Featured Posts

4/7/11

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΔΙΑΡΡΟΕΣ" ΓΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;


Ποιον συμφέρει ένα Πραξικόπημα στην Ελλάδα, τώρα ;

Υπαρκτά σενάρια ακόμα και πραξικοπήματος από στρατιωτικούς, εν’ ενεργεία και αποστράτους, έχουν αρχίσει τους τελευταίους μήνες να ακούγονται στην πιάτσα.. ολοένα και περισσότερο και όσο σφίγγουν τα πράγματα γύρω από την Ελλάδα, τα σενάρια αυτά, αφήνονται ως «διαρροές» από διάφορους κύκλους, που προετοιμάζουν το έδαφος για το σχέδιο «Β» - που λένε ότι δεν υπάρχει - .. Χωρίς να συμφωνούμε ή διαφωνούμε με το γεγονός ότι τα σενάρια αυτά είναι «υπαρκτά» ή μη, σας μεταφέρουμε τα όσα εξυφαίνονται με «διαρροές», σε φιλικά προς τις....
μυστικές υπηρεσίες κέντρα «ενημέρωσης» του Ελληνικού Λαού, προκειμένου να προετοιμάσουν τον Κόσμο για όλα τα «ενδεχόμενα» (..αν δεν επιτευχθούν οι σκοποί που υπηρετεί το «Μνημόνιο» στην Ελλάδα)..................................


ΡΩΣΙΑ – KGBΑρχικά, οι πρώτες «σκέψεις» για διαφαινόμενο πραξικόπημα στην Ελλάδα, προς τα τέλη του 2011, έρχονται από τη φίλη Ρωσία. Από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΠΡΑΒΔΑ δημοσίευσε μυστική ανάλυση της KGB για τον κόσμο και στο κεφάλαιο Ελλάδα υπάρχει η «εκτίμηση» πως τελικώς οι πολιτικοί στη χώρα δε θα καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα από τη Χρεοκοπία και η δυσαρέσκεια του Ελληνικού Λαού θα προκαλέσει την παρέμβαση των στρατιωτικών με πραξικόπημα. Οι τελευταίοι, θα διαχειριστούν την κρίση για ένα διάστημα και κατόπιν αφού, εξομαλυνθεί κάπως το κλίμα και η κατάσταση, θα παραδώσουν την εξουσία σύντομα πάλι στους πολιτικούς.

ΗΠΑ – CIAΠριν λίγες εβδομάδες, περίπου 2-3, η περίφημη CIA των ΗΠΑ αφήνει να διαρρεύσουν σενάρια ενδεχόμενου – διαφαινόμενου πραξικοπήματος στην Ελλάδα φέτος (2011), σε περίπτωση που η Ελληνική Κυβέρνηση δεν καταφέρει να διαχειριστεί επιτυχώς την Οικονομική Κρίση, το Μνημόνιο κα. . Είναι προφανές πως εννοούν ότι θα γίνει πραξικόπημα στη Χώρα σε περίπτωση που η Κυβέρνηση, λόγω αντιδράσεων (βλ. «Αγανακτισμένοι», Βουλευτές ΠΑΣΟΚ, κτλ), δεν καταφέρει να περάσει όσα επιθυμούν οι δανειστές μας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Πάντως, οι «διαρροές» αυτές από τη CIA, για όσους γνωρίζουν καλά τα μέσα και τους τρόπους που μετέρχονται οι μυστικές υπηρεσίες, περισσότερο ως «προειδοποίηση-απειλή» μοιάζει παρά ως «εκτίμηση-πρόβλεψη».

ΕΛΛΑΔΑ – ΥΠΕΘΑΜόλις λίγες ημέρες πριν, αμέσως μόλις ανέλαβε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο νέος Υπουργός (αναβαθμισμένος π. Υφυπουργός Άμυνας) κ. Μπεγλίτης σε μια «άκομψη», θα λέγαμε, ανακοίνωσή του στρέφεται εναντίον ανώτατων απόστρατων αξιωματικών, οι οποίοι σε «συνεργασία» -όπως τονίζει- με κέντρα της «επάρατου Δεξιάς» επεξεργάζονται σενάρια «εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης»!

ΠΟΙΟΝ ΩΦΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;
Στην παρούσα συγκυρία για την Ελλάδα και υπό το βάρος της δυσμενής οικονομικής της κατάσταση, μια τέτοια κίνηση στρατιωτικών κύκλων –είτε είναι υποκινούμενη από ξένους κύκλους, μυστικές υπηρεσίες ή ακόμα και τον ίδιο τον πολιτικό κόσμο της χώρας (Κυβέρνηση – Αντιπολίτευση) που ενδεχομένως θέλει να ξεφύγει από το πρόβλημα, είτε όχι – ο μόνος που δεν ωφελείται είναι ο Ελληνικός Λαός και η Χώρα.

Αν τελικά η Κυβέρνηση λάβει την πλειοψηφία για το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, λάβει ακόμα το νέο δάνειο (Μνημόνιο 2), όπως επιθυμεί αλλά, στους επόμενους 2-3 μήνες δεν καταφέρει να υλοποιήσει όλα όσα δεσμεύεται απέναντι στους δανειστές μας.

Επειδή, πράγματι η Ελλάδα σήμερα λειτουργεί για τις ΗΠΑ ακριβώς όπως η Lehman Brothers και για την Ευρωζώνη ως η πρώτη εν’ δυνάμει απειλή, με τη θεωρεία του Ντόμινο να είναι, περισσότερο από ποτέ, βάσιμη.

Επειδή, σήμερα δεν προβλέπεται καμία διαδικασία από τη Συνθήκη του Μάαστριχ και της Λισαβόνας για έξοδο μιας χώρας από την Ευρωζώνη ή την ΕΕ. Κι επειδή, πράγματι, τους δανειστές μας κυρίως δεν τους ενδιαφέρει τόσο η διασφάλιση αποπληρωμής του Ελληνικού Χρέους,(αυτό το έχουν διασφαλίσει στο πολλαπλάσιο με τα ασφάλιστρα κινδύνου – CDS), όσο οι ζημιές από μια κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω Ελλάδας…

ΕΤΣΙ….Ένα πραξικόπημα στην Ελλάδα αυτή την ώρα, σε περίπτωση που αποτύχουν εκ’ νέου -κάτι που είναι μαθηματικά σίγουρο- τα νέα μέτρα, θα έδινε τη «Χρυσή Ευκαιρία» στην Ευρώπη να αποποιηθεί των ευθυνών της απέναντι στη Χώρα και να μας αποβάλουν από την Ευρωζώνη δίχως τις ό,ποιες επιπτώσεις για την ΕΕ και την Παγκόσμια Οικονομία, το Ευρώ και τις ΗΠΑ. Σε αυτό το ενδεχόμενο η Στάση Πληρωμών και η Αναδιάρθρωση (Πτώχευση για το Κράτος) θα ήταν βέβαιη, κάτι που σημαίνει «πιστωτικό γεγονός» και οι δανειστές μας θα εισέπρατταν το Ελληνικό Χρέος στο πολλαπλάσιο από το σπάσιμο των ασφαλίστρων κινδύνου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: