Featured Posts

13/2/11

Πήρε τ'άρματα και ο Ε.Βενιζέλος κατά της τρόϊκας


ImageΜύγα "τσε-τσε" τους τσίμπησε στην κυβέρνηση, φαίνεται κι εκεί που ήταν όλο αγκαλιές και φιλιά με την τρόϊκα, ξαφνικά άρχισαν να υποδύονται τους αντιστασιακούς! Μήπως μυρίζουν πρόωρες εκλογές; Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πέρα από τον Γ.Πεταλωτή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τέσσερις ημέρες μετά την υποδοχή με ελληνικό καφές και τα "ζεστά λόγια" που αντάλλαξε με την commandatur της τρόϊκας που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, ξαφνικά, μετά την δήλωση Πεταλωτή όρθωσε και αυτός το ανάστημα του και άρχισε, κάπως καθυστερημένα, τα πατριωτικά λογίδρια.
Ιδού τι είπε από τα Γιαννιτσά δίπλα από τον στενό του συνεργάτη τον Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο:
 «Ο ελληνικός λαός κυβερνά την Ελλάδα, δεν την κυβερνά και δεν τη διαφεντεύει κανείς άλλος. Ένα πράγμα πρέπει να είναι σαφές από όλους: Ο τόπος αυτός, που διέρχεται τώρα μία βαθιά οικονομική και δημοσιονομική κρίση, έχει πλήρη συνείδηση του προβλήματος. Οι Έλληνες πολίτες, η ελληνική κοινωνία, είναι αυτοί που στηρίζουν τις αναγκαίες αλλαγές» είπε ο υπουργός, στο περιθώριο της επίσκεψής του σε στρατιωτική μονάδα στα Γιαννιτσά. Αυτό που κάνουμε είναι επώδυνο, αλλά έχει προοπτική, δίνει ελπίδα στην ελληνική οικονομία, στον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός, όμως, μέσω της Βουλής και της Κυβέρνησής του και στο πλαίσιο του Συντάγματος και των δημοκρατικών αρχών, κυβερνά την Ελλάδα. Δεν την κυβερνά και δεν την διαφεντεύει κανείς άλλος. Όσοι βοηθούν την προσπάθειά μας -και τους ευχαριστούμε για αυτό- ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την αξιοπρέπεια και τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού».
Σε ερώτηση αν οι εκπρόσωποι της τρόικας φάνηκε να το ξέρουν αυτό, απάντησε: «Όχι και γι' αυτό τους το υπενθυμίζουμε, ώστε να το γνωρίζουν πολύ καλά από τώρα και στο εξής».
Τι άλλαξε από την Πέμπτη μέχρι σήμερα τα ξημερώματα που η κυβέρνηση σήκωσε μπαϊράκι στην τρόϊκα; Η μία εκδοχή είναι "μυρίζουν εκλογές". Η δεύτερη ότι υπάρχουν προβλήματα με την δόση του Μαρτίου και δεν είναι βέβαιο ότι θα την δώσουν, αν και αυτή είναι η τελευταία περίπτωση γιατί πρώτοι και καλύτεροι που θα χάσουν είναι οι εργοδότες της τρόϊκας, δηλαδή οι ξένες τράπεζες που μας έχουν δανείσει.
Η τρίτη εκδοχή είναι ότι καταρρέει η αξιοπιστία της κυβέρνησης και επιχειρείται αναστύλωσή της πριν υπάρξει ανατροπή του νυν συσχετισμού δυνάμεων στο εκλογικό σώμα. Πάντως το γεγονός ότι τους ζήτησαν αποκρατικοποιήσεις και για τον λόγο ατό σήκωσαν την σημαία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, δεν πείθει ως πραγματική αιτία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: