Featured Posts

17/12/10

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΡΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, ΙΜΒΡΟΥ, ΤΕΝΕΔΟΥ


 
H Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΙΜΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΥ δημοσίευσε μια ανακοίνωση στην παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην δημοσιευθείσα ανακοίνωση τονίζεται πως στην Τουρκία εφαρμόζονται πρακτικές και περιορισμοί που είναι λάθος σε σχέση με το δίκαια και τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας της Ανατολικής Θράκης της Κωνσταντινουπολεως αλλά και των νήσων Ιμβρου και Τένεδου με τελευταίο αποτρόπαιο γεγονός τη βεβήλωση των χριστιανικών κοιμητηρίων .
ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΙΜΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΥ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
10-12-2010
ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Καθημερινά το Τουρκικό Προξενείο στην Κομμοτηνή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τρομοκρατεί τους Ελληνες Πομάκους. Δεν αφήνει να εξελιχθεί η γλωσσα τους και τους τρομοκρατεί συστηματικά. Επίσης η ελληνική μοιονότητα στην Ανατολική Θράκη και στην Κωνσταντινούπολη συνέχεια τρομοκρατείται απο διάφορες οργανώσεις. Επίσης υπάρχουν εντονα τα σημάδια της βεβήλωσης των χριστιανικών κοιμητηρίων τοσο στην Κωνσταντινούπολη τόσο και στην Ιμβρο και Τενεδο.
Πιστεύουμε πως δίπλα στην παραβίαση των δικαιωμάτων μας όπως αυτά πηγάζουν από τις διεθνείς συμφωνίες, αυτή η σκέψη αποτελεί παραβίαση και του θεμελιώδους δικαιώματος της θρησκευτικής μας ελευθερίας.
Αυτοί που προσπαθούνε συζητώντας τα μειονοτικά δικαιώματα, να παράξουν πολιτικές για την επαύξηση τους τρυπώντας την Συνθήκη της Λοζάννης, είναι καταστροφή να μην σκέφτονται και να μην ανησυχούνε πως όταν αύριο συζητηθεί το θέμα των συνόρων θα θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη. Σε αυτούς που σκέπτονται παρόμοια επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε πως η συνθήκη της Λοζάννης είναι η πρώτη και μόνη διεθνής συνθήκη που θέτει ανοιχτά και ξεκάθαρα τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας.
Αποτελεί ένα από τα πιο βασικά δικαιώματα, οι άνθρωποι να μπορούνε να εκφράζουν και να ζούνε ανάλογα με την θρησκευτική τους πίστη. Μέλη της Πλατφόρμας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ελληνων της Ελληνικής Θράκης
Το γραφείο Τυπου
Ε.Ε.Μ.Α.Κ.Κ.Η.Θ.
Ελλάς Εστί Μακεδονία Αιγαίο Κρήτη Κυπρος Ηπειρος Θράκη

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: