Featured Posts

29/4/10

Εθνικισμός δεν είναι βρισιά..... ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΘΡΟ "ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ"

Εθνικισμός καλείται η συνεχής και επίμονος προσπάθεια προς πραγματοποίηση του ανώτατου ορίου των Ιδεωδών ενός Έθνους και η τάσις προς επιβολή της έννοιας αυτού εντός των ορίων του δια της αποκρούσεως επιβουλής προερχόμενης εξ άλλου Έθνους ή δια της συγχωνεύσεως εις εν όλον των χωρισμένων μερών του Έθνους αυτού.

Εθνικισμός επίσης είναι η Εθνική Συνείδησις υπό της Εθνικής Αλληλεγύης η οποία οφείλεται α) εις την Κοινότητα της Γλώσσης, β) εις την Κοινότητα του Αίματος, δηλαδή της Καταγωγής, γ) εις την Κοινότητα των Αναμνήσεων, των συνδεόμενων με την υπερνίκηση πολιτικών κινδύνων, δ) εις την Κοινότητα Ηθών και Παραδόσεων και ε) εις την Κοινότητα της Θρησκευτικής Επαγγελίας, καλλιεργεί τα κεκτημένα ταύτα αγαθά με τον αποκλειστικόν σκοπόν της διατηρήσεως και ολοκληρώσεως της ακεραιότητός των.

Εθνισμός καλείται ο ψυχικός και πνευματικός σύνδεσμος του ανθρώπου προς το Έθνος του, η αγάπη και η αφοσίωσίς του προς Αυτό. Η γνήσια και ανιδιοτελής εκδήλωσις του Εθνικού Συναισθήματος, η αποβλέπουσα εις την καλλιέργειαν και προαγωγήν όλων των κοινωνικών και ανθρωπίνων ιδανικών εντός των ορίων μιας και της αυτής εθνότητας.

Έθνος καλείται το σύνολο ανθρώπων Κοινής Καταγωγής, Κοινών Παραδόσεων, Κοινής Ιστορίας και Κοινών Ηθών και Εθίμων.
[Πηγή: Εγκυκλοπαίδεια του Ηλίου]
 
Ευχαριστούμε το φίλο μας τον Κωστή.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: