Featured Posts

27/4/10

Σφυγμομέτρηση σοκ για την κυβέρνηση






Στον ρυθμό που επιβάλλουν οι δραματικές οικονομικές εξελίξεις κινείται, όπως είναι φυσικό, η 25η κατά σειρά Ανοικτή Διαδικτυακή Ψηφοφορία, που διεξήχθη από τη zougla.gr, από την Τετάρτη 21 έως και τη Δευτέρα 26 Απριλίου. Ψήφισαν 5.954 χρήστες του διαδικτύου άνω των 18 ετών. Η Ανοικτή Ψηφοφορία κάλυψε χρονικά και την περίοδο των αντιδράσεων στην απόφαση της κυβέρνησης να καταφύγει στη διεθνή βοήθεια.

Οικονομικά Μέτρα και προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης

Η πρώτη ενότητα ερωτήσεων αφορά στη λήψη των οικονομικών μέτρων και, βεβαίως, στην καταγραφή των αντιδράσεων σχετικά με την προσφυγή της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης ΕΕ – ΔΝΤ.

Στο πρώτο σχετικό ερώτημα για το εάν η προσφυγή της Ελλάδας στο Μηχανισμό Στήριξης ήταν αναπόφευκτη, οι ψηφοφόροι είναι απολύτως μοιρασμένοι. Το 49,2% δηλώνει πως η προσφυγή δεν ήταν αναπόφευκτη και το 49,1% θεωρεί πως ήταν. Μόνο ένα ισχνό 1,7% δεν απαντά σε αυτό το ερώτημα. Οι μισοί ψηφοφόροι δεν έχουν πεισθεί, δηλαδή, για το εάν η τελική απόφαση του πρωθυπουργού ήταν «μονόδρομος», σύμφωνα και με τη λογική του πρωθυπουργικού διαγγέλματος από το Καστελόριζο.



Στο σχεδιάγραμμα που ακολουθεί, καθίσταται σαφές πως η αποδοχή του αναπόφευκτου της προσφυγής είναι ισχυρότερη μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (58,5%) ενώ, αμέσως μετά, έρχονται οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ (51,9%) και ακολουθούν οι ψηφοφόροι των υπολοίπων κομμάτων της Βουλής. Παρατηρείται πως ένα πολύ υψηλό ποσοστό της τάξης του 47,6% εκ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως η προσφυγή είναι αναπόφευκτη, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στο ΚΚΕ μετά βίας αγγίζει το 28,2%.



Στο επόμενο ερώτημα, αν η κυβέρνηση διέθετε και άλλα μέσα για τη διάσωση της Οικονομίας, εκτός από το Μηχανισμό Στήριξης, οι ψηφοφόροι που καλούνται να εξειδικεύσουν τη σκέψη τους δηλώνουν -στην πλειοψηφία τους- πως υπήρχαν και άλλα διαθέσιμα οικονομικά «εργαλεία». Μόνο το 31,2% των ψηφοφόρων επιμένει πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος αντίδρασης της κυβέρνησης.

Η συνέχεια εδώ : http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: