Featured Posts

14/2/11

Εκδηλώσεις για την 66η επέτειο του βομβαρδισμού της Δρέσδης







ImageΧιλιάδες κάτοικοι της Δρέσδης συγκεντρώθηκαν σήμερα για να στο κέντρο της πόλης για τα 66 χρόνια από τον βομβαρδισμό της πόλης. Στην τελετή που διεξήχθη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
Οι αρχές της πόλης είπαν ακόμη πως τουλάχιστον 17.000 άτομα σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να διαμαρτυρηθούν για την πορεία μερικών εκατοντάδων νεοναζί που κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη ημερομηνία οργανώνουν εκδηλώσεις πραγματοποιώντας πορεία μέχρι το κεντρικό σιδηροφρομικό σταθμό της πόλης, αλλά με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν αναφέρθηκαν η ύπαρξη επεισοδίων.
Ο αντιδήμαρχος της πόλης Detlef Sittel μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση ανέφερε πως η Δρέσδη θυμάται τα θύματά της όπως και τις νύχτες και τις ημέρες που πέρασαν από ανάλογους βομβαρδισμούς η Βαρσοβία, το Ρότερνταμ και το Κόβεντρυ, πόλεις οι οποίες έγιναν ερείπια από τα γερμανικά αεροπλάνα, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο βομβαρδισμός της Δρέσδης πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13 και 14 Φεβρουαρίου του 1945 από τη βρετανική Αεροπορία τη νύχτα και την αμερικανική την ημέρα στην οποία έλεβαν συνολικά μέρος 3600 αεροσκάφη και τα οποία έριξαν τουλάχιστον 650.000 εμπρηστικές βόμβες, μαζί με βόμβες υψηλής εκρηκτικότητας προκαλώντας ένα τεράστιο κύμα φωτιάς που κατέστρεψε την πόλη αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον 25.000 νεκρούς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: