Featured Posts

1/12/10

Λουκιανού ψόγος


 
«Οξυδερκής Νους αντιλαμβάνεται ότι ο Χριστιανισμός θα καταστή η επίσημος θρησκεία της Αυτοκρατορίας. Βέβαιος δε διά την μετεξέλιξίν του εις Ελληνορθοδοξία (Νέα Ελληνική Θρησκεία), φροντίζει εκ των προτέρων και ενσπείρει ζιζάνια θέτοντας τας βάσεις του Αρειανισμού και εξάπτοντας το μίσος των βαρβάρων Ανατολιτών εναντίον των Ελλήνων. Ο μεγάλος Ρώσος ιστορικός Vasilief εις το σύγγραμμά του «Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας» και εις το κεφάλαιον περί Αρειανισμού γράφει: Πριν από τον Άρειον έζησε εις την Συρία ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος ονόματι Λουκιανός, ο οποίος άνοιξε Σχολή και εδίδαξεν αυτά που αργότερα διεκήρυττε ο Άρειος…»
Λουκιανός. Μέγας φύλαξ της αρχαιότητος… Κλασική περίπτωσις μητροκτόνου. Σπουδάσας την ανωτέρα Ελληνική παιδεία εις τα πανεπιστήμια της Ιωνίας και της Αθήνας, στρέφει τα βέλη του κατά του Ελληνισμού. Άριστος συγγραφέας και καταπληκτικός πράγματι σοφιστής, διαστρεβλώνει τα πάντα και με δόλιο τρόπο εξαπολύει λάσπη και χολή εις θεούς και ανθρώπους, ήθη, έθιμα και πνευματικάς αξίας που εξανθρώπισαν την Οικουμένη.
Καταγέλαστοι οι Θεοί και οι Ημίθεοι των Ελλήνων. Πλήρης εξευτελισμός της Φιλοσοφίας, Δικαιοσύνης και Ηθικών αξιών. Γελοιοποίησις όλων των μεγάλων Ελλήνων Φιλοσόφων. «Άγιε Σωκράτη πρέσβευε υπέρ ημών» γράφει η πινακίδα που έχουν τοποθετήσει οι Λατίνοι εις το άγαλμά του, σε περίοπτη θέση στο Βατικανό. Τρεμάμενο γεροντάκι που έχει αγκαλιάσει τον στύλο και εκλιπαρεί τον Χάροντα που τον τραβάει από τα πόδια για να τον βάλει στη βάρκα και να περάσουν την Αχερουσία λίμνη, λέγοντάς του να τον λυπηθεί γιατί έχει τρία παιδιά.
Αίσχος κύριε Λουκιανέ! Γνωρίζουμε πώς ο Σωκράτης αντιμετώπισε τον θάνατο και πώς εστάθη απέναντί του. Δια να μας αποδείξεις δε ότι η εξαίρεσις επιβεβαιώνει τον κανόνα εκθειάζεις τους Φιλοσόφους Γριπίνο και Δημόνακα. Σκύθης ο μεγαλύτερος ζωγράφος της αρχαιότητος και οι Ελλανοδίκες γονατιστοί τον παρακαλούν να γίνη γαμπρός τους. Ηλίθιοι οι περισσότεροι Έλληνες, οι αμαθείς και οι βάρβαροι που πιστεύουν εις τους θεούς.
Αγύρτες ο Απολλώνιος ο Τυανέας και οι μαθητές του. Όμως ο Φιλόστρατος έγραψε: «Απολλώνιος ο εκ Τυάνων ουκέτι Φιλόσοφος αλλ’ ως τι θεών και ανθρώπων μέσον». Παλιάνθρωποι και ψυχοπαθείς οι Αθηναίοι που απαγχονίζονται σωρηδόν εις τον αγρόν του Τίμωνος του μισανθρώπου. Συμφεροντολόγες-πόρνες οι Αθηναίες εις έτερον έργον σου. Αιμοδιψή όντα το σύνολον των Ελλήνων που διασκεδάζουν παρακολουθώντας ανθρωποσφαγές, μεταφέροντας τις μονομαχίες των μελλοθανάτων δούλων από το Κολοσσαίο εις διάφορες Ελληνικές πόλεις.
Αυτοαποκαλείσαι Έλλην. Όμως σου απαντώ: «Αισχρόν ει όνομα τινός έχειν, το Δε είδος αυτού μη έχειν». Εις το έργον σου «Αληθινή Ιστορία» μάθαμε και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα:
1ον: Ο Όμηρος δεν είναι Έλληνας, αλλά Βαβυλώνιος αιχμάλωτος,
2ον: Οι Έλληνες ήρωες και Ημίθεοι που διαμένουν εις τα Ηλύσια πεδία είναι κουνιστοί και λυγιστοί και δεν παρεξηγούν οτιδήποτε κάνει ο ένας στον άλλον,
3ον: Τα Ελληνόπουλα είναι υπάκουα και δε χαλάνε χατήρι σε κανέναν.
Κατά τα άλλα μας φλόμωσες με τις μάχες των αλογομούρηδων και των καρεκλοντολμάδων.
Οξυδερκής Νους, ων, αντιλαμβάνεσαι ότι ο Χριστιανισμός θα καταστή η επίσημος θρησκεία της Αυτοκρατορίας. Βέβαιος δε διά την μετεξέλιξίν του εις Ελληνορθοδοξία (Νέα Ελληνική Θρησκεία), φροντίζεις εκ των προτέρων και ενσπείρεις ζιζάνια θέτοντας τας βάσεις του Αρειανισμού και εξάπτοντας το μίσος των βαρβάρων Ανατολιτών εναντίον των Ελλήνων.
Ο μεγάλος Ρώσος ιστορικός Vasilief εις το σύγγραμμά του «Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας» και εις το κεφάλαιον περί Αρειανισμού γράφει: Πριν από τον Άρειον έζησε εις την Συρία ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος ονόματι Λουκιανός, ο οποίος άνοιξε Σχολή και εδίδαξεν αυτά που αργότερα διεκήρυττε ο Άρειος. Ο Άρειος δε ως Επίσκοπος Συρίας είχε στενή σχέση με την εν λόγω Σχολή. Δ’ ο δυνάμεθα να είπωμεν ότι ο Λουκιανός ήτο ο προ του Αρείου, Άρειος. Σας ερωτώ: «Έχετε κάποια σχέση με τον Λουκιανό του Vasilief ή πρόκειται περί απλής συνωνυμίας;».
Ξεκινήσατε με ιδανικά την Ηθικήν και την Φιλοσοφίαν. Στην πορεία του βίου σας, πολύ ενωρίς μάλιστα, αλλάξατε κατεύθυνσιν. Πλούτος, διασημότητα, Δόξα, τρυφηλότητα όλη η ζωή σας. Η Νέμεσις όμως ήταν η σκιά σας. Κατηγορήσατε, υβρίσατε, λασπώσατε τα πάντα. Ήλθε και ο χρόνος της αποπληρωμής των πεπραγμένων σας. Παρακολουθώ το αργό και επώδυνο τέλος σας εκ της κρίσεως της ουρικής αρθρίτιδος και δεν αντέχω, θα σας αποχαιρετήσω με κάτι δικό σας: «Χαίρε Λουκιανέ, αγέμιστη καταβόθρα και ατιμώτατε άνθρωπε!».

Αλκίνοος
http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: