Featured Posts

5/1/11

Kαρναβαλίστικη εκδήλωση» για κάποιους «πατριώτες» η πορεία μας ενάντια στο ξεπούλημα της Θράκης μας

 
Η Χρυσή Αυγή για κάποιους είναι η έκφραση του απολύτου κακού. Η ενσάρκωση της άρνησης. Η προφορά και του ονόματός της ακόμη φέρει αποστροφή, ηθικό στιγματισμό.
Κάπως έτσι παρουσιάζεται το κίνημά μας από μια κλίκα «πατριωτών» δημοσιογράφων της Κομοτηνής παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις των ίδιων περί αντικειμενικότητος και σεβασμού όλων των ιδεών.
Έχουν αναλωθεί σε μια είδηση για έναν Πασόκο που ταυτόχρονα είναι και φίλος του Λαικού Συνδέσμου(!).. Άλλο πάλι και αυτό..Δεν αντιλέγουμε ότι είναι άξιο περιέργειας. Έκτος όμως από αυτό, ενδιαφέρον έχει ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αυτοί οι "πατριώτες" ο δημοσιογράφοι.Πώς αλλιώς να δικαιολογηθεί ο τίτλος «Πασόκος -φίλος της Χρυσής Αυγής;» (με ερωτηματικό για να δείουν την μεγάλη τους έκπληξη!)
Το δε περιεχόμενο του δημοσιεύματος πλήρως απαξιωτικό. Επί παραδείγματι αναφέρεται: «Δεν παύει να εκφράζει τον θαυμασμό του για την πολιτική οργάνωση της Χρυσής Αυγής! Και μάλιστα δημοσίως!». Σαν να περιέπεσε σε βαρύ παράπτωμα...

Μετά τις αντιρρήσεις μας για το περιεχόμενο ελάβαμε την διαβεβαίωση των συντακτών ότι το δημοσιογραφικό τους ενδιαφέρον είναι στην πολιτική διπροσωπία του εν λόγω πολιτικού και ότι οι απόψεις του κινήματός μας είναι σεβαστές.
Θα ήμασταν αφελείς αν δεν διατηρούσαμε σοβαρές επιφυλάξεις για την αγνότητα των προθέσεών τους. Ποτέ η δημοσιογραφική τους «ευαισθησία» δεν θα εξίσωνε τις ιδέες μας και το κίνημά μας με οποιαδήποτε εξωκοινοβουλευτική αριστερή, τρομοκρατική ή μη οργάνωση. Τίποτα πρωτότυπο.

Θα κατέκριναν με τον ίδιο σκληρό τρόπο την πολιτική διπροσωπία της αριστεράς (της δημοκρατικής νομιμότητος -επισήμως και της τρομοκρατίας -ανεπισήμως); Αμφιβάλλουμε.

Δεν είπαν λέξη όμως για την πρωτόγνωρη συγκέντρωση Ελλήνων Αγωνιστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην Κομοτηνή πριν λίγες μέρες...Ανεφέρθη ότι το πρωτοφανές 5,3% των εκλογών ή η πρωτοφανής πορεία της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή είναι ανάξια δημοσιογραφικού σχολιασμού. Ανεφέρθη ότι δεν εναρμονίζονται προς την ποιότητα της ηλεκτρονικής τους εφημερίδος.
Ίσως είναι πιό συμβατά με την ποιότητά της δημοσιεύματα τύπου «Πασόκος -φίλος της Χρυσής Αυγής» με απειλές δημοσιοποίησης τεκμηρίων! Και με παροτρύνσεις συχνών επισκέψεων («καθημερινά 250 επισκέψεις» αναφέρεται) από τα μέλη για να μάθουν πρώτοι το όνομα.
Έτσι, για να κορυφώνεται και η αγωνία...
«Είδηση δεν είναι το αναμενόμενο αλλά αυτό που προκαλεί έκπληξη» -αναφέρουν. Σωστό.
Ως προς την πορεία στην Κομοτηνή και το ποσοστό 5,3% των εκλογών δεν υπάρχει νομίζω αμφιβολία πως δεν ήταν καθόλου αναμενόμενα. Ουδείς ανέμενε επί παραδείγματι το πρώτο -το οποίο παραδέχονται και οι ίδιοι ότι έγινε αιφνιδίως.
Εφ' όσον λοιπόν δεν ανεμένετο και άρα λογικώς προκαλεί έκπληξη, κατά λογική αναγκαιότητα αποτελεί είδηση.
Ωστόσο αρνούνται την δημοσιογραφική αναφορά τους. Επειδή δεν κρίνεται σοβαρά! Την στιγμή μάλιστα που γνωρίζουν ότι είναι πρωτοφανές ως ποσοστό και μάλλον καθόλου αναμενόμενο και άρα λογικώς προκαλεί έκπληξη.
Ακόμη ανέφεραν ότι η πορεία μας ήταν μια καρναβαλίστικη εκδήλωση και κοινωνικώς άχρηστη!!! Επειδή οι Έλληνες Αγωνιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ βροντοφώναζαν ΘΡΑΚΗ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ! Και οι κύριοι αυτοί το παίζουν αντικειμενικοί και πατριώτες!!!! Πιστεύουμε οι κάτοικοι της Ροδόπης να καταλάβουν με τι έχουν να κάνουν καθώς οι κύριοι αυτοί ίσως να είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αλλιώς πώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι για αυτούς ή πορεία μας για την Ελληνικότητα της Θράκης μας ήταν μια άχρηστη εκδήλωση που δεν τους ενδιαφέρει ;
ΥΓ. Δεν καταλαβαίνουμε όμως από πότε η πορεία ως μέσο αντίδρασης μετετράπη σε καρναβαλική εκδήλωση.
Το συμπέρασμα είναι ένα. Έχει γίνει σεισμός από την πορεία της Χρυσής Αυγής. Ένα Λαικό Κίνημα επεκτείνεται από τον Έβρο ως την Κρήτη! Μάλιστα γνωρίζοντας πως θα επέλθουν εκλογές, το σύστημα εξαπολύει τόνους λάσπης. Να μας συνηθίσουν Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν κάνει βήμα πίσω.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Π.Ο ΘΡΑΚΗΣ 
http://xathrakis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: