Featured Posts

10/1/11

Ελληνοτουρκικό φόρουμ με …τουρκική επιχειρηματική ισχύ στην Κομοτηνή


 
«Από της Πτώσεως της Πόλεως, Μοιρολογάτε Εθνικώς και κάνετε τις δουλίτσες Σας περίφημα Ατομικώς. Από δε της Ελευθερώσεως της Ελλαδούλας, εφορτώσατε τα πάντα στο Χάρτινο αυτό Κοκοράκι και πάλι κάνετε τις δουλίτσες Σας. Δηλαδή: και πάλι και μόνο ΜΠΑΚΑΛΕΥΕΣΘΕ…» ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Άφθονο ρέει το τουρκικό χρήμα στην Θράκη μας. Άτοκα δάνεια παίρνουνε οι μουσουλμάνοι που δηλώνουν Τούρκοι και έχουν την έγκριση του προξενείου, ενώ το επιτόκιο από την τουρκική τράπεζα στην Θράκη είναι μόλις 3% με αποτέλεσμα και πολλοί Έλληνες να αναγκάζονται να παίρνουν δάνεια και πολλές φορές να υποθηκεύουν τις περιουσίες τους στην τουρκική τράπεζα.
Όλα αυτά την στιγμή που στην Τουρκία υπάρχει ατέλειωτη φτώχεια αλλά για τους επεκτατικούς τους σκοπούς οι Νέο-οθωμανοί δεν διστάζουν να ξοδεύουν… Χαρακτηριστικό είναι ότι σε επιχειρηματικό φόρουμ που θα γίνει τις επόμενες μέρες στην Κομοτηνή είναι περισσότερες οι τουρκικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν από τις ελληνικές! Διαβάζουμε σχετικά σε τοπική εφημερίδα:
«ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Ελληνοτουρκικό φόρουμ με …τουρκική επιχειρηματική ισχύ - Περισσότερες από 100 επιχειρήσεις της Τουρκίας δήλωσαν ήδη συμμετοχή ενώ τελευταία στιγμή κάνουν πίσω ελληνικές επιχειρήσεις: Πρόταση από τον πρόεδρο του ΕΒΕΡ Αργύρη Αργυρόπουλο η επόμενη διοργάνωση να έχει βαλκανικό χαρακτήρα Με την τουρκική επιχειρηματικότητα να ακολουθεί μια πολιτική αλληλογνωριμίας και διείσδυσης στην ελληνική αγορά προετοιμάζεται στην Κομοτηνή το δεύτερο ελληνοτουρκικό φόρουμ στις 14 και 15 Ιανουαρίου, για το οποίο η πληροφόρηση είναι συγκρατημένη. Περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες της Τουρκίας δήλωσαν ήδη εγγράφως το ενδιαφέρον τους, για να λάβουν μέρος στη δεύτερη διοργάνωση επί ελληνικού εδάφους. Την ίδια στιγμή ελληνικές επιχειρήσεις υποχωρούν κι αποχωρούν από τη διοργάνωση, παρά την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος, λόγω αλλαγής των θεματικών ενοτήτων που είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν στο φόρουμ. Στόχος του 2ου επιχειρηματικού φόρουμ Ελλάδας-Τουρκίας, όπως είχε κοινοποιηθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, είναι να δώσει τη δυνατότητα συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, τροφίμων, δομικών υλικών, επίπλων, γεωργικών προϊόντων, μεταφορών και υπηρεσιών να ανταλλάξουν απόψεις και να διερευνήσουν επίπεδα συνεργασίας. Πανελλαδικά οι συμμετοχές είναι πολύ λίγες, όπως παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αργύρης Αργυρόπουλος…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: