Featured Posts

22/4/10

Ο Βενιζέλος εκτός από όλα τα άλλα.... μειώνει τις αποδοχές των στρατιωτικών.!


Ενώ οι κοπρίτες - "υπάλληλοι" της βουλής μένουν στο απυρόβλητο, ο Βενιζέλος μειώνει τις αποδοχές των στρατιωτικών.!
Τη βούληση να μην υπάρξει μείωση στα εισοδήματα των αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που με κίνδυνο τη ζωή τους υπερασπίζονται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας εξέφρασε χθες ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του επιδόματος επικινδυνότητας των αξιωματικών σημαίνει (τι να λενε άραγε Βαγγέλη λίγες ειναι οι ημέρε σου στο υπουργείο)   αυτόματα και μείωση των πραγματικών αποδοχών των αξιωματικών, με το νέο φορολογικό σύστημα.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα ελέγξουν τι αποτελέσματα θα έχει αυτό, ώστε να αποκατασταθεί η ανταμοιβή που πρέπει να έχουν τα στελέχη των Ε.Δ. που είναι ιπτάμενα ή που εκτίθενται σε άλλους αυξημένους κινδύνους. Και το αντιμετωπίζει το υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, ώστε να βρεθεί μία λύση να είναι δίκαιη η Πολιτεία απέναντι στους ανθρώπους που εκτίθενται σε κινδύνους για την προστασία της εθνικής ακεραιότητας.
Για το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις και αλλαγές
(ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ;   
AΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗΒΕΝΝΟ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ  ΓΙΑ ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΕΝΑ F-16 NA  ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡΙΚΟΚΟ  )
       ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΡΑΧΝΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ;
χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις. Αρκέστηκε μόνο να πει ότι "στη νομοθετική πρωτοβουλία που θα αναληφθεί τους προσεχείς μήνες για τον Κώδικα Συντάξεων του Δημοσίου, όπου υπάγονται, θα ληφθούν υπόψη οι ειδικές διατάξεις που διέπουν το ασφαλιστικό τους, προσαρμοσμένες όμως στα δεδομένα της εποχής και στα τεκταινόμενα στους σύγχρονους στρατούς".
Οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό θα προκύψουν μετά από τον νέο νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών με την εφαρμογή της παράλληλης επετηρίδας.

1 σχόλιο:

typhoon είπε...

http://typhoon-typhoon.blogspot.com/2010/04/blog-post_1043.html

Δείτε το σχόλιο typhoon.