Featured Posts

7/6/10

Ομιλία με θέμα τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος


Την Παρασκευή 4 Ιουνίου διεξήχθη στα γραφεία της Τοπικής μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, έχοντας ως κεντρικό θέμα τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος. Μέσα σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και με την παρουσία πολλών νέων Συναγωνιστών, συζητήθηκε ένα ζήτημα σχετικά άγνωστο στους περισσότερους, μιας και το θέμα αυτό απουσιάζει παντελώς από την ατζέντα των ΜΜΕ. Άλλωστε θα ήταν ανόητο μέσα σε μία στυγνή καπιταλιστική κοινωνία κι εν μέσω οικονομικής κρίσης να αναφέρεσαι σε ορυκτό -κι όχι μόνο- πλούτο της Ελλάδος που πάει σκόπιμα ανεκμετάλλευτος και ξεπουλιέται σε ξένα συμφέροντα και πολυεθνικές εταιρίες, ενώ ταυτόχρονα το κράτος μέσω των επίσημων οργάνων του αποτελειώνει οικονομικά έναν ολόκληρο λαό με τα νέα φορολογικά μέτρα που επιβάλλει.
Το κείμενο του Συναγωνιστή προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη στους παρευρισκομένους, οι οποίοι με το πέρας της ομιλίας έθεσαν τις απορίες και τις ερωτήσεις τους. Ενδεικτικά μόνο και για να γίνει φανερό το όργιο διαφθοράς και κερδοσκοπίας που επικρατεί σε αυτή τη χώρα, δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα της ομιλίας, τα στοιχεία του οποίου μπορούν εύκολα να επιβεβαιωθούν από επιστημονικά κι άλλα παρόμοια εγχειρίδια που πραγματεύονται το ίδιο θέμα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
-Το πετρέλαιο υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο ήδη από τα αρχαία χρόνια. Ο Ηρόδοτος γράφει και αναφέρεται στην "εύφλεκτη πίσσα". Οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου χαρτογραφούν όλο το Αιγαίο, αλλά μετά το τέλος του πολέμου τα στοιχεία αυτά πέφτουν στα χέρια των Αμερικανών.
-Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ Nickolas Burns ανέφερε κάποτε ότι η ένταση που επικρατεί ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία υφίσταται λόγω του πετρελαίου στο Αιγαίο.
-Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου υπάρχουν ανατολικά της Θάσου, στον Θερμαΐκό, στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα. Το πετρέλαιο του Αιγαίου οφείλεται στο ότι η ελληνική αυτή θάλασσα ήταν κάποτε μια απέραντη πεδιάδα με πλούσια βλάστηση. Με το πέρασμα χιλιάδων χρόνων οι υδρογονάνθρακες των δασών έγιναν πετρέλαιο.
Το πετρέλαιο στην Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας για 40 τουλάχιστον χρόνια χωρίς καμία ενεργειακή εξάρτηση από τρίτες χώρες. Τα κοιτάσματα πετρελαίου μπορούν να δώσουν από 3 έως 5 δις βαρέλια.

Η Ζάκυνθος είναι ευλογημένο νησί γιατί το υπέδαφος της βγάζει ''χρυσάφι'' και ιδιαίτερα ''μαύρο". Τα κοιτάσματα πετρελαίου που υπάρχουν στην περιοχή του Κερίου μπορούν να δώσουν 3 με 5 δις βαρέλια που μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες μας για τα επόμενα 25 με 30 χρόνια. Τα κοιτάσματα που βρίσκονται ανατολικά της Θάσου (Πρίνος) μπορούν να δώσουν 900 εκ. ως 1 δις βαρέλια. Μέχρι το 2015 το πετρέλαιο αναμένεται να φτάσει τα 300 δολάρια το βαρέλι λόγω της πτώσης από 750 δις βαρέλια στα 550 δις. Επίσης υπάρχει άφθονο πετρέλαιο στην Μακεδονία και στην Ήπειρο. Το πετρέλαιο στην Ελλάδα εκμεταλλεύονται από το 1975 οι:
Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του Τεξανού Χάμμερ)
Κρητικό πέλαγος μεταξύ Κάσου-Κρήτης (Chevron του Ροκφέλερ.)
Κατάλωλλο Ζακύνθου (ESSO του Ροκφέλλερ)
Επανομή-Σιθωνία-Θερμαϊκός (TEXACO-SHELL)

Από αυτά τα λίγα στοιχεία που παραθέσαμε μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό το πως και το γιατί κάποιοι ξένοι χρηματοδότες επιμένουν σε ένα "δημοκρατικό καθεστώς" σαν αυτό της Ελλάδας, το οποίοι καλλιεργεί και προωθεί την ελληνοτουρκική φιλία, τον ενδοτισμό σε όλα τα μέτωπα, την διάλυση του στρατού, την συρρίκνωση των γεωγραφικών συνόρων και την παράδοση και εν τέλει πλήρη οικονομική υποτέλεια σε οργανισμούς που διευθύνονται από γνωστούς ανθέλληνες τοκογλύφους. 
 
http://xathess.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακραιοι, εθνικιστες και ναζι οσοι πιστευουν οτι η Ελλαδα εχει ορυκτο πλουτο και φυσικα ακροδεξιος σε οποιον περασει η ιδεα απο το μυαλο του να χρησιμοποιησουμε τον εδαφικο μας πλουτο !

ΕΤΣΙ να πεθανουμε της πεινας ! :-)