Featured Posts

16/4/10

Μετουσίωσε τον πόνο σε οργή




Σε όλες τις περιόδους της ιστορίας του ανθρώπινου γένους, σε όλες εκείνες τις περιόδους των εξάρσεων, των εμβόλιμων διαστημάτων ψυχικής ανάτασης των εθνών που η προηγούμενη συντελείται με την επικράτηση της Επανάστασης, ως διά μαγείας εμφανίζονται οι νέες διαθέσεις και εξαφανίζονται όλα εκείνα τα στοιχεία του χαρακτήρα των ανθρώπων τα οποία είναι συνταυτισμένα με τον παλιό κόσμο του θεάματος. Όλα αυτά σε έναν κόσμο που δίνει την θέση του σε έναν επικρατέστερο. Σε έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι καλούνται να ονοματίσουν εκ νέου τις πρώτερες ιδιότητές τους, καλές και κακές.

Ο νέος δικός μας θαυμαστός κόσμος περιλαμβάνει μια αληθή έκβαση της κοινωνικής αλληλεγγύης, μια ουσιαστική ουτοπική ανάλυση, την φλόγα εκείνης της ιδεολογικής φαρέτρας, την κινηματική ορμή που συνταιριάζει τον πλούτο ενός έθνους με τον καλύτερο σοσιαλισμό. Ένα επαναστατικό κίνημα, αληθώς αδέσμευτο, ηρωικά και συνειδησιακά αυτόνομο, οφείλει πρωτίστως να έρθει αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον κακό εαυτό. Να συγκρουστεί μαζί του, να φιλτράρει τα δημιουργικά εκείνα στοιχεία και να τα διοχετεύσει μέσα στον κοινωνικό ιστό. Οι τροχοί της ιστορίας κινούνται συγχρόνως τω αίμα, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να αποκριθεί ότι εν προκειμένω γράφοντας την ιστορία με το αίμα, κατ’αυτόν τον τρόπο συνθέτουμε καθημερινά την καλύτερη αλήθεια, που δεν είναι άλλη από την δικιά μας αιματηρή αλήθεια.

Προχωράμε με βήμα στιβαρό, με βήμα που ταιριάζει σε αλλοτινούς πολεμιστές, συμπαρασέρνοντας τις χρεωκοπημένες μάζες στον επαναστατικό ρυθμό μας, αναδεικνύοντας νέες τακτικές, νέες ατραπούς, διαρρηγνύοντας τους όποιους δεσμούς με το παρελθόν, ανακαλύπτοντας νέα πάθη και νέες ιδέες για ηθελημένα ταξίδια στο γηίνο χωροχρόνο. Μακρυά από τους χαρτογιακάδες της ιστορικής αναλγησίας, της κοινωνικής ακαμψίας και της εθνικής μειοδοσίας, συναινούμε σε ένα μέλλον, όπου ο καθένας θα μπορεί να ...μεταρσιώνει την αρρώστια σε χαρά, να ανακαλύπτει στην απραξία την ευθύνη. Να επιτυγχάνει την μεταστοιχείωση των συνθηκών της ζωής του.

Ένας δρόμος υπάρχει. Μετουσίωσε τον πόνο σε οργή. Κάνε το δάκρυ σου να λάμψει. Μετάτρεψε τον πόνο σου σε αστραφτερή δημιουργία. Μην στερείς στους άλλους τη χαρά της νίκης... Ολομέτωπη Επίθεση στο μέλλον ας είναι το σύνθημά μας!

«Samizdat συνείδησης»
http://www.ediktyo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: