Featured Posts

6/1/11

ΚΑΙ το “Παρατηρητήριο” ΚΑΤΑ Χαράς Νικοπούλου: Διαμαρτύρεται για την βράβευσή της από την Ακαδημία


 
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΠΑΡΡΗΣΙΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΧΑΡΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ “ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ” ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ… “ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ”
“ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ) – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 31 Δεκεμβρίου 2010: Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει τη μισαλλοδοξία στο πρόσωπο της Χαράς Νικοπούλου:  Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) καταγγέλλει τη βράβευση της μισαλλόδοξης δασκάλας Χαράς Νικοπούλου με το δεύτερο μεγαλύτερο βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Η Χαρά Νικοπούλου έχει γίνει το ίνδαλμα όλων των εθνικιστών και του ΛΑΟΣ, λόγω της αντίθεσής της στην επίσημη μειονοτική εκπαίδευση και της προσπάθειάς της να εξελληνίσει τους μαθητές της. Το ΕΠΣΕ προσυπογράφει το ακόλουθο σχόλιο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» στο οποίο αναφέρεται πως η Ακαδημία Αθηνών θα έπρεπε αντίθετα να είχε βραβεύσει την Άννα Φραγκουδάκη και τη Θάλεια Δραγώνα που εδώ και πολλά χρόνια υλοποίησαν πρόγραμμα που βελτίωσε την εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη με σεβασμό στις ταυτότητες των μελών της. Το ΕΠΣΕ θεωρεί κάθε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών αλλά και κάθε πολιτικό κόμμα και κάθε πανεπιστημιακό που δεν θα καταγγείλει τη βράβευση αυτή συνυπεύθυνο για μιαν ενέργεια που απλώς υπενθυμίζει πως στην Ελλάδα κυριαρχεί η μισαλλοδοξία και όχι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα…”
Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011 – Αντιδρούν Οικολόγοι – ΔΗΜ.ΑΡ. στη βράβευση της Νικοπούλου - Την αντίδραση δύο κομμάτων, των Οικολόγων Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς, προκάλεσε η επιλογή της Ακαδημίας Αθηνών να βραβεύσει τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, που υπηρέτησε την περίοδο 2004-2008 σε μειονοτικό σχολείο του νομού Εβρου. «Βραβεύοντας τη μισαλλοδοξία», τιτλοφορεί τη χθεσινή ανακοίνωσή του το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων. «Θα έπρεπε ίσως στην Ακαδημία Αθηνών να συνεκτιμήσουν ότι η κ. Νικοπούλου δεν αψήφησε μόνο “αντιθέσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ίδια”, αλλά αδιαφόρησε για τις αντιθέσεις που η ίδια προκαλούσε στην τοπική κοινωνία, που τελικά ζήτησε την απομάκρυνσή της από το μειονοτικό σχολείο όπου δίδασκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Στο πρόσωπό της βραβεύθηκαν τελικά η μισαλλοδοξία και οι πράξεις μιας εκπαιδευτικού που διδάσκει τα παιδιά της μειονότητας να τραγουδούν στίχους μίσους για τη γειτονική Τουρκία», επισημαίνει το κόμμα. Στο ίδιο πνεύμα και η Δημοκρατική Αριστερά αναρωτιέται τι επιβράβευσε η Ακαδημία στο πρόσωπο της εκπαιδευτικού, το γεγονός ότι «αγνόησε τα αναλυτικά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας για τους μειονοτικούς πληθυσμούς», ότι «επιχείρησε να καταργήσει την εκπαίδευση στη μειονοτική γλώσσα» ή ότι «χώρισε τους μαθητές της βάσει θρησκευτικών και γλωσσικών διαφορών»; «Η ηρωοποίηση της κ. Νικοπούλου γι’ αυτά της τα “κατορθώματα” οφείλεται σ’ όλους εκείνους που ταυτίζουν τον πατριωτισμό με την πατριδοκαπηλία», καταλήγει η χθεσινή ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.”

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: