Featured Posts

17/4/10

"Μας αποκαλούν ναζιστές γιατί μιλάμε ξεκάθαρα"

"Μας αποκαλούν ναζιστές γιατί μιλάμε ξεκάθαρα"«Μας αποκαλούν ναζιστές γιατί είμαστε οι μόνοι που μιλάμε ξεκάθαρα». Στις βουλευτικές εκλογές του 2006 η Ακροδεξιά στην Ουγγαρία είχε αποσπάσει μόλις το 2,2% των ψήφων.
Τέσσερα χρόνια αργότερα θα γινόταν η τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα: στις εκλογές της περασμένης Κυριακής το ποσοστό του «Γιόμπικ» εκτοξεύθηκε στο 16,7% διεκδικώντας τον ρόλο της λοκομοτίβας της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς. Η επιτυχία του «Γιόμπικ» δεν είναι άσχετη με τη βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Ουγγαρία. Ο ηγέτης του κόμματος είναι ο Γκάμπορ Βόνα, ένας 32χρονος πολιτικός με καλές σπουδές κι επιθετική ρητορική: «Οι κομμουνιστές (σ.σ. σοσιαλιστές) αρνούνται ότι η χώρα μας είναι άρρωστη και στο μεταξύ κλέβουν, η Δεξιά λέει ότι όλα θα πάνε καλά, οι φιλελεύθεροι προτείνουν στον ασθενή να καπνίσει ένα τσιγαριλίκι. Μόνο εμείς λέμε την αλήθεια στον λαό», είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ενώπιον των οπαδών του ο ακροδεξιός ηγέτης.

Ποια είναι η αλήθεια; «Οι πολυεθνικές έχουν καταστρέψει τη χώρα μας, κανένας εκτός από εμάς δεν τολμά να πει ότι το 70% της ιδιοκτησίας στη Βουδαπέστη βρίσκεται σε εβραϊκά χέρια». Οι πολυεθνικές και οι Εβραίοι δεν είναι οι μόνοι εχθροί του «Γιόμπικ».

«Υπάρχουν άνθρωποι που επωφελούνται από το κοινωνικό κράτος, δεν εργάζονται, μένουν σπίτι τους, μόνο εισπράττουν κι έπειτα βγαίνουν έξω για να πιουν και να κλέψουν. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να μιλήσουμε για το πρόβλημα των Τσιγγάνων.

Οχι άλλες θυσίες από αυτούς που δουλεύουν κι εκτός από τα δυο τους παιδιά ταΐζουν άλλα δέκα των νομάδων», δηλώνει ο Γκάμπορ Βόνα.

http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: