Featured Posts

12/8/09

Το… εθνικό σκύψιμο στο ξεπουλημένο ΥΠ.ΕΞ.


ntora-meimaΔιαστάσεις επιδημίας έχει λάβει η παθητική αντιμετώπιση των προκλήσεων στα εθνικά θέματα, με ευθύνη τόσο του υπουργείου Εξωτερικών, όσο και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ειδικά στο δεύτερο, η αδιαφορία του πολιτικού του προϊσταμένου, έχει ως αποτέλεσμα την… εκχώρηση της αποφασιστικής αρμοδιότητας στο πρώτο και την επισημοποίηση του ευνουχισμού των στρατιωτικών επιτελείων, στα οποία βέβαια θα πέσει το ανάθεμα όταν διαπιστωθεί, για μια ακόμη φορά, ότι η ελληνική στάση αντί να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα δυστυχώς, την αφήνει να δυναμώνει μέρα με τη μέρα… Ποιος θα το περίμενε ότι ο καινούργιος Σκοπιανός Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ) θα περνούσε μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας φορώντας καρτελάκι το οποίο αντί του συμφωνημένου διεθνώς FYROM, μέχρι την επίλυση της διμερούς εκκρεμότητας της ονομασίας, έφερε φαρδιά-πλατιά τη συνταγματική ονομασία του γειτονικού μας ψευτοκράτους, δηλαδή… Δημοκρατία της Μακεδονίας!

Ο Σκοπιανός ΑΚΑΜ εισήλθε στο ΥΠΕΘΑ παρότι υπάρχει απόφαση απαγόρευση της εισόδου σε τέτοια περίπτωση. Μόλις οι αξιωματικοί αντιλήφθηκαν το φάουλ τον σταμάτησαν και ευγενικά του ανέφεραν ότι είτε θα άλλαζε το καρτελάκι, είτε θα έφευγε και θα επέστρεφε με πολιτικά για να λάβει το καρτελάκι της ασφάλειας του υπουργείου και να προχωρήσει στις συναντήσεις που είχε κανονίσει.

Για να βεβαιωθούν μάλιστα ότι η στάση τους είναι η αρμόζουσα, πήραν τυπικά ένα τηλέφωνο στο υπουργείο Εξωτερικών για να ενημερώσουν για το περιστατικό. Εκεί τους περίμενε μια ψυχρολουσία: Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα στελέχη του ΥΠΕΞ τους έβαλαν τις φωνές και είπαν ότι κακώς εκδιώχθηκε ο Σκοπιανός ΑΚΑΜ, επικαλούμενοι μάλιστα την Ενδιάμεση Συμφωνία!

Εμβρόντητοι οι αξιωματικοί και για να βεβαιωθούν άνοιξαν το κείμενο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας όπου αντί να συναντήσουν όσα υποστήριζαν στο ΥΠΕΞ, εντόπισαν ακριβώς τα αντίθετα που κάλυπταν απόλυτα τις επιλογές τους!

Να θέσουμε ένα ερώτημα προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ: Αληθεύει κύριοι ότι ο Σκοπιανός ΑΚΑΜ είχε επισκεφτεί το υπουργείο ξανά και όταν αξιωματικοί επισήμαναν στον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, αντιπτέραρχο Καλαμάτα, ότι φορούσε ταμπελάκι που έγγραφε Δημοκρατία της Μακεδονίας, αντί να τον επαναφέρουν στην τάξη, έλαβαν από τον ανώτατο αξιωματικό διαταγή να τον αφήσουν να περάσει για να μην… ταλαιπωρείται ο άνθρωπος;

Ειλικρινά ανησυχώ τι θα συμβεί σε περίπτωση θερμού επεισοδίου ή γενικευμένης σύγκρουσης με όλους αυτούς τους ξεπουλημένους πολιτικούς αλλά και μερίδα καρεκλοκενταύρων κομματόσκυλων μεγαλοαξιωματικών που δεν αξίζουν να φέρουν τον τίτλο του Έλληνα Αξιωματικού.

1 σχόλιο:

leonardos είπε...

κρεμαλα στους προδοτες του εθνους.