Featured Posts

1/9/08

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ....ΚΩΣΤΑΚΗ !

Η ΟΝΝΕΔ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ... ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ PDF Εκτύπωση E-mail
01 - 09 - 2008
Αναγνώριση των Σκοπίων ως ''Μακεδονία'' από τους γαλάζιους νεολαίους









Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, η γνωστή ΟΝΝΕΔ, είναι η οργάνωση νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος. Η Οργάνωση των νεολαίων της υποτίθεται "δεξιάς".
Η οργάνωση που κάποτε υπήρξε το αντίπαλο δέος για την μαρξιστική αριστερά μέσα στα πανεπιστήμια και στους μαζικούς χώρους.
Ανοίγοντας μία μεγάλη παρένθεση , είμαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσω, έχοντας υπάρξει ο ίδιος στέλεχος του φοιτητικού της , ότι μέσα από τις τάξεις της ΟΝΝΕΔ πέρασαν και άνθρωποι που είχαν και πατριωτικό και κάποιο επίσης και εθνικιστικό προσανατολισμό. Ειδικά στο φοιτητικό, την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τα χρόνια στα οποία υπήρχε ιδεολογική αντιπαράθεση και ένταση μέσα στα ΑΕΙ , η πλειοψηφία των νεολαίων που ήταν στις τάξεις της δεν ήταν ούτε επειδή πίστευαν στην οικονομία της αγοράς, ούτε επειδή πίστευαν σε νεοφιλελεύθερες πρακτικές.
Ήταν εκεί και έδωσαν έντιμο και ειλικρινή αγώνα γιατί απλά δεν είχαν που αλλού να πάνε μέσα στα ΑΕΙ, για να αντιπαλέψουν το μαρξιστικό κατεστημένο. Και αυτό γιατί με εξαίρεση-ίσως μοναδική- τη Νομική Αθηνών όπου υπήρξε η Εναλλακτική Κίνηση Φοιτητών της Νεολαίας ΕΠΕΝ τότε, στα υπόλοιπα ΑΕΙ η μόνη αντιμαρξιστική δύναμη, καλώς ή κακώς ήταν η ΔΑΠ.
Σε χρόνια λοιπόν δύσκολα, τα μέλη της ΔΑΠ, έδωσαν σκληρούς αγώνες μέσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ , αντιμετωπίζοντας την Πανσπουδαστική, τους οικοδόμους του ΚΚΕ και τα γκρουπούσκουλα της άκρας αριστεράς.

Και αν μη τι άλλο μπόρεσαν να σταθούν και να κατέβουν σε εκλογές και να πετύχουν και υψηλά ποσοστά. Δεν μπόρεσαν όμως να κυριαρχήσουν.
Γιατί δυστυχώς δεν αρκούσαν μόνο οι προθέσεις και οι απόψεις κάποιων στελεχών όταν το όλο σύστημα ήταν δομημένο σε λάθος βάση. Γιατί την ίδια στιγμή που κάποιοι πλακώνονταν στο ξύλο με τους αριστεριστές, οι ηγεσίες και οι βουλευτές της ΝΔ, κάτω ή πάνω από το τραπέζι τα έβρισκαν με την αριστερά. Και μετά, όταν οι νεολαίοι μεγάλωναν λίγο ηλικιακά , άρχιζαν οι παραγοντισμοί, τα βολέματα , οι διορισμοί σε υψηλόβαθμες θέσεις.. Έτσι δημιουργήθηκε ένα σύστημα που ευνοεί τον παραγοντισμό και την ρουσφετολογία. Ένα σαθρό σύστημα.

Αβάντα στον ... Γκρουέφσκι
Κλείνοντας λοιπόν την παρένθεση, ερχόμενος στο σήμερα, περιδιαβαίνοντας στο επίσημο site της ΟΝΝΕΔ, είδα έκπληκτος ότι στις οργανώσεις νεολαίων των εξωτερικού που υπάγονται μαζί με την ΟΝΝΕΔ στην DEMΥC, στην ένωση δηλαδή των νεολαιών των κεντροδεξιών κομμάτων, συμπεριλαμβάνεται σαν παρατηρητής και η ένωση νέων του VMRO , του κόμματος των νεοκομιτατζήδων σκοπιανών, του κόμματος που ενισχύει τον αλυτρωτισμό και την αδιαλλαξία τους.
Με διεύθυνση στο site τους που να αναφέρει την λέξη "Makedonia". Αυτή την αλητεία, αυτή την πρόκληση, οι τωρινοί μπούληδες της ΟΝΝΕΔ, που πηγαίνουν στα φεστιβάλ της καμένης Ολυμπίας με Πόρσε και με Μερσεντές, δεν την είδαν. Και γιατί να την δουν; Αυτοί βλέπουν μόνο τις εκδρομές στη Μύκονο και το βόλεμα σε κάποια ΔΕΚΟ. Ποια Μακεδονία και ιστορίες θα συζητάμε τώρα;
Έτσι, μετά την ιδεολογική γύμνια, μετά τις παραχωρήσεις στην αριστερά σε όλα τα επίπεδα, μετά τα μνημεία στον Αη Στράτη, τα απαγορευτικά για το Μακρυγιάννη και το Βίτσι, έρχεται και η αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονίας από την επίσημη ΟΝΝΕΔ. Αραγε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός της σκληρής εποχής της οργάνωσης, αλλά και ο Βαγγέλης Μειμαράκης, που επί των ημερών τους η ΟΝΝΕΔ διατηρούσε κάποιες πατριωτικές και εθνικές θέσεις και κατευθύνσεις, τι λένε για όλα αυτά; Το ξέρουν αυτό το κατάντημα;
Κύριοι της τωρινής ΟΝΝΕΔ, ένας παλιό στέλεχος της αριστεράς στην Ελλάδα και καπετάνιος του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ ο Μήτσος Βλαντάς έλεγε απευθυνόμενος στους αντάρτες του, πως "η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος". Σκεφτείτε την φράση του μήπως και καταλάβετε που βρίσκεστε...

η ιστοσελίδα της DEMYC που αναφέρει την νεολαία του VMRO-DPME με διεύθυνση Skopje, Macedonia

> Τάσος Δημητρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: