Featured Posts

16/3/11

ΥΠΕΞ προς Έλληνες Ιαπωνίας: "Φύγετε αμέσως από εκεί"! - Αυξάνεται συνέχεια η ραδιενέργεια






ImageΟδηγία άμεσης απομάκρυνσης από την Ιαπωνία όλων των Ελλήνων υπηκόων εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πριν λίγο, καθώς πλέον μόνο τα χειρότερα περιμένουν όλοι στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Οπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γ.Δελαβέκουρας, στην Ιαπωνία  βρίσκονται περίπου 150 Έλληνες και από το υπουργείο Εξωτερικών γίνονται κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Η πρεσβεία μας συλλέγει στοιχεία για τους διαβιούντες στην Ιαπωνία Έλληνες πολίτες, ωστόσο λόγω και των προβλημάτων που παρατηρούνται στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της χώρας, παρακαλούνται όσοι έχουν στοιχεία σχετικά με οικείους τους που βρίσκονται στην Ιαπωνία να επικοινωνούν με την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών στα τηλέφωνα: +30210 368 1730, +30210 368 1259.
Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δελαβέκουρα, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ των Ελλήνων της Ιαπωνίας από το σεισμό των 8,9 Ρίχτερ και το τσουνάμι της περασμένης Παρασκευής.
Νέα αύξηση, «σε βλαβερές για την υγεία τιμές», σημείωσαν τα επίπεδα ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί το προσωπικό του σταθμού. Η περιοχή σε ακτίνα 20 χλμ. γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο έχει εκκενωθεί, ενώ κλεισμένοι στα σπίτια τους παραμένουν οι κάτοικοι της περιοχής σε απόσταση 20 έως 30 χλμ. από το εργοστάσιο.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας, γύρω στις 10:45 τοπική ώρα (03:45 ώρα Ελλάδος) το επίπεδο της ραδιενέργειας που μετρήθηκε στην είσοδο του πυρηνικού σταθμού ήταν εκ νέου πολύ υψηλό. «Γύρω στις 10:45 το επίπεδο κοντά στην είσοδο του πυρηνικού σταθμού είχε ανέλθει στα 6,4mSv/h (μιλισίβερτ ανά ώρα). Στις 10:54 το επίπεδο μειώθηκε στα 2,9 μιλισίβερτ, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιουκίο Εντάνο ανέφερε ότι η ραδιενέργεια στο ίδιο σημείο αυξήθηκε ξαφνικά λίγο μετά τις 10:00 τοπική ώρα πριν μειωθεί εκ νέου. «Λίγο μετά τις 10:00 το επίπεδο της ραδιενέργειας αυξήθηκε ξαφνικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος πριν διευκρινίσει ότι η ραδιενέργεια «μετριέται πλέον σε μιλισίβερτ». «Το επίπεδο της ραδιενέργειας κοντά στην είσοδο του εργοστασίου αυξομειώνεται σημαντικά από ώρα σε ώρα και οι τιμές αυτές συνεχίζουν να είναι βλαβερές για την υγεία», σημείωσε.
Την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ανακοινώσει ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας είχαν αυξηθεί σημαντικά στους αντιδραστήρες 3 και 4 που έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό. Το επίπεδο ήταν 400 μιλισίβερτ κοντά στον αντιδραστήρα 3 και 100 μιλισίβερτ κοντά στον αντιδραστήρα 4. Μετά τη δόση 100 μιλισίβερτ που λαμβάνει ο ανθρώπινος οργανισμός, οι ιατρικές παρατηρήσεις κάνουν λόγο για αύξηση του αριθμού των καρκίνων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: