Featured Posts

5/11/10

Συλλήψεις για τους συναγωνιστές του Widerstand Radio

Σε απαγόρευση λειτουργίας και τη σύλληψη 23 συντρόφων προχώρησαν οι γερμανικές αρχές, για τη χρήση διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού. Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε 23 άτομα με την κατηγόρια ότι συμμετείχαν στη δημιουργία ενός παράνομου ακροδεξιού-νεοναζιστικού διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού. Τρεις από αυτούς ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρόκειται για το Widerstand Radio που μεταδίδει μουσική και εκφωνεί ιδεολογικά κείμενα που αντικατοπτρίζουν Εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις, κάτι που είναι παράνομο στη Γερμανία.Περίπου 270 αξιωματικοί έλαβαν μέρος σε περισσότερες από 20 εφόδους σε 10 γερμανικά κρατίδια (Ρηνανία-Παλατινάτο, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την Κάτω Σαξονία, Mecklenburg-Δυτική Πομερανία, τη Βαυαρία, Βραδεμβούργο, Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βερολίνο, Σαξονία-Άνχαλτ και Θουριγγία). Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και υποκίνησης φυλετικού μίσους.

Ως συνήθως κατασχέθηκαν υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και διάφορα είδη που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την προκαταρτική εξέταση. Γερμανικό βραδυνό δελτίο ειδήσεων μετέδωσε ότι: "Συνολικά 17 άνδρες και 6 γυναίκες ηλικίας 20 έως 37 χρόνων συνελήφθησαν ως ύποπτοι από όλη τη Γερμανία. Λέγεται ότι έχουν διαπράξει αδίκημα ως διαχειριστές και συντονιστές, τόσο με σχόλια όσο και με την αναπαραγωγή τραγουδιών από γερμανικά και διεθνή συγκροτήματα με απάνθρωπο, ρατσιστικό, αλλά και σε κάποια άλλα, ναζιστικό περιεχόμενο."

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκλήματος (BKA), δήλωσε ότι ο σταθμός χρησιμοποιούσε ένα διακομιστή υπολογιστή στις ΗΠΑ και οι ακροατές του ήταν καταχωρημένoι με ψεύτικα ονόματα και διευθύνσεις. Τον περασμένο μήνα, η BKA δήλωσε ότι: κατά την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των ατόμων που πραγματοποιούν ακροδεξιές πρακτικές βίας στη Γερμανία, έχει διπλασιαστεί σε περίπου 9.000 άτομα. Αλληλεγγύη στους συντρόφους του Widerstand Radio!

http://www.terrapatria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: