Featured Posts

31/7/10

Τελικά "επιτάχθηκαν" οι Ένοπλες Δυνάμεις αντί των απεργών φορτηγατζήδων!

 ImageΜετά την ανακοίνωση της συνέχισης της απεργίας, η κυβέρνηση κινητοποιεί τις Ένοπλες Δυνάμεις για να αποφευχθεί η ασφυξία της χώρας. Ήδη 15 βυτιοφόρα είναι έτοιμα σε μονάδες της Αττικής για να εφοδιάσουν με καύσιμα κρίσμους τομείς.  Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της απεργίας στη διυπουργική επιτροπή.
Η κυβερνητική ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης, πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα με τα ακόλουθα μέτρα:

1.- Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

2.- Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ).Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ' όσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.

3.- Τα στοιχεία όλων των παραβατών διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης.

4.- Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών"

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: