Featured Posts

29/7/11

Μπλόκο στην απόφαση του ΔΝΤ για βοήθεια προς την Ελλάδα από τις αναπτυσσόμενες χώρες!


Συνεδριάζει το "Συμβούλιο των Διοικητών" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αυτή την ώρα προσπαθώντας να ξεμπλοκάρει την απόφαση για την χορήγηση βοηθείας στην Ελλάδα μετά τις ενστάσεις εκ μέρους του αντιπροσώπου της Βραζιλίας Πάολο Μπατίστα, ως εκπροσώπου των αναπτυσσομένων χωρών. 
Σύμφωνα με τον βραζιλιάνο αντιπρόσωπο, η χορηγία μιας νέας μεγάλης χρηματικής δόσης στην Ελλάδα έχει "αβέβαιες προοπτικές" και αντιβαίνει στο καταστατικό του ΔΝΤ, ισχυριζόμενος ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για συμμετοχή των ιδιωτών έχει "στοιχεία ασάφειας" και "είναι ανεπαρκής".

Ο κ. Μπατίστα θεωρεί επίσης ότι το Ταμείο έδωσε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα και δεν πρέπει να δοθεί επιπρόσθετη βοήθεια, καθώς "το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο".

Όπως δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας, η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει μια "ιδανική ευκαιρία" για να διαλύσει τις υποψίες για μεροληψία προς όφελος ευρωπαϊκών χωρών και ότι η περίπτωση της Ελλάδας θα είναι η "πρώτη μεγάλη απόφαση" που θα λάβει ως επικεφαλής του Ταμείου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: