Featured Posts

16/4/10

Προκλητικές κομματικές μεταθέσεις στο Στρατό



Θυσιάζονται συνταγματάρχες στον πράσινο ρεβανσισμό του Πενταγώνου και κάποιοι είναι και υπερήφανοι με την εξέλιξη αυτή.
Όσο παράλογο και αν ακούγεται, συνταγματάρχες που κατάγονται από τον Έβρο και υπηρετούν εκεί στέλνονται στα νησιά, ενώ την ίδια ώρα συνταγματάρχες από την νησιώτικη Ελλάδα μετατίθενται στον Έβρο. Και η ιστορία του παραλόγου δεν σταματάει εδώ, καθώς τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων κινδυνεύουν να μείνουν ακέφαλα, αφού οι διοικητές τους στέλνονται από την επαρχία όπου επιθυμούν να υπηρετούν , στην Αθήνα…
…Η “πράσινη” αυτή μεθόδευση που μόνο σε πασοκικό ρεβανσισμό θα μπορούσε να αποδοθεί, έχει προκαλέσει τη δίκαιη αγανάκτηση των αξιωματικών. Το αποτέλεσμα είναι ότι αν δεν επέμβει ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης έστω και την τελευταία στιγμή, τότε στον Στρατό ξηράς θα υπάρξουν τόσες πολλές παραιτήσεις συνταγματαρχών που θα οδηγηθεί σε έκτακτες κρίσεις και θα καταγραφεί μία μαύρη ή μάλλον πράσινη σελίδα στην ιστορία του ΓΕΣ. Ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα σημειώνεται στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων Μάλιστα σε κάποια από αυτά που ο διοικητής τους είναι από εκεί, στέλνεται με μετάθεση στην Αθήνα και κάποιος από την πρωτεύουσα φεύγει για την Πελοπόννησο. Το αποτέλεσμα είναι όλοι αυτοί να υποβάλλουν παραίτηση.
Είναι άξιο λόγου να αναφέρουμε, γνωστή σε εμάς, περίπτωση αξιωματικού βαθμού συνταγματάρχη πολύτεκνου με τέσσερα παιδιά και εργαζόμενη γυναίκα , ο οποίος μετατίθεται (εντός δεκαημέρου να παρουσιασθεί στη νέα του θέση) από πόλη, που ήδη φοιτά ο ένας γιος του ενώ ο δεύτερος ετοιμάζεται για πανελλήνιες εξετάσεις με αποτέλεσμα η παραίτηση του να αποτελεί μονόδρομο….
Ο ίδιος ο κ Βενιζέλος είχε αναφερθεί κατηγορηματικά με διαταγή ότι δεν υπάρχει περίπτωση μετάθεσης σε τέτοια περίπτωση. Εκτός αν υπάρχει και διευκρινιστική στην παραπάνω διαταγή ότι αυτή ισχύει μόνο για ημέτερους…..
Ντροπή σας κ. υπουργέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: