Featured Posts

25/10/08

ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.......

Σκοπιανή πρόκληση! Στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά στα σύνορα με την Ελλάδα! Άριστη η στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας-Σκοπίων


Την ίδια ώρα που κάποιοι «αγανακτισμένοι» πολίτες εμποδίζουν τον Ελληνικό Στρατό να κάνει γυμνάσια σε ένα πεδίο βολής που υπάρχει περισσότερο από 50 χρόνια, σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορά μας, οι Σκοπιανοί που έχουν τις ευλογίες των Τούρκων και των Αμερικανών προχωρούν σε στρατιωτικά γυμνάσια - πρόκληση.

Όπως έγινε γνωστό, ξεκίνησε η μεγαλύτερη άσκηση στην ιστορία των Σκοπίων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Νοεμβρίου. Στην άσκηση με την επωνυμία “Macedonian Flash - 04″ που λαμβάνει χώρα στο πεδίο βολής του Krivolak, 20km από την ελληνοσκοπιανή μεθόριο. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν στρατιώτες της 1ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και της στρατονομίας των Χερσαίων Δυνάμεων (ARM) καθώς και μοίρα ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις των Σκοπίων αναδιοργανώθηκαν ολοκληρωτικά με την βοήθεια Τούρκων και αμερικανών την περίοδο 2003-2007 ενώ αυξήθηκε και η στρατιωτική θητεία. Η συνολική δύναμη τους αποτελείται από την Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (με δύο ταξιαρχίες πεζικού), την Δύναμη Στρατηγικής Εφεδρείας και την Δύναμη Υποστήριξης (τάγμα τεθωρακισμένων, μοίρα πυροβολικού κλπ). Υπάρχουν επίσης τρεις μικρότεροι σχηματισμοί: εφοδιασμού, εκπαίδευσης και ειδικών δυνάμεων (Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων). Τα κύρια οπλικά συστήματα είναι 31 άρματα μάχης Τ-72, 10 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ΒΜΡ-2, 70 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) ΒΤR-60/80 και 30 Μ-113, 115 τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης ΤΜ-170 Hermelin, 108 ρυμουλκούμενα πυροβόλα Μ-30 (122mm) και 36 Μ-101 (105mm) και 12 πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών ΒΜ.21 Grad (40×122mm). Τέλος, η Πολεμική Αεροπορία επιχειρεί με 12 επιθετικά ελικόπτερα Μi-24K/V.

Άριστη χαρακτηρίζεται η στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας- Σκοπίων, από το σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ. Πριν ένα μήνα μάλιστα πραγματοποιήθηκε και η τελετή παράδοσης στρατιωτικών οχημάτων Land Rover, γεννητριών και σκηνών εκστρατείας, παρουσία του Σκοπιανού ΥπΕΘΑ Zoran Konjanovski και του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Miroslav Stojanovski. Ο Τούρκος πρέσβης στα Σκόπια Hakan Arslan Okcal δήλωσε ότι η Τουρκία υποστηρίζει θερμά την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας την εξαιρετική συνεργασία των δύο χωρών σε στρατιωτικό επίπεδο. Από το 1998 η Άγκυρα έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια ύψους και εκπαιδεύει Σκοπιανούς αξιωματικούς στις τουρκικές στρατιωτικές ακαδημίες. Σημειώνεται ότι με τη βοήθεια της Άγκυρας λειτουργούν δύο σταθμοί υποκλοπής επικοινωνιών κοντά στα ελληνικά σύνορα, μέσω των οποίων είναι δυνατή η υποκλοπή των ελληνικών επικοινωνιών και άρα των στρατιωτικών κινήσεων στη Βόρειο Ελλάδα. Το 1999 η Τουρκία είχε προσφερθεί να «δωρίσει» στα Σκόπια 20 μαχητικά αεροσκάφη F-5.

1 σχόλιο:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ είπε...

"ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 13 ] - [ 2009.04.10 01:00 ]

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ - ΒΑΡΔΑΡΙΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΘΙΒΕΤΑΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΑ [ΜΑΥΡΟ] ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΛΑ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΘΙΒΕΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΤΟΥ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΚ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ Η.Π.Α. BARACK OBAMA ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩΘΙ LINK:

http://arxidamos.pa-sy-a.gr/2009/04/10/01-00/pa-sy-a_arxidamos_2009-04-10_01-00.htm