Featured Posts

10/3/10

Φιλότιμο....


Το κακό με εμάς τους Έλληνες είναι ότι ενώ μοιράσαμε τόσα και τόσα απλόχερα σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά χωρίς να λάβουνε ένα τυπικό "ευχαριστώ" , κρατήσαμε κάτι πολύ σημαντικό για την πάρτη μας.
Το Φιλότιμο.
    Αν μαζί με τις Τέχνες , τον Πολιτισμό,τα Γράμματα,τη Μουσική,την Παιδεία,τον Τρόπο Σκέψης μας και άλλα χιλιάδες που δώσαμε σε όλον τον πλανήτη είχαμε δώσει και το Φιλότιμο σαν λέξη αλλά και σαν έννοια, τότες εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες, οι Απόγονοι των Τρανών Παππούδων μας , θα είχαμε θεωρώ μια πολύ καλύτερη αντιμετώπιση από όλους αυτούς τους λύκους που μας κοιτάνε και μας συμπεριφέροντε σα να είμεθα πρόβατα.
   Θα είχανε επίγνωση της σημερινής πολιτισμικής τους οντότητας με ότι αυτό συνεπάγεται.... και πόσο μάλλον θα μας Τιμούσαν και θα μας Δοξάζαν για τα καλά που τους έχουνε προσφέρει οι Πρόγονοι Μας απλόχερα.
Δε θα υπήρχε αυτή η σημερινή κατάντια στη Χώρα μας που υπάρχει από την Ανεξαρτητοποίηση Της.
Δε θα υπήρχε αυτή η άθλια κατάσταση -σε όλους τους τομείς- που έχουνε φτάσει τον Έλληνα.

Είναι αλήθεια, ότι και Ιστορικά να το δείς , ο Ελληνικός Λαός , είναι εκ της Φύσεως του, Αυτοκρατορικός και Καλός, από όποια πλευρά και αν το δείς και για όλους τους λόγους που μπορείς να σκεφτείς.
Βοηθάει ΠΑΝΤΑ τους άλλους και αυτοί ΠΟΤΕ δε μας στηρίζουν όποτε έχουμε την ανάγκη.
Αλλά θα μου πείς τώρα, γιατί να έχουμε την ανάγκη να μας βοηθάει ΠΑΝΤΑ κάποιος άλλος ;....
Εκεί μας έχουνε φτάσει. Να περιμένουμε τους "άλλους" να μας βοηθήσουνε αντί να μας Σέβονται και να μας Ευγνωμονούν.
    Αν υπήρχε η λέξις Φιλότιμο στα λεξιλόγια τους, όλων των ξένων, δε θα ήμασταν σήμερα έτσι, γιατί θα είχανε την στοιχειώδη γνώση και επίγνωση, όλων αυτών που μας χρωστάνε, που χωρίς τη συμβολή μας,δε θα ήτανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ και Σήμερα αλλά και Αύριο. 

        Ως Εθνικιστές λοιπόν, οφείλουμε το δύσκολο αυτό Έργο, να το αναλάβουμε εμείς, οι Υπέρμαχοι του Ελληνικού Έθνους και των Ελληνικών Ιδεών μας.
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ λοιπόν ....γιατί θα τα καταφέρουμε και σε αυτό!!!

Ευάγγελος Dexter

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο κείμενο Ευάγγελε.
Συνέχισε έτσι και γράψε όμως πιο συχνά Συναγωνιστή.
Να είσαι πάντα καλά.
ΕΓΕΙΡΕΣΘΕ!!!!