Featured Posts

27/1/11

Δήμος Αθηναίων: Και άλλο «πρόβλημα στατικότητας» λόγω Χρυσής Αυγής. Αυτή τη φορά στην εξέδρα…


Στις 15 Ιανουαρίου ο Δήμος Αθηναίων διέθεσε δωρεάν την εξέδρα του για την αντιρατσιστική συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα (η οποία δεν έγινε ποτέ). 

Σήμερα αρνείται να την διαθέσει για την εκδήλωση των Ιμίων, λόγω… προβλήματος στατικότητας!

Θυμάστε όλοι πολύ καλά ότι κατά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Καμίνης, παραβιάζοντας τη νομοθεσία, αποφάσισε να κάνει “face-control” σε όσους πολίτες επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν την τελετή.....

Πραγματική αιτία ασφαλώς ήταν ο φόβος του για τη μαζική προσέλευση μελών της Χρυσής Αυγής στο Δημαρχείο....

Για τα μάτια του κόσμου μάλιστα, έβγαλε μία ανακοίνωση, με την οποία επικαλέστηκε προβλήματα… στατικότητας του κτιρίου! Είχε γραφεί τότε σε ιστολόγιο σχετικό με την τοπική αυτοδιοίκηση: «Σας είχαμε ενημερώσει πως χίλιοι Χρυσαυγίτες θα πάνε να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων μιας και ο αρχηγός τους Νίκος Μιχαλολιάκος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος. Από χθες που το πληροφορήθηκε ο Καμίνης ήταν σε πανικό…Έτσι σκέφτηκε να κάνει ένα δημοκρατικό πραξικόπημα. Κατά παράβαση παντός νόμου ο δημοκράτης δήμαρχος Αθηναίων απαγορεύει στους δημότες να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία». 

Το σήριαλ με τα προβλήματα στατικότητας όμως έχει και συνέχεια…

Στις 15 Ιανουαρίου ο Δήμος Αθηναίων διέθεσε δωρεάν την εξέδρα στην Ανταρσία και τον Κωνσταντίνου για την προκλητική συναυλία υπέρ των λαθρομεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα, η οποία αναβλήθηκε υπό τον φόβο των επεισοδίων. Παρ’ όλο που επρόκειτο για μία εκδήλωση που σκοπό είχε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης και στην ζωή των δημοτών, ο δήμαρχος Καμίνης και ο γενικός γραμματέας Λιβάνιος δε δίστασαν, όχι απλά να δώσουν επίσημη άδεια και να διαθέσουν τη δημοτική εξέδρα, αλλά να την μεταφέρουν και δωρεάν με οχήματα του Δήμου στον Άγιο Παντελεήμονα. Εκεί βέβαια, κατόπιν αντιδράσεως των κατοίκων, τα οχήματα αποχώρησαν και η εξέδρα δε στήθηκε ποτέ.
Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, ο δημοτικός συνδυασμός «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» αιτήθηκε επισήμως να του παραχωρηθεί η ίδια εξέδρα για αντίστοιχο χρονικό διάστημα, για την τέλεση μίας εκδήλωσης ιστορικής μνήμης, κατά την οποία δεν υπήρχε κανένας φόβος επεισοδίων. Να σημειωθεί ότι βασικός συντελεστής και διοργανωτής της εν λόγω εκδήλωσης είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Νικόλαος Μιχαλολιάκος, που συγκέντρωσε διπλάσιο ποσοστό από τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου.
Τελικά με καθυστέρηση μίας ολόκληρης εβδομάδας, λάβαμε την εξής κωμική απάντηση: «Σε απάντηση σχετικού σας αιτήματος σας ενημερώνουμε ότι μετά από έλεγχο που έγινε στην εξέδρα που διαθέτει ο δήμος Αθηναίων διαπιστώθηκε στατικό πρόβλημα, καθώς και ότι έχει υποστεί ζημιές και φθορές. Κατόπιν αυτού και για την ασφάλειά σας, δυστυχώς δεν μπορούμε να σας διαθέσουμε την εξέδρα για την εκδήλωσή σας στις 29 Ιανουαρίου». Με εκτίμηση, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Θεόδωρος Λιβάνιος. Επιχειρήσαμε επανειλημμένως να επικοινωνήσουμε με τον κ. Λιβάνιο, ο οποίος φαίνεται πως έχει εξαντλητικό ωράριο, καθ’ ότι βρίσκεται διαρκώς σε συσκέψεις, δεν εμφανίζεται στο τηλέφωνο, ούτε επιχειρεί ο ίδιος να επικοινωνήσει μαζί μας, παρ’ όλο που η γραμματέας του μας διαβεβαίωσε για κάτι τέτοιο. Εμείς από την πλευρά μας του διαμηνύσαμε πως το θέμα είναι 100% πολιτικό και έτσι ακριβώς θα αντιμετωπιστεί. Δεν είναι δυνατόν να μας εμπαίζουν με τόσο προκλητικό τρόπο οι εν λόγω κύριοι, επειδή συγκέντρωσαν μία ισχνή πλειοψηφία. Οφείλουν τουλάχιστον να βρίσκουν πιο πρωτότυπες δικαιολογίες και να μην επαναλαμβάνουν τα περί «στατικότητας». Το μόνο πράγμα που κινδυνεύει να καταρρεύσει είναι το σάπιο πολιτικό σύστημα.

Ηλίας Κασιδιάρης Γραφείο Τύπου Δημοτικού Συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: