλυτα ορθό δρόμο. “Μας πολεμούν όλοι, άρα πάμε καλά” όπως είχε πει ο δρ. Γκαίμπελς λίγο πριν οι Εθνικοσοσιαλιστές καταλάβουν την εξουσία στην Γερμανία. Από την άλλη είναι βέβαιο πως το καθεστώς απόλυτης συσκότισης που μας έχει επιβάλλει το Σύστημα, δυσχεραίνει το έργο μας, αποξενώνοντάς μας από μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού. Μακριά από τις μεγάλες πόλεις όπου η Χρυσή Αυγή έχει καταστεί στην κυριολεξία ένας “αστικός μύθος”, στην ελληνική περιφέρεια με τα δεκάδες καθημερινά προβλήματα, δε φτάνει ακόμα η φωνή των Ελλήνων Εθνικιστών.
Η είσοδος του Κόμματος στο κοινοβούλιο θα λύσει ασφαλώς το πρόβλημα, μέχρι τότε όμως ο πόλεμος θα είναι σκληρός. Η μάχη που δίνουμε αυτή την περίοδο είναι η πιο κρίσιμη. Εναπόκειται στο αγωνιστικό πνεύμα και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά, η εξέλιξη της μάχης αυτής. “Σπάστε το μπλακ-άουτ της Εξουσίας!”. Αυτό το σύνθημα πρέπει να εμπνεύσει την καθημερινότητά μας και να καθοδηγήσει τις επόμενες κινήσεις μας. Κάθε ένας από εμάς οφείλει να γίνει αγγελιαφόρος αυτού του μηνύματος.

Ηλίας Κασιδιάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: